Egyszerűen unom az életem, mit csináljak? 17/F
A gép és a konditerem között én az utóbbira teszem le a voksomat. Ha nem vagy számítógép mániás, akkor a legfontosabb " gép " -ed a saját tested. Azt kell fejleszd, mert egy életen keresztül abban kell élned.
Ami az életedet illeti, lesz az még másképp is, feltéve ha te is hozzájárulsz. Ne abból indulj ki, hogy a világ körülötted nem rendeződik megfelelően, mert neked kell tudnod, hogy mit akarsz és neked kell tenned azért, hogy elérjél bizonyos célokat. Ha te passzív vagy, akkor az élet megy tovább, senkire sem vár, mert egy olyan vonat amire felszállni kell, nem várni, hogy felvegyen téged is.
Sokan abban a hitben élnek, hogy az élet nem úgy alakult, ahogyan ők szerették volna. Ez nagy hiba, mivel sokszor pont úgy alakul az élet, ahogyan azt te kiharcoltad magadnak. Ha pedig nem csináltál semmit és csak vártad, hogy most mi lesz a következő napon, akkor az is meghozza az eredményét: úgy fog alakulni a holnapod, ahogyan épp az élet sorsolja ki és sehogy másképp. Mindent az élet sorsol ki tulajdonképpen, de a kérdés az az, hogy neked van-e beleszólásod a saját sorsodba.
17 évesen még sok minden homályos és silánynak tűnik helyenként az élet, de meg kell tanulni játszani. Einstein mondta, hogy meg kell tanulni az élet szabályait és aztán a lehető legjobban kell tudni játszani- és ez nagy igazság. Nem mindig van jól az ember, és ezt el kell tudni fogadni. Sokszor pont azért nincs jól adott személy, mert valamit változtatnia kellene [ ha szingli vagy mondjuk és nem érzed jól magad akkor az is egy jel, hogy szociálisan aktívabbnak kellene lenned, többet kellene nyitnod a nők iránt, stb. ]. De ennek ellenére mindig kell tudjad, hogy mit kezdesz saját magaddal. Az élet egy olyan játék, amelyben az elején még védik a hátadat, szülők és ismerősök egyaránt, de aztán már egyedül vagy. Még ha van melletted valaki akkor is egyedül vagy, mindaddig amíg nem tanulod meg kezelni és fenntartani önmagad, azért hogy azt mondhassad, hogy éltél.
Az életet nem lehet unni, mert aki unja az életet az egyszerűen nem tud élni. Aki unja a létét az általában megcsúszott valahol, valamikor, az élete valamelyik pontján, és azóta vonszolja magát egyik napról a másikra. Egy ilyenfajta létezési mód nyilván pocsék és egy idő után már feltevődik a kérdés " Minek is kelek fel reggel ? "- Nos ez az. Neked kell megadnod a választ, te kell megalkossad az értelmet. Rengeteg felnőtt van, aki hozzád hasonlóan csak vánszorog az élet pusztáján, de a legtöbben közülük ők maguk választották ezt az utat. Vannak akikkel cudarul elbánt a sors, de belőlük kevesebb van. A legtöbben azok vannak, akiknek nincs kedvük szombat reggel csinálni semmit, akik péntek este csak ledőlnek és tévéznek, akik vasárnap reggel délig alusznak és amikor felkelnek arról panaszkodnak, hogy " holnap már hétfő van " - Az ilyen személyek nem tudnak élni és ezért nem is élvezhetik az életet. De ez egy választás és mindenki választhat: vagy összeszeded magad és kezeidbe veszed az életed irányítását, vagy hagyod, hogy úgy alakuljon, ahogy a sors azt kidobja neked.
Én is így vagyok, csak annyi különbséggel, hogy nem bentülős vagyok, hanem ha az idő engedi, akkor megyek biciklizni, futni, úszni, de ezeket egyedül csinálom és nekem is ilyen monoton az életem és nem igazán tudom, hogy mi legyen.Meg nálam még van egy olyan probléma, hogy senkivel nem tudok beszélgetni, még a szüleimmel sem, mert nem tudok miről beszélni.Aztán ha egy busszal jövök volt osztálytársammal pl., akkor inkább "menekülök" előle, elmegyek a busz másik végébe, de volt olyan is, hogy leszálltam inkább, csak hogy ne kelljen vele beszélnem.
Talán az segítene, ha eljárnék egy sportegyesületbe vagy bulikba vagy nem tudom.Bár a partyk nagyon nem az én világom.De lehet, hogy az alkohol beszéltetne, de nem tudom igazából, eddig részeg nem voltam annyira, csak spicces és beszéltem folyamatosan, de akkora hülyeségeket, hogy az nem igaz:D
akarsz beszélgetni? :D
én is 17f vagyok, ha gondolod beszélgethetünk, lehet h hasonlítunk. Ha gondolod írj privátot ;) Ja és merre laksz? (legalább megyét ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!