Most én vagyok furcsa?
13 éves vagyok, (lassan 14) és lány. A korosztályomhoz képest furcsának érzem magam, legtöbbször nem értik miről beszélek, mert érdekel a világháború, a hidegháború, a kormány piszkos húzásai stb. Valamit mondok és akkor vagy kérdően néznek rám vagy azt mondják: Tényleg?
Szeretem a könyveket, szeretek olvasni. Szeretek magyar lenni. Utálom a vámpírokat, ellenben szeretem a kalózokat.
Nem vagyok egy hú de szép csaj, de ronda sem vagyok. A facebookot nem egész nap baromságok kiírására használom. Átlagos tanuló vagyok. Nyomozónak, vagy bűnügyi technikusnak szeretnék menni, egy bicskát hordok a zsebemben egy bizonyos eset miatt, ezért is mindig cikiznek, meg azért is ami szeretnék lenni. Persze nekem is vannak jó barátim és amikor a vicces kedvűek beordítják az órába, hogy xy boncoló lesz csak mosolygok.
Tipikusan az a "bajod" (bár szerintem pont neked nincs bajod és a többieknek van), hogy a többiek - a korosztályod - meglehetősen buta, idétlen, kivagyi emberekből áll akik csak ilyen dolgokat "tudnak", mint "felsorolni 10 energiaitalt" "ki szívott több cigit egy nap alatt verseny" meg idétlenkedni a "Fészbúkon" (trendy, láw, lájk, omágjád, szivcsi, köszcsi meg barátai)
Egy normális világban a magunkfajtából kellene többnek lennie és a hülyékből kevesebbnek. Nehéz sors vár rád is - meg kell találni azokat az embereket akik hasonlóan értelmesek és nem azzal vannak elfoglalva, hogy ki esett ki az ikszfaktorból vagy ki kivel dugott a Taplóvilágban. Nehéz megtalálni ezeket az embereket, de nem lehetetlen. Nekem is sikerült nagyjából - mainstream szemmel mi vagyunk a "lúzerek", de kb. kicsit sem érdekel a véleményük. Nekik úgyis csak az az ember aki Konzervcipőben szidalmazza a tanárokat, kipróbálta már az összes energiaital és cigarettamárkát...
Sok sikert ahhoz, hogy megtaláld az értelmesebbeket magad körül. Nem lesz egyszerű. És még utána is sok fikázást kell elviselni. Köszönjük meg együtt a libsi mainstream tömegmédiának aki minket állít be lúzernek, hülyének meg mindenféle ilyen dolognak.
"aktuálisabb témák is"
Remélem nem az ikszfaktorra meg a barátokköztre utalsz ezzel.
Bár aktuális téma pl. az Izrael-Palesztin konfliktus, amerikai választások, jobb filmekről véleménykifejtés, zeneipar vergődéséről való okfejtés, foci-forma1-vizilabda eredmények... Ezek jó témák. Akikkel ilyenekről el tudsz beszélgetni azok értelmesek.
De akik "há a Zámbókrisztján az mekkora g*ci, bezzeg a másik versenyző az mekkora isten" vagy "Vévé duplavé übergaz bezzeg a Vévé Szalmonella hű milyen jó ágyjelenete volt Vévé Ikúbullával meg Vévé Duplakávéval!!!" vagy "Há a legjobb márka a Monszter zöld mer' attó' lehet a legnagyobbat böfögni" ott már problémák vannak...
Amúgy a vámpírok renoméját alaposan megtépázta az alkonyat frencsájz... De anno Dracula meg Alucard sokkal jobbak voltak... Akár a könyv akár a filmbeli változataikat tekintve.
De a kalózok se rosszak, habár Karib-tenger kalózai... egész jó film volt. Mármint ha leszámítjuk az erőltetett dolgokat. Depp jól alakította a tapló-de-mégis-jószívű-de-közben-önző kalózt.
Nem, még véletlenül sem az xfaktorra és társaira gondolok. Szerencsére nincs rá igényem és még egy részt se láttam belőle. :)
A többi példa, amiket írtál viszont jók. Ilyesmikre gondoltam. Rengeteg dologról lehet beszélgetni a történelmen kívül. Utazás, film, zene, sport, könyvek, művészet, hobbik stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!