Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek ha nem szeretek...

Mit tegyek ha nem szeretek tanulni?

Figyelt kérdés

Annyira nem szeretek, hogy inkább kimegyek -20 fokba órákra, és unatkozok, minthogy tanuljak. Ráadásul ha néha, mondjuk havonta egyszer tanulni ülök le, utána felálok és megyek a géphez. De már ott sem tudok mit csinálni igazából. A suliban sem érdekel ha egyeseket kapok, semmi. A szünetekben szoktam tanulni, és most eléggé 3-3,5 az átlagom idén, bár ennél elvileg csak jobb lesz, mivel most jönnek a könnyebb anyagrészek, de tudom, ha tanulnék már csak 30 percet, már akkor is legalább 1 jegyet javíthatnék az átlagomon.

Mit csináljak, hogy ne legyen ennyire unalmas, és idegesítő a tanulás? Valami módszer?

Fiú 16 gimnázium.

2012. nov. 2. 16:36
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Bocs, durva leszek: sétálj el egy hajléktalanszállóra, és nézd meg, mi történhet, ha nem tanulsz. Hátha megjön a kedved. Sajnos felnőttként is sok olyat kell majd csinálnod, amihez nincs kedved. Utána viszont büszke leszel magadra, hogy mégis megcsináltad, és az jó érzés.
2012. nov. 2. 16:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Öh... Ez nem dúrvaság, de ez sem győzne meg. Mivel ha előttem haldokolna valaki akkor sem érdekelne. Ezt sem tudom hogy miért van, de nem érdekel ha mással történik valami, és ha tanulok és kapok pár jó jegyet (ez ritka) akkor sem érzek semmit. Tehát teljesen hidegen hagy minden. Ezzel gondolom semmit nem lehet kezdeni.
2012. nov. 3. 10:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Saját magadnak kell változtatni ezen. Én egyetemen kezdtem így az első évet, hogy teljesen telibe sz*rtam az egészet. Tudtam, hogy ez a jövőmet jelenti majd ez a hivatás, ezért nem túl jó, ha lesz*rom az egészet. Bár időbe tellett, de megláttam benne a szépet, és most minden f*sza már. De ez elsősorban rajtad múlik. Ha pedig ennyire nem akarsz tanulni, akkor menj egy szakközépbe, ahol inkább csinálni kell dolgokat, mint gondolkodni rajta, az hátha jobban megy majd.
2012. nov. 3. 10:59
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Uhh, ezzel én is így vagyok... Nem vagy véletlenül hiperaktív?

Szüleid tudnának segíteni a tanulásban? Mert nekem az szokott segíteni, ha anyukám elmondja nekem a leckét, mert magamtól nem teszem le a seggemet tanulni. Hallás alapján sokkal könnyebben tanul az ember, mintha elolvasná és bemagolná. Esetleg felmondhatod diktafonra/telefonra a leckét, ez is hatásos tud lenni, és addig hallgatod, amíg meg nem jegyzed :)

2012. nov. 3. 12:33
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
Hát az egy dolog, hogy más élete vagy halála nem érdekel téged, de hogy a sajátod se :(
2012. nov. 4. 19:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerintem köze ehhez annak van, hogy nem mozgok, és ha arra kerül a sor akkor egy (már alapból) hihetetlenül unalmas leckét nem tudok megtanulni, mert az haggyán ha csak simán unatkozok, de hogy még unalmamban tanuljak, na az ki van zárva. Egy kissé pedig túlteng bennem a tettvágy, de ezt majd kocogással próbálom csillapítani. Amúgy az utolsónak hogy: Hol érdekeljen ha meghalok? Ha nincs élet a földi halál után, akkor mindenki leszarhatja, ha pedig van (szerintem van) akkor pedig akár örülhet is neki. Nah csak ennyi.
2012. nov. 5. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!