Ki hogy éli az életét anya nélkül?
Az én anyukám már a születésemnél meghalt, így kezdettől fogva nem is ismertem. Most hogy már elég nagy vagyok úgy gondolom hogy sokkal jobb hogy még sosem láttam, mint hogyha ismertem volna egy ideig. Így könnyebb elfogadnom hogy nincs. Na szóval a kérdésemből arra gondolok hogy ti mennyire lettetek önállóak? Mert én például takarítok ,mosok, és főzni is megtanultam valamennyire... És szerintem ha anyukám élne mindezt nem csinálnám . Talán azt hogy takarítok. Mert sok barátnőmnek még a szobáját is az anyja takarítja. Mondjuk ezt akkor is magam csinálnám ha lenne anyukám.
NA szóval a kérdésem az hogy ti hogy élitek meg hogy nincs anyukátok, mennyire vagytok önállóak meg ilyenek.
Jah és én 16 éves vagyok.
Válaszokat köszönöm.
Hát...azt nem tudom leírni, hogy anya nélkül milyen, de:
Én nem vagyok képes sajnos majdnem semmire se! Ritkán takarítok, akkor is csak ha nyaggatnak vele; mosogatni nem szoktam, csak nagyon ritkán; és főzni/sütni is csak egyszerűbb, úgymond "alapételeket" tudok...
Mindent anyum/apum csinál majdnem, és nem nagyon vagyok önálló! :S
Ezt így most, hogy beismertem magamnak is, elég "szörnyen" hangzik, de nem tudok mit tenni, így "szoktam" meg...azt hiszem megpróbálok változtatni! :)
Valószínűleg aki anya nélkül nő fel, vagy elveszti fiatalon, az sokkal önállóbb lesz, mert saját magán kell segítsen! Nincs egy anya, akihez hozzábújhat, megbeszélhet vele valamit, stb. és ez "megedzi" őt.
15/F
:)
Akkor neked annyival jobb, hogy vannak testvéreid. Igy belegondolva én is szeretném ha lenne egy nővérem, vagy húgom (inkább húgom :D), de szerintem már késő.
Kb. 10 éves lehettem, mikor mondtam, hogy szeretnék testvért, de akkor nem akarták a szüleim, most viszont már mondták párszor. De így már nem jó, mert mikor én 30 lennék, ő még csak 15. Az szerintem kicsit sok. A 10 év még...elviselhető lett volna, már ovis lenne.
Szóval nekem meg a testvér hiányzik...de úgy tervezem, hogy 2 gyerekem lesz, hogy legalább nekik legyen ebben részük. :)
15/F
Szia! Én 21 voltam amikor elveszítettem az anyukámat. Nehéz lenne eldönteni hogy te vagy én vagyok "jobb" helyzetben. Te nem tudod mit veszítettél, így könnyebb. Én tudom :(, így nehezebb viszont átélhettem és ezért nem cserélnék veled. Tudod a legtöbb embernek nemcsak fiatalon de egész felnőttkorán át ott van mögötte az anyukája. Igazából szerintem mindenki akkor nő fel amikor elveszti ezt a biztonságot.
Ha én a helyedbe lennék biztosan keresnék a környezetemben egy "anyukát". Egy idősebb bizalmast akihez fordulhatsz minden kérdéseddel (16 évesen ez egyre fontosabb lesz). Akinek sírhatsz és megsimizi a buksidat és vigasztal :). Akkor is ha te voltál a hibás.
Vannak anyatípusok. Én is az vagyok és tudom hogy vagyunk jópáran akik nemcsak a saját gyerekük tudják sajátjukként szeretni. Ezt megérzed ha valaki ilyen. Kívánj egyet és hidd el megjelenik majd az életedben egy anyapótló szomszéd néni, boltos, tanárnő vagy valaki más képében :).
Nekem mióta meghalt anyukám nagymamám az anyukám.
hát bizony lehet hogy elkélne egy anyapótló :D
főleg most hogy jönnek a "nagy" szerelmek meg egyebek.
a testvéreimmel mindig mondtuk apunak hogy nyugodtan randizgathat de ő mindig csak azt mondja hogy nem akarja hogy aztán rosszul süljön el a dolog. mármint úgy hogy esetleg kiderül hogy nem jön össze nekik, meg attól is fél hogy esetleg nekünk nem fog tetszeni.. :S
pedig néha hiányolom hogy legyen egy anya aki megtanít néhány dolgot az életről, olyan dolgokat amiket csak egy anya tud
pl. mikor először jött meg hirtelen nem tudtam hogy kihez forduljak de aztán mivel apuval jó a kapcsolatom neki mondtam el, segíteni nem nagyon tudott csak elment nekem a boltba tisztasági betétért :D xD
majd szülinapomkor ami nemsokára lesz kívánok egy anyukát :D:D:D
Ne felejtsd el a gyertyát :). Koncentrálj erősen a kívánságra, és ne feledd hogy kívánni csak pontosan. A legjobb ha nem úgy kéred hogy neked jó legyen hanem úgy hogy jó legyen apudnak a testvéreidnek neked és persze neki is :). Miután elfújtad a gyertyát pedig érezd hogy a füsttel elszáll a kívánságod is hogy megkeresse az "alanyt" és összehozza veletek :). Ja és nem árt ilyenkor időt is kívánni (pl. hogy 1/2 éven belül).
Sok sikert :)! Írd meg hogy sikerült-e.
az előző válaszolónak : tudom milyen mert nekem is a születésemnél halt meg, csak egy fénykép maradt ennyi.
mondjuk nekem abból jobb hogy apu nagyon szeret és ezt ki is mutatja.
az az előtti válaszolónak: figyelni fogok a kívánságnál és ígérem megírom ha van valami. mondjuk nem akarok sokat várni rá. elronthatja a kívánságot ha mondjuk pár hónap múlva szeretném?? és nem éveket akarok várni? :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!