Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi bajom van? Valaki érzett...

Mi bajom van? Valaki érzett hasonlót? Hogy mászott ki belőle? 19/L

Figyelt kérdés
Teljesen össze vagyok zavarodva magamban, és már nagyon zavar. Nem tudok beszélgetni/barátkozni emberekkel, még interneten sem. Valamikor még tudtam, főleg interneten, még meggondolatlanabb koromban. Lényegében, most is, mikor alkalmam lenne megismerni egy érdekes személyt, félóráig agyalok a mondandómon, aztán végül valami fura jön ki. Egyrészt félek, ha erőltetettnek éreznek, de mélának sem akarok tűnni, közben meg az zavar, hogy 'mások' talán önmagukat adják, és ha nem tökéletesek is, elfogadják őket a határozottságukért. "Határozottság", talán kilométerekre áll tőlem. De annyira homályosan látom ennek a változását. Nem tudom, hogy lehet elviselhetőbbé tenni tenni egy beszélgetést mindenki bárki számára?
2012. nov. 2. 21:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen, utólag már én is rájöttem, de azért ez nem a "mindenki" kategória. Azért van ki nem a nem létező yahtjával szédíti a kis csajt a vonal másik végén. Mindegy, kár a szavakon lovagolni. Akinek nem inge ne vegye magára hogy szokták mondani.
2012. nov. 3. 20:40
 12/17 A kérdező kommentje:
Nem jó példa most, engem létező yank sem hatna meg, meg semmi ilyesmi dolog, inkább a lelki értékek és tapasztaltam ezen a téren, hogy pl. a legmagabiztosabbnak tűnő emberek is heves érzékenységtől szenvednek belül.
2012. nov. 3. 20:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Igen ők maszkot hordanak és kifelé önbizalmat mutatják, este meg telesírják a párnájukat. Ilyen is van persze. De nem minden ember ilyen. El lehet játszani bármit, csak nehéz észrevenni hogy az adott pillanatban nem a kívülálló felet vezetjük csak meg hanem esetleg saját magunkat is.
2012. nov. 4. 09:37
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom. Igen. Sehogy.

(Na jó, én neten azért tudok, csak mások nem akarnak.)

2012. nov. 4. 19:07
 15/17 anonim válasza:
Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül.:) Jelenleg én is hasonlót érzek, mint te kérdező. Nálam az szokott lenni, hogy azon jár az eszem, hogy ha megszólalok úgy fejezem ki magam, hogy ne nézzenek hülyének meg, hogy mit gondolhat a beszélgetőpartnerem, arról amit mondok. Aztán a végén az lesz, hogy zavaromban össze-vissza hebegek és furán nyilvánulok meg.Ilyenkor meg tök hülyén érzem magam. Úristen, milyen szarul ismerkedem, meg hogy lehetek ilyen stb gondolok magamról, és,hogy az illető is hasonlókat gondolhat rólam vagy még rosszabbakat...Hiszen az első benyomás döntő, én meg égtem, mint a tűzifa a kályhában. :D Az ilyen gondolatoktól meg rosszabb lesz, és ezekről meg le kell szoktatnom magam, mert a hangulatom is még pocsékabb lesz mint volt. Ezért inkább hallgatok, ha valami érdekel közbe kérdezek meg hagyom, hogy a beszélgetőpartnerem dumáljon. Tudom, hogy mi nálam a baj csak egy módszert kéne találnom erre. Talán a legkönnyebb megoldás erre az lenne, amit egyik válaszoló javasolt itt, és aminek az volt alényege: csak beszélgetni és akinek szimpi lesz annak úgyis bejön, akinek meg nem, annak nem jön be és nem foglalkozni vele. Interneten könnyebben megy ugyan az ismerkedés,csak az baj, hogy többsége megmarad netes ismertségnek és nem lesz személyes kapcsolat belőle.
2013. jan. 11. 20:29
 16/17 A kérdező kommentje:

Már nincs akkora zavarosság a fejemben, mint akkor amikor azt sem tudtam melyik világon élek:))

nem csak a gátlásosságom miatt, mint rég, hanem mert legmélyen, belül sem találtam önmagam.

most már kicsit megnyugodtam, lemondásokkal.. nem akarok már annyira bevágódni senkinél, keresem a belső békém, önmagam, lassan, de biztosan jobban leszek.

addig nem erőlködöm, és és lesz*rom az embereket, így nem ítélkeznek. Arra vágyom, megismerjek valakit, akiben megbízok, és akik mellett nem kell gondolkodjak, "ez most hülyének néz".

tapasztalatból tudom, hogy van ilyen, csak keresni kell:D, bár furának érzem magam, hogy így szelektálom az embereket, vannak akikről azt hiszem, hogy jók, de még sincs bizalom. valójában önbizalom kéne.

nem kínozom magam, lassan jobban leszek. vannak megvilágosult pillanataim, amikor megértem magam, nem érzem magam hülyének, nem akarok az átlagra hasonlítani, megtalálom önmagam. ilyenkor gyűl az önbizalmam. nem erőltetem az emberi kapcsolataimat felszínes szövegelésekkel. sokszor ilyen alap dolgokra ébredek rá, hogy az emberek célja is, hogy megismerjen ENGEM, nem az, hogy mindenféle felszínes szöveggel próbáljam elfogadtatni magam, "bábszín házasdinak" néz ki az egész, legalábbis nekem nem áll jól, szerintem. Többnyire van önbizalmam, mert régóta nem úgy állok az emberekhez, hogy el kell fogadjanak engem, mint egy selejtet, és nem hiszem azt, hogy más emberektől függök, olyan gondolatok megtermődnek bennem, hogy a lelkem úgy viselkedik 'mint egy korcs, aki a menhelyről ketrecben várja, hogy elvigyék'. Ijesztő nem:)? Pedig nem kéne, sokáig nem ismertem önmagam és elveszetten éltem, be kell pótolnom az elvesztegetett kárt:)). Inkább élek úgy, hogy ne érezzem magam hülyének, és kitaszítottnak, emberek vagyunk, mint bárki más, ha valami nem tetszik a szívünknek, nem kell mindig elfogadnunk, mi is elutasíthatunk, mint bárki más, ha tudjuk mit akarunk.. az emberek sem ördögök, sokszor épp olyan emberek, mint mi, csak nekünk rossz a hozzáállásunk. Vannak jófej fajták, akik a tökéletlenséged is elfogadják, ha te is elfogadod magadban. Nekem is van egy gyakori netes barátom, de mindig kiver a víz ha találkozásról van szó:)) szóval most nála is, és hanyagoltam, közben végre őszintén kifejeztem magam, hogy miért nem akarom, és megértette, rendes volt azután is..

2013. jan. 11. 21:51
 17/17 A kérdező kommentje:

Amúgy átlag alatt azt értem, hogy hozzám képest átlag:)).

néha én is jól elvagyok a magam is világában, ilyenkor nem érzem kilátástalannak az életem, sőt. önmagamért élnék, és tervezgetek. máskor meg olyan fura, homályos minden, értelmetlen. elfogadhatatlan..:)) pl. amikor egy láthatóan beképzelt barom mellett is képes vagyok zavarba jönni. amikor rá világítanak arra, mennyire fontos az ami többnyire hiányzik belőlem. Néha úgy gondolom, hogy boldog vagyok magányosan is, de úgyis lesznek barátaim, de addig is jól meg vagyok, és természetesebb is minden. amikor meg 'olyan' helyzetbe kerülök, akkor akörül forog minden, és minden jelentéktelen. ami addig boldoggá tett, még az is leminősül.

2013. jan. 11. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!