Miért tudom ilyen sokszor álmomban azt, h álmodok?
Leszögezném, én ezzel nem arra akarok kilyukadni, h ez bármit is jelent, vagy h bármiféle képességem van, vagy én vagyok az újjá született Názáreti Jézus, mint itt sokan gondolják ezt, ha már álmodnak vmi hülyeséget. :D
Szóval kezdem ott, h én minden éjszaka álmodok, és mindig emlékszem is rá. Egy héten min. egyszer tudom álmomban, h ez csak egy álom. Ez ált. nem tart soká, jön egy következő helyszín és ott már ezt nem tudom. Ma éjjel viszont igazán élveztem, egészen sokáig tudatában voltam a dolognak. A lépcsőházunkban jöttem le a lépcsőkön és azon morfondíroztam, hogy milyen érdekes az emberi agy és fantázia amiért ilyen részletesen és élethűen megtudom álmodni a helyszínt, emlékszem gondolkoztam, ha felkelek biztos nem tudnám pl lerajzolni ilyen pontosan az épületet, pedig a legapróbb részletek is ott vannak a fejemben. Aztán amikor leértem találkoztam ismerősökkel, mondtam nekik, h most álmodok de ha felébredek mindenképp dumálunk. Vagy olyan is szokott lenni, h ha rémálmom van feltudom magam ébreszteni, hirtelen egyik percről a másikra eszembe jut h ez nem a valóság akkor már tudom, h be kell csuknom a szemem, és amikor kinyitom felkelek. Ez igazán praktikus tud lenni, főleg amikor zuhanok le vmi hegyről :) Kérdeztem már másokat erről, ők azt mondták ritkán vagy egyáltalán nem szoktak tudni magukról alvás közben. Mi az oka annak, h én ilyen gyakran tudom? Na nem mintha nem élvezném, csak érdekel.
Ezt éber álomnak hívják (angol: "lucid dream"). Amikor alszol, más módban működik az idegrendszered. Vannak területek az agyadban, amik alvás közben aktívabbak, mint a többi. Amikor ilyen éber álmod van, akkor nem csak azok a területek aktívak, hanem a frontális kérgi területek is, ami olyan dolgokért felel, mint az önismeret, tervek készítése, tehát elég sok tudatos dologért azok a területek felelnek. Ilyen éber álmokban tehát nem kapcsol ki a "tudatosságod", hanem tudja magáról, hogy álmodik. Mert egyébként is Te irányítod az álmot, csak nem tudatosan. Ilyenkor ezt tudatosan is megteheted.
(a dolog fejleszthető, akiknek állandóan rémálmai vannak, azoknak meg is próbálják tanítani az orvosok)
Ilyen velem is van, és ilyenkor azt álmodok amit akarok, és nagyon jól alszom.
Meg lehet tanulni álmodni!
Az a lényege, hogy álmodás közben kell felkelni egy pillanatra, és utána azonnal visszaalszol, ismét álmodsz, de olyankor már tudatában vagy ennek.
Azt csinálsz egész álmodban, amit csak akarsz... hihetetlen érzés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!