Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Dependens személyiség?

Dependens személyiség?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok és van egy ikertestvérem. Mivel edzésre, suliba meg kb. mindenhova együtt jártunk, ezért sajnos kialakult nálam egyfajta függőség, nem feltétlen az ő irányába, hanem kell valaki, aki úgymond "vezet". Amúgy is ő a dominánsabb megítélésem szerint. Próbálok változtatni a dolgokon, fejlődni, de egyszerűen olyan béna vagyok, hogy még kb. barátkozni se tudok így.

Mit tehetek?

2012. nov. 11. 16:34
 1/2 anonim ***** válasza:

De fura, ez valami "ikerbetegség" lehet...

Nekem is van egy ikertestvérem, nálunk ő az idősebb és "ő hordja a gatyát"...

Mindenhova együtt megyünk, barátaink is közösek és sajnos többnyire ott is elnyom engem...Alig hagy szóhoz jutni..

Én ezt megszoktam vele beszélni, hogy hagyjon engem is kicsit kibontakozni, de nem nagyon tesz érte.

Akkor ha jól értem, csak együtt jártatok suliba és most külön vagytok? Már elváltak útjaitok?

Engem ez az ikerbelső egyébként érdekel is, olvastam is róla pár könyvet, illetve teljesen véletlen összefutottam már pár ikerrel életem során...

Mikor vettem egy telefont az ikertesómmal és szüleinkkel mentem be és a férfi akihez kerültünk a kiszolgálópultnál, megjegyezte, hogy neki is van egy ikerteasója. Mondta, hogy ők annyira utálták az ikerséget, hogy máshogy öltözködtek és más buszon is mentek mindig haza...utálták, hogy ugyan olyanok.

Mi ugyanúgy öltözködünk nagyjából, nem direkt, hanem az ízlésünk megegyezik.

Egyszer pedig az ikertesómmal mentem oda a fornettishez, akihez amúgy azelőtt egyedül mentem mindig oda és meglepődött, hogy ikrek vagyunk. Aztán mondta, hogy neki is van egy ikertesója de már évekkel ezelőtt elváltak, ő is fornettinél dolgozik. Ezt csak érdekesség képen írtam le neked, hátha nem untatlak vele:)

Amúgy szerintem annyit tehetsz/tehetünk ellene, hogy minél több dologba önálló szerepet kell vállalnod. Pl. egyszer engem szüleim elküldtek a postára és tesóm nem tudott velem jönni...akkor voltam postán először és fura volt, hogy most nincs velem. Anya elmondta, mit , hogy kell én meg úgy tettem. Jó tudom, ez most egy civil embernek ez hülyén hangzik, meg kicsit hülye példa is, de remélem, te megérted mire célzok:)

Mostanában kimegyek egyedül futni kicsit és olyankor olyan jól esik valahogy , hogy nincs velem ő...Ha hiányzik a suliból, általában jobban ki tudok bontakozni...Fura, de kicsit "szabadabbnak" érzem magamat nélküle.

Nem is olyan rég láttam két férfi ikerpárt...teljesen egyformák voltak, mindegyikük hozta a feleségét és a gyerekét a rendezvényre ahol voltunk...akkor azon gondolkodtam, hogy vajon mi is így el fogunk e járni felnőtt korunkban ide-oda, vagy kerülni fogjuk e egymás társaságát..

Szerintem ez azért is alakulhatott ki náluk, mert mindegyikük ki tudott teljesedni.

Szerintem próbálj meg te is önállóbb lenni, vagy ha már nincs veled, erre nincs lehetőséged, akkor gondolj arra, hogy mások is egyedül élnek.

Mindig mondják, hogy milyen jó nekünk, hogy mindig van velünk valaki..pedig nem is tudják mennyire aggasztó is tud lenni ez a dolog.

Az elnyomottabb iker:)

17/L

2012. nov. 11. 18:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok vele, az ikertesóm nélkül nem megy a barátkozás ,amióta új suliba kerültünk sajnos külön gimibe pedig ugyanazt a szakot választottuk na mind1:( szoval azóta nagyon visszahuzodó lettem. bocsi hogy nem tudtam segiteni ,:S

16L

2012. nov. 12. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!