Mi az oka annak, hogy mindentől félek?
18 éves fiú vagyok, és nem értem, hogy mi az oka annak, hogy mindentől félek ! Ha egyedül vagyok teljesen más az egyéniségem is ! Félek akár egy buszon megvenni egy jegyet !
Mármint megveszem, de közben félek megenni ! Még akkor is ideges vagyok, ha lányok vannak a közelemben, de szinte mindig van bennem félelem, és nem érte miért ! Valakinek tök természetes minden, és laza tud lenni, én egy idegen tömegben is ideges vagyok, hogy sok ember figyel, és stb... nem értem..
Félénkebb vagy az átlagnál, én is hasonló természetű vagyok,átérzem a helyzeted, de nincs ezzel semmi baj, ettől sokszínű a világ. A félelem mindig olyasmivel kapcsolatos ami megtörténhet, s nem olyasmivel ami éppen most történik. Pl. a jegyvásárlásnál attól félsz, hogy mindenki téged fog figyelni, le fogod ejteni a pénzt, feltartod a sort...
Én úgy gondolom, hogy a félénkség nem egy veleszületett tulajdonság, hanem valamiféle trauma váltja ki.
A lényeg, hogy ne gondolkodj annyit a dolgokon, csak tedd meg őket, légy spontánabb.
talán az, hogy kiskoromban mindig attól féltem, hogy megvernek, és szünetre sem mertem kimenni, mert tudtam, hogy kint elkapnak, és lefrexerűen is féltem a suliban !
És még talán az is lehet, hogy kiskoromban, ha beszéltem órán, leordított a tanár, és legközelebb már nem mertem beszélni órán ! :D
szerintem fordulj pszichológushoz.
Gyerekkorodban erről persze nem szóltál senkinek mi? Vagy tudták a szüleid, tanárok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!