Miért nem vagyok jó semmire?
Egy tonna eszét kérnek, hogy leérettségizem, aztán megengedik az a luxust, hogy elmehessek takarítónőnek.
A sors aztán nagyon vicces, ha a véletlenek alakítják, bár akkor nem hiszem, hogy nevezhető sorsnak. Nem hiszek Istenben vagy istenekben, de ha van bármiféle természetfeletti erő, ami beleszól az életünkbe, akkor az tényleg nagyon igazságtalan. Persze én, aki tényleg nem érdemelné meg, hogy kegyes legyen hozzá a sors, nem mondhatja ezt, bár azért sajnos ismerek példákat erre is.
A zenét én is imádom. Teljesen felszabadít, néha éneklek is közben -nem érdekel mennyire hamis vagy zavaró- és akkor olyan, mintha minden negatív energia kiszabadulna.
Tudom, hogy el kell fogadnunk azt, amivel világra jöttünk, édesanyám is ezt mondta nekem, mikor elmondtam neki mennyi kétely van bennem magammal kapcsolatban. De egyszerűen nem megy, mert mindig ott van az az "akkor is". Valami gyerekes dac miatt nem tudom elengedni a vágyamat, hogy egy másik ember legyek. Ráadásul kicsit úgy érzem, hogy ha erről lemondok -hiába okoz fájdalmat és felesleges stresszt- még szürkébbé válok, mert a vágyam a fejlődésre megszűnik és eltűnök. Bár azt is tegyük hozzá, hogy most sem tudok sokat tenni, mert túl gyakran süllyedek el az önsajnálatban és a halálvágyban és az emberek nem is akarnak észre venni, hiába vágyom arra, hogy ezt tegyék.
Kedves Kérdező!
Az embert nem lehet mérőszámokkal mérni. Fiatal vagy még, és van időd rájönni, miben vagy jó.
Ami meg az irigységet illeti, én is szoktam irigy lenni másokra. Igaz, engem okosnak tart a környezetem, (erre pár diploma mg pár nyelvvizsga a bizonyíték, meg ha valaki valamit nem tud, engem kérdez), mégis irigy vagyok azokra, akik megtalálták életük párját, és gyerekük is van már, én meg 33 éves fejjel itt szingliskedek.Ez emberi dolog.
Lehet, hogy egy kicsit több önbizalomra lenne szükséged, és akkor minden jobban fog menni.
IQ-d,AQ.EQ-dat mérték? Azok csak számok. Volt olyan eset, amikor nagy, befolyásos nagyköveteket és vezető politikusokat ültettek le, és töltettek ki velük IQ tesztet. Mintegy fele ennek a bandának visszaadta üresen a tesztet, hogy nem értik. A többinek meg 60-vagy 70-es IQ-ja lett. Úgyhogy ezek a művelt, okos, értékes emberek az IQ.teszt szerint imbecillisek vagy idióták voltak.
Fel a fejjel+önbizalom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!