Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg beteg lennék emiatt?

Tényleg beteg lennék emiatt?

Figyelt kérdés
Több éve verseket írok, sokat, a világ és az emberek sorsáról, a múltról. Inkább csak a fiókoknak és magamnak. Egy volt barátom megtalálta a polcomon az egyik versemet, és azt mondta hogy csak a betegek írnak verseket és az őrültek, és hogy minden költő dilis volt. Egy másik barátnőm kinevette őket. Anyukám novellákat ír, így neki is megmutattam, nem igazán méltatta őket figyelemre, őszintén szólva le se tojta hogy írok. Komoly irodalomtörténész professzorhoz fordultam az egyetemen a verseimmel, nem éppen nagy önbizalommal ezek után...viszont ő elismeréssel fogadta őket, jó kritikákat és tanácsokat is adott. De nekem a barátaim véleménye sokkal jobban érdekelt, így abbahagytam az írást, és nincs is igazán pár éve ihletem az íráshoz, milliószor megpróbáltam írni azóta de nem megy, mindig eszembe jut, hogy különc vagyok, és nem vagyok normális ember.

2012. okt. 18. 14:14
 1/6 Antimod ***** válasza:
100%

Erre csak azt mondhatom, hogy válogasd meg a barátaidat... aki figyelemre méltó verseket ír, az nem azt érdemli, hogy a barátai kinevessék őt.

Abba ne hagyd a költészetet néhány tudatlan ember véleménye miatt! A költők nagy része pedig nem beteg volt, hanem lángész.

2012. okt. 18. 14:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Butaság, ha emiatt abbahagyod. Ha a barátaid úgy érzik, hogy ez nevetséges, akkor ők nem is igazi barátaid.

Ha anyukád novellákat ír, akkor benned is megvan a képesség, hogy más szemmel nézd a világot és az emberi sorsot. Ez nagyon jó!

Lehet, hogy neked már meg is van, hogy az élet rögös útján merre indulj tovább, csak te még ezt nem látod?

Még fiatal vagy, nem tudhatod, hogy mindig lesznek olyan "jóakaróid", akikben te megbízol, de ha kitűnsz közülük, ellened fordulnak.

Ezt nevezik irigységnek. Nem szabad, hogy eltántorítsanak téged az írástól.

Előbb-utóbb az ilyen embereket kiismered, és el fognak téged kerülni.

Neked úgy látom, hogy már van egy utad, amelyiken el kell indulnod.

Mint az előző válaszoló írta, ha barátaid nem fogadják el, akkor ne magadban keresd a hibát!

Ha van hozzá kedved, ide is feltehetnél néhány versedet, én is kíváncsi lennék a kritikus véleményekre.

Talán akkor újból ihletet kapnál.

Hajrá, szívesen fogadjuk!

2012. okt. 18. 15:04
 3/6 anonim ***** válasza:
jav: feltehetnéd
2012. okt. 18. 15:05
 4/6 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a pozitív bátorításokat, igen, igyekszem jobb körökbe eljutni. :) A példa kedvéért másolok pár versemet a néhányból amit felvittem gépre is, a többi 350 iromány még füzetekben van.

---------

Októberi séta

Úgy rázta a láz a pucér ágakat,

szegények dideregnek a hó alatt.

ölükben dajkálják a kék szeretetet

és még alszanak vele egy keveset

csak sétálok riadt tekintetük őrében

gondolkodom leveleik régi zöldében

drágaságuk aranylóból szűrkébe halt

két kezükbe füstös hófelhő mart.

Kedvesen elvitték

kedvesem jókedvét

ágak ágak, büszke ágak sörényét.

talán kitalálok innen

talán átölel engem is a szerelem

hajtok akár a tavasszali keletgyöngy

csillogóan mint a szomorú harmatkönny.

pihennék, ó, de pihennék már

te drágaságom, édes február

lépteim csikorogva elnyelik a vágyat,

hogy szívem esőjét szárítja a bánat.

Úgy vigyázz....

Úgy vigyázz rám, mint vadra az erdő

Mint járdákra a halk,kopogó ónoseső

úgy vigyázz, mint rabra a vasketrec

s én megölelllek, ha fájsz, reszketsz

úgy vigyázz, mint avart a fekete föld,

mint hajló fűszálra a világosszöld

úgy őrizd remegő kis testemet

ahogy ágy az élettelen tetemet

s én csókollak lázzal, fényes csillag.

Mint fenyőfát a mézeskalács illat

Úgy fogok rád én is hőn vigyázni

hogy ne kelljen két kezednek fázni.

Szegénység

Ablak cserfes csendjén

Falvédők gyenge hűvösén

Kiabál a gyalázatos élet

és meg törik az ihlet

párnám gyöngy karján

szépen pihe-tarkán

zümmög az éji légy,

kedvtelve nótázni mégy

rétem nagy küszöbén

füsttől fúlva köhögvén

beállt a mézédes est

fekete falra vacsorát fest

ég, nagy égbeli sóhaj

megmerevedett szóval

a szájban kesernyés íz:

csak kenyér és hidegvíz.

2012. okt. 18. 19:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Csak az 1. versed olavstam, az nagyon tetszett.

Hány éves vagy amúgy?

Amikor rákattintottam a kérdésedre, azt hittem, legalább azért mondják a barátaid, mert minimum felvágod az ereidet a verseidben, de ezekkel mi a baj? Amúgy én is írok, engem sosem tartottak betegnek emiatt, legfeljebb nem igazán vették komolyan (mert nekem sokáig tartott, míg bárkinek megmutattam, és őszintén enélkül én se venném komolyan magam). Emiatt nem vagy beteg. Vagy legalábbis nem a szó klasszikus értelmében. Aki pedig azt mondja, hogy költő dilis volt, az elég keveset tud, illetve, ha igaza is van: kérdem én: és akkor?

A barátod, nem? Ergo, ismer téged. Eddig őrültnek tartott? (nyilván nem, mert akkor minek barátkozna veled?) És Te megváltoztál, csak azért, mert látta a versedet? Mostantól őrjöngő bolond vagy? Nyilván nem. Eddig is ugyanaz voltál, aki most, és ha most azt mondja, hogy őrült vagy, csak mert tudja ezt rólad, akkor tulajdonképpen eddig is annak kellett, hogy tartson. Amúgy meg válogasd meg a barátaidat,. vagy mondd neki, hogy szerinted meg a gördeszkázás (vagy az ő hobbija, vmi) a baromság.

2012. nov. 4. 00:23
 6/6 anonim ***** válasza:
*minden költő
2012. nov. 4. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!