Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Pontosabban, mi az az apakompl...

Pontosabban, mi az az apakomplexus?

Figyelt kérdés
2009. aug. 21. 23:05
1 2 3
 21/29 szeretemakistejest válasza:
Ha 14 éves létemre 18-22 éves srácokba vagyok/voltam szerelmes, és apummal nem rossz a kapcsolatom, csak erőteljesen szeretethiányos vagyok, akk az apakomplexus??
2014. dec. 19. 20:22
 22/29 anonim válasza:
100%
Sajnos velem is ez van. Apám nagyon sokáig nem vett igazán részt a családi életbe, kb 1-2 éve szedte össze magát (amikor anya beadta a válási papírokat) de most sem viszi túlzásba...egy héten egyszer találkozunk és nincs is igénye többre -_-" Így nálam az ideális pasi a 18-30 éves kategóriába esik..
2015. márc. 6. 20:10
 23/29 anonim válasza:
Ja és 15 éves vagyok
2015. márc. 6. 20:11
 24/29 KenyérKolbász69 válasza:
Én 15 éves vagyok és énis ilyen 22-40 éves pasikhoz vonzódom :D mint például Hugh Jackman. Az a kínos amikor a barátnőim elkezdenek pasikról beszélgetni hogy nekik milyen pasik jönnek be és amikor én mondom hogy nekem milyenek tetszenek, csak lesnek rám... Hát én vagyok a fekete bárány 😄 amúgy én apummal jó viszonyban vagyok
2016. máj. 22. 22:16
 25/29 anonim válasza:

Sziasztok!

Valószínüleg én is beletartozom a kategóriába. 19 vagyok, a párom 32 és több mint 2 és fél éve vagyunk együtt. Édesapámmal nem volt igazán jó a kapcsolatom... A mai napig nem szól bele a nevelésembe. DE a párkapcsolatommal szerintem nincs semmi baj. Egyet érték a kleptomániás kommentel. Véleményem szerint ez nem betegség. Van és ennyi. Ha azon kapjátok magatokat, hogy a nagy korkülönbség ellenére vonzódtok egymáshoz, azzal nincs semmi probléma. Legyetek meg jól és ennyi!

2016. máj. 28. 10:27
 26/29 anonim válasza:
100%

Apakomplexus alatt több mindet szoktunk érteni. Az emberek eme szó hallatán általában arra gondolnak, hogy egy fiatal lány egy idősebb férfit választ, hogy pótolja az apját. Tény, hogy a probléma alapja az apahiány. A gyermekben ezáltal folyamatosan él az igény, hogy megtalálja a számára tartást és biztonságot jelentő személyt. Ez kifejeződhet abban is, hogy egy idősebb ember választ, de egy azonoskorú férfival kapcsolatban is kialakulhat. A lényeg, hogy hölgy a párja mellett nem nőnek, hanem gyereknek érzi magát. 

Az ilyen párkapcsolatokban jellemzően apa-gyermek viszony áll fenn. A nő bálványként tekint az idős férfira, a férfi pedig a kapuzárási pánik, vagy egész egyszerűen a kirakati baba szerep kultiválása miatt tetszeleg a szerepében. A szex is pont így alakul, bár előfordulhat normális férfi-nő aktus is. A férfi szempontjából mindig kívánatos egy fiatal, feszes nő, épp ezért számára nagyon izgató ez a helyzet. A nők ebben a kapcsolatban szeretnek kiszolgáltatott szerepet játszani, és ez az ágyban is érvényes. 

2016. júl. 12. 23:21
 27/29 anonim válasza:
Emberek istenem 😂 Nem attól függ hogy mi a zsánered, milyen idős emberek tetszenek neked hogy volt e apád vagy sem.
2017. júl. 19. 00:27
 28/29 anonim válasza:
9-25 az apaklomlexumot mit nem is igazán tarthatják számon, szerintem egy kitalált divatbetegség csak, hogy a hasonló tulajdonságokkal rendelkező személyeket be tudják valamilyen elmélet mögé skatulyázni és kritizálni lehessen. Ödipus-komplexusról viszont hallottam már.
2023. febr. 11. 06:34
 29/29 anonim válasza:
Az idősebbekhez való szimla vonzalomnak köze nincs az apakomplexushoz!
nov. 23. 01:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!