Pontosabban, mi az az apakomplexus?
Sziasztok!
Valószínüleg én is beletartozom a kategóriába. 19 vagyok, a párom 32 és több mint 2 és fél éve vagyunk együtt. Édesapámmal nem volt igazán jó a kapcsolatom... A mai napig nem szól bele a nevelésembe. DE a párkapcsolatommal szerintem nincs semmi baj. Egyet érték a kleptomániás kommentel. Véleményem szerint ez nem betegség. Van és ennyi. Ha azon kapjátok magatokat, hogy a nagy korkülönbség ellenére vonzódtok egymáshoz, azzal nincs semmi probléma. Legyetek meg jól és ennyi!
Apakomplexus alatt több mindet szoktunk érteni. Az emberek eme szó hallatán általában arra gondolnak, hogy egy fiatal lány egy idősebb férfit választ, hogy pótolja az apját. Tény, hogy a probléma alapja az apahiány. A gyermekben ezáltal folyamatosan él az igény, hogy megtalálja a számára tartást és biztonságot jelentő személyt. Ez kifejeződhet abban is, hogy egy idősebb ember választ, de egy azonoskorú férfival kapcsolatban is kialakulhat. A lényeg, hogy hölgy a párja mellett nem nőnek, hanem gyereknek érzi magát.
Az ilyen párkapcsolatokban jellemzően apa-gyermek viszony áll fenn. A nő bálványként tekint az idős férfira, a férfi pedig a kapuzárási pánik, vagy egész egyszerűen a kirakati baba szerep kultiválása miatt tetszeleg a szerepében. A szex is pont így alakul, bár előfordulhat normális férfi-nő aktus is. A férfi szempontjából mindig kívánatos egy fiatal, feszes nő, épp ezért számára nagyon izgató ez a helyzet. A nők ebben a kapcsolatban szeretnek kiszolgáltatott szerepet játszani, és ez az ágyban is érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!