Nem szeretek tanulni, de hogy tudok megis valahogyan jo kedvel odaallni? Legalabb csak egy kicsit!
Ehhez késztetés kell.
Amúgy nekem személyes elvem, hogy nem feltétlen gond, ha mást is csinálsz közben. Én pl. elolvasok egy bekezdést, majd megnézem az aktuális fórumban, vagy itt a legutóbbi hsz-t. Majd újra egy bekezdés..
Vagy rajzolgatsz. Elolvasol egy bekezdést, majd a rajzot folytatod pár vonással. Közben visszamondhatod magadban a bekezdést.
Ez jó annak - mint pl én - aki egy olyan szövegre, ami nem érdekli, nehezen tud figyelni. Ha én nem csinálnék közben mást, akkor se lenne jobb a helyzetem, mert kb. pont egy bekezdés után már nem figyelnék arra, amit olvasok.
Viszont lehet rossz is, mert tanulás közben azon is járhat az illető esze, hogy vajon mi lesz a fórum köv. hozzászólása, vagy hogyan folytassa a rajzot.
Mindenesetre, szerintem próbáld ki. Ha ottragadsz a másik elfoglaltságodnál, vagy nem tudsz figyelni, mikor épp tanulsz, akkor szerintem inkább ne...
Ha beválik, csináld.
Nem jó módszer, de jobb a nemtanulásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!