Az gáz, ha 14 éves fiú létemre olyan meséket nézek, mint a Merida, a bátor?
Nem tudom pontosan miért, de én kiskoromtól fogva amolyan visszahúzódó voltam, és ha valami bajom volt, azt mindig magamban tartottam, épp ezért néha el is sírtam (még most is) magamat, és ezzel a bajaimmal általában a mesék világában húztam meg magam, mert ott mindig vidám befejezés van. És próbáltam magamban utána elhitetni, hogy vannak rosszabb dolgok is, mint a mesékben (nemtom meghal a főszereplő egyik szülője).
És ez a mesét is úgy néztem meg, hogy az unokahúgom mondta, hogy nagyon aranyos mese. Gondoltam megnézem, és tényleg nagyon megtetszett maga a történet is, illetve a megalkotása is. De nem is nagyon titkolom, hogy szeretem a meséket.
Ez ciki az én koromban?
Miért lenne gáz ?
Én 19 vagyok és elég sokat nézem a simpson családot .
akkor most már nyugodtabb vok, azt hittem, hogy ez ilyen személyes adottság:/
am én is szeretem a simpsonokat, illetve a túl a sövényent :)
A nevezett mesét nem ismerem, lehet az önmagában gáz.
Kedves mesekönyvem Sebők Zsigmond: Mackó úr újabb utazása (úgy 80-90 éves a mese. A könyv sem sokkal fiatalabb.)
Nézhető mesém pedig a Tom és Jerry.
55F (!)
szerintem a meséken keresztül az emberek a vágyaikat fejezik ki a világ iránt, és néha jó érzés ilyen illúziókban együtt úszni. de ugyanez van a filmekkel is, azok közt is sok romantikus, idealista, a valóságtól távol álló van. a mese csak annyiban másabb hogy egyszerűbb a története és az üzenete, és rajzolva van.
bár szerintem a spimspons nem is mese, inkább rajzfilm, sőt, a nagyszerűsége(sikere) pont abban van, hogy egyszerre van cselekménye és üzennivalója, azaz gyerek és felnőtt számára egyaránt nézhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!