Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Teljesen ki vagyok akadva,...

Teljesen ki vagyok akadva, hogyan merítsek erőt, bátorságot?

Figyelt kérdés

Sikerült kilyukadnom egy olyan szakon, amit szívből gyűlölök. Ha a szak megfogható dolog lenne és nem fogalom, akkor szétrúgtam, összetörtem volna majd láng martalékává vált volna általam.

Apám javasolta - csak javasolta! - akkor még felállt a hát a szőrömön tőle. Egy év múlva már szimpatikus volt, de azt se tudtam, miről szól. Mostmár tudom, így megbántam a választásomat.

Az iskola pocsék, a szak pocsék és semmi jövője. Eltékozolt időnek érzem.

Sokan mondják - család is!! - hogy a lényeg, hogy legyen egy diploma, aztán lesz ami lesz. Az emberek nagy része nem tudja azt csinálni, amit szeret, ami az álma, és sosem tudta azt csinálni.. főleg a szocializmusban nem. Szóval ne higgyem, hogy elérem amit szeretnék, max nehezen, ranglétrán felmászva. Meg kell szeretnem ami adatik.

Ha elmondom, mi érdekel, lehülyeségezik.

Kapok itthon ordítást, mindenfélét.

A tényeknek nem hisznek.

Újra kellene felvételiznem, de most a Fidesz tervezete is aláás.

Teljesen kétségbe vagyok esve! Ha a jövőre kezdődő szakmai tárgyakra gondolok, hol gyomorgörcs, hol hányinger, hol sírógörcs fog el!

Utálom ezt a szakot, gyűlölöm!

Egy csomó álmomat, vágyamat fel kell adnom.

Itt vagyok egy túl könnyű iskolában egy gagyi és engem nem érdeklő szakon, úgy érzem, szorgalmamat és a tudományok egy része utáni érdeklődésemet fel kell adnom, ha itt maradok.

Mit tegyek?

2012. dec. 10. 22:51
 1/6 anonim válasza:

Ha vannak konkrét álmaid, tudod, mit szeretnél, és ez egy jó cél, az emberek javát szolgálja, és van hozzá megfelelő tehetséged, képességed, valamint várhatóan ez nem csak egy fellángolás lesz, akkor ....

Ha nem diplomát szeretnél, hanem szakmunkát, az a baj? Egy jó szakmunkás nagy kincs. Ki döntötte el, hogy az egyik foglalkozásban a diploma a minősítés, a másikban meg a mesterfodrász... mindent lehet jól csinálni...

2012. dec. 11. 15:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Szeretek tanulni.

Szerintem a szakma annak való, aki nem szeret tanulni, viszont imádna egy jó kis szakmát, mondjuk fodrász, műkörmös, asztalos mit tudom én mi van még... szakács, varrónő stb.

De én mindenképpen a kemény tanulást szeretném.

2012. dec. 11. 16:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Van olyan is, hogy másoddiploma...
2012. dec. 11. 19:26
 4/6 A kérdező kommentje:
De azt már nem ingyen és nem nappalin végzem.
2012. dec. 11. 23:08
 5/6 anonim válasza:
(Egyébként szakmánál is kell tanulni, ha valaki jó akar lenni, csak ott nem könyvből, hanem rengeteg gyakorlat. Az is tanulás)
2012. dec. 12. 12:13
 6/6 anonim válasza:
Milyen szakon vagy, és mi az, amit csinálni szeretnél? Ha tényleg értelmetlen szak, akkor jobb otthagyni, mint beleölsz időt, aztán leszel diplomás munkanélküli. De ha meg az álmod olyan, akkor jobb ha van egy jól kereső munkád, amit nem is szeretsz, de anyagilag rendben van, és akkor az álmodat is könnyebben valósítod meg.
2013. jan. 1. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!