Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehetnék kitartóbb?

Hogy lehetnék kitartóbb?

Figyelt kérdés

Az emberek szinte mindig kitartással érik el a céljaikat. Én viszont eddig semmit nem tudtam hosszabb ideig csinálni kemény energiabefektetéssel. Mindig eszembe jut valami, amiért elkezdek lelkesedni, bele is vágok, de amint jön az első pár akadály, ideges leszek, vagy megunom, inkább elmegyek számítógépezni. Pedig tényleg érdekelne több dolog is. Szeretnék kreatív lenni, hogy valamit letegyek az asztalra. Hogy változtassam meg a hozzáállásomat?

17/l

2012. dec. 5. 13:47
 1/4 anonim válasza:

Kedves Kérdező !

Már maga a kérdés feltétele is a helyes irány a változáshoz. Az eddigi "lángolás" "lankadás" szindróma tipikus azokban az esetekben,ha a lángolás nem az egyéniségünk-érdeklődésünk-képességünk bármelyikének nem megfelelő a tevékenység irányába van, vagy nem elég erős a vágy a kitűzött cél elérésére. A harmadik ami "lankadás" irányába billentheti a mérleget a támogatás tanítás vezetés hiánya a CÉL felé vezető úton. A jó hír az hogy ezen problémák mindegyike orvosolható megfelelő motiválsággal,és egy "követendő" Szponzorral

2012. dec. 9. 12:09
 2/4 anonim válasza:
Szponzor az lehet főnök,mentor,vezető,vagy egyszerűen egy barát aki motivál,mentorál,terv készítésre tanít a kiválasztott Cél elérésére és végig vezet a siker útján. Vagyis tevékenységet kel választani-elérni kívánt eredményt kel megjelölni( rövid és hosszútávon )- és a"Segítőt " kel hozzá kiválasztani akire felnézünk eredményeit elismerjük és szívesen tanulunk tőle
2012. dec. 9. 13:06
 3/4 jekum válasza:
Minden azon múlik, hogy mennyire erős a célod. Ha nincs elég erős célod semmi sem segíthet!
2012. dec. 9. 22:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is küzdök ezzel. Bár inkább a lustaság és a netfüggés áll utamba. Esetleg versenyezzél, önmagaddal, vagy másokkal, mérd az időt. Továbbá lehet fokozatosságra, vagy részeredményekre törekedni. Tehát a himaláját is lépésenként másszák meg :)

Kereshetsz még társaságot akikkel együtt csinálod a dolgot, és akik miatt nem hagyhatod abba csak úgy, hanem értük is dolgozol, közös célért. (én pl amatőrfilmezéssel foglalkozom hobbiként)

2012. dec. 10. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!