Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnék változtatni az...

Hogy tudnék változtatni az életemen?

Figyelt kérdés
Minden napom egyforma, pontosan ugyanúgy telik. Azt érzem, ismét semmi értelme, hogy reggel felkeltem. 14, lassan 15 éves vagyok, minden napom javarészt tanulással megy el. Nem is baj, ha később szeretnék lenni valaki, de egyszerűen beleuntam ebbe. Nem járok el sehova, pedig nagyon jól esne néha egy kicsit mást is látni, mint a tankönyveket vagy épp a kiteregetni való ruhákat. Egyszerűen nincs kivel elmenjek. Egyedül nem szeretnék, mégiscsak emberek vagyunk, társas lények. A korombelieknek abból áll a szórakozás, hogy addig vedelnek amíg már fel sem tudnak kelni a földről. Én más vagyok, nem iszok, nem cigizek, és nem jövök össze minden sráccal azért, mert most ez a menő. Emiatt vagyok kiközösítve és emiatt nincsenek barátaim. Tényleg velem lenne a baj? Mindig mosolygok és az emberek azt látják, hogy tök jól vagyok. A szüleim is irigylik a gondtalan életem, hogy én semmin sem idegeskedek, boldog vagyok. Csakhogy ez nem igaz. Álarc mögé bújtam, mert tudom, van elég gondjuk az enyémek nélkül is. Ha azt látják, hogy velem minden rendben, legalább ez boldogítja őket. De én eközben borzasztóan rosszul érzem magam. Fogalmam sincs, mit tehetnék, hogy más legyen az életem.
2012. okt. 21. 12:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Azért mert társas lény, attól még egyedül is lehet mászkálni. Nem fontos mindenhova csoportosan vonulni. Úgy tudsz változtatni hogy nem azt csinálod amit eddig.
2012. okt. 21. 13:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyrészt érthető, hogy 15 évesen, amennyiben nem vagy egy hullámhosszon a korodbeliekkel, aránylag kirekesztve érzed magad. Kérdés viszont ilyenkor az, hogy problémának nevezhető-e ez egyáltalán.

Intelligens lánynak tűnsz, szerintem megérted: vannak dolgok, amiket kikell várni. A szórakozás, pasizás, éjszakázás, stb. van akinél 15 éves korban és van akinél 19 éves korban kapnak helyet. Nem feltétlenül van veszteség egyik félnek sem.

" Minden dologért, amelyet kihagytál, kaptál cserébe valami mást "- Ez nagy idézet és sok esetben megállja a helyét.

Az élet nem egyforma mindenki számára, de egyformán különböző, ezért nem számít honnan indulsz, hanem hova fogsz jutni.

Különbséget kell tenni a lehetséges dolgok között és a célszerű választások között. Nem biztos, hogy minden ami lehetséges feltétlenül jó is egy adott ídőben. Rád vonatkoztatva ez annyit jelent, hogy attól, mert te is mehetnél a korodbeli ismerőseid után és élhetnél úgy, ahogyan ők, ettől még nem biztos, hogy ez lenne a legmegfelelőbb a számodra.

Minden amivel rendelkezel egyben előny is és hátrány is lehet. A lényeg az, hogy te melyik részét használod ki.

Amikor fogalmad sincs, hogy mit kezdjél az életeddel, gondolkozz el azon, hogy mit akarsz valójában az életedtől. A célok és az ambició mutatják az utat. Ennek függvényében kell eldöntened, hogy változásra van-e szükséged vagy inkább arra, hogy a hasznodra fordítsd a jelenlegi életstílusod [ mert tanulással azért sokmindent ellehet érni, függetlenül attól, hogy 15 évesen nem olyan " menő " szokás ]

2012. okt. 21. 13:29
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem mondom hogy ezek nem kapnak még nálam helyet. Szívesen elmennék bulizni és volt barátom is, csak nekem egy pasi nem azt jelenti, hogy 1 hétig (jó esetben) együtt vagyunk, utána meg felszedek egy másikat, és a bulizás sem abból áll, hogy teljesen részegek vagyunk. Az ismerőseim 90%-a viszont így gondolja. Szerintem alkohol nélkül is jól lehet érezni magunkat, de ha már iszunk, mértékkel. Egyszerűen nem találok hozzám hasonló gondolkodású embert. Illetve vannak, de ők idősebbek nálam, rám se néznek, mert "kicsi vagyok". Reménykedem, hogy idővel megjön az eszük a többieknek, de addig is annyira egyedül vagyok, annyira rossz ez így. Jó lenne legalább beszélgetni valakivel, aki értelmes ember és megért.

Talán rossz a kérdésem, talán nem is kéne változtatni az életemen. Tudom, nem az a jó amit a többiek csinálnak, de sokszor azt kívánom, bárcsak én is olyan lennék. Akkor nem érdekelne senki és semmi, csak szórakoznék, azt csinálnám, amitől jól érzem magam. Nem akarok ilyen lenni, de mégis vágyom rá.

2012. okt. 21. 21:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Dohányossal ne vitatkozz arról hogy a dohányzás káros meg halált okozhat. Ugyan ez vonatkozik a többi függőre is. Én sok vitát megvívtam középiskolában, mert az osztálykiránduláson illetve a bulikban nem ittam hót részegre magam. Semmi értelme nem volt vitatkozni.

Azért vannak még józan életű emberek, kik nem birkaként gondolkoznak.

2012. okt. 22. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!