Jelent valamit, hogy én sokszor álmodok?
Figyelt kérdés
Vagyis úgy tudom, hogy minden nap mindenki álmodik, de általában nem emlékszünk rá. Én viszont majdnem mindig emlékszem az álmomra, van, hogy többre is. Ez miért van? Néha már zavaró. Álmomban sokszor tudom, hogy csak álmodom. De mégsem tudok felkelni, pedig néha szeretnék, ha rémálmom van. És sokszor álmodok olyat, amit az életben nem kapok meg (pl.: erotikus álmok a kiszemeltemmel). Úgy érzem sokszor, mintha két életem lenne. Az egyik, amelyiket élem napközben. A másik pedig az álombeli életem. A tudatalattim üzen ezzel? Vagy mi lehet a háttérben?
Előre is köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 8. 23:31
1/2 anonim válasza:
Ez tudatos álmodás. Sokan szándékosan sajátítják el, de neked úgy látszik egész magas szinten megy önkéntelenül. Van ilyen, énis ilyen vagyok csak nem ilyen magas szinten. Szerintem szerencsés vagy. Nekem menni szokott a szándékos felébredés, ha rosszra fordul az álom, úgy szoktam, hogy egyszerűen kinyitom a szemem. Tehát mikor ébren vagy, és tágabbra akarod nyitni a szemed, hogy szép kerek legyen, na azt kell megcsinálni álmodban, és akkor én legalábbis felébredek. Nekem menni szokott néha, hogy tudom, hogy álmodok, és egyszer ennek tudatában beszélgettem ismerőseimmel, és mondtam nekik, hogy őket csak álmodom. De legtöbbször csak szimplán annak tudatában, hogy álmodok, csak sodródok az árral, és nincs józan gondolkodásom. Mivel feltetted a kérdést, valószínűleg nem hallottál még a tudatos álmodásról, annyit mondanék róla, hogy nem áltudományos maszlag, mint a horoszkóp, meg testelhagyás, hanem földi, természetes dolog. Keress rá a neten, hogy mi ez tulajdonképp. Én a helyedben elsajátítanám, mert jó alapod van hozzá, és gondolj bele milyen jó móka lenne, ha azt, ami most van, irányítani tudnád! Merthogy erről szól az egész.
2/2 anonim válasza:
rémálomból való felébredéshez ajánlanám még a szem erős becsukását vagy a kiáltást (bár nekem ilyenkor elmegy a hangom) v az öngyilkosságot az álmodbanxD bejön mindig. és nem vagyok beteg:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!