Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért jó, ha nem vagyunk...

Miért jó, ha nem vagyunk egyformák?

Figyelt kérdés

Induljunk ki az én helyzetemből példának. Én elégedett vagyok magammal nagyjából minden téren. Egyetértek magammal, mint mindenki saját magával. Most képzeljünk el egy utópikus helyzetet, ahol Tomi "szépségű" és gondolkodású futkos szerte a világon. Nincs háború, hiszen egyetértesz magaddal. Ninc

sen megcsalás, ugyanolyan szépek vagyunk. Csak béke és harmónia van a Tomi/Peti/Mónika vagy Béla paradicsomban. Egy hátulütője van a dolgoknak: nincs háború, nincs mi generálja a fejlődést. Ugyanez lekorlátozza a művészetet is rövidtávon, mivel azonos gondolkodás is épül, fejlődik. De minek is ide technika, ha anélkül is boldog vagy!?

Szóval nem értem: Hála Istennek, nem vagyunk egyformák! Én nagyon örülnék egy ilyen álomvilágnak.

Én megférek magammal. Jól érzem magam személyemmel. Nehezebb perceimben saját magamat segítem, győzöm meg jobb belátásra. Én normális emberekre gondoltam, nem perverzekre s gyilkosokra, betegekre. Ha nincsen életem párjával több hasonlóság, mint ellentét nem veszem el. Ennyire egyszerű.

Nincs háború, nincs vita, csak egyetértés. Nincs konfliktus, csak szeretet. Ha magamból indulok ki, még nem is unalmas. Nincs gyenge, nincs erős. Önmagad vagy! Te és te uralod a földet teljes harmóniában? Melyik hülye nem vágyna erre?

2012. okt. 16. 17:17
 1/4 anonim válasza:
szerintem ez hülyeség. H lenne már igazi szeretet? minden férfinek más az izlése, ideálja. lehet belülről másak lennénk, de külsőnek nem. bármikor megcsalhatna ' engem ' egy másik magammal:D mert valljuk be ma mér a külső ami meghatározó.
2012. okt. 16. 17:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Persze, nagyon szép dolog az, hogyha mindenki egyenlő, a kommunizmusnak is ez az alapja. De az is pont azért nem működik, mert az embereknek nem egyenlőek. Akarják, hogy legyenek náluk rosszabbak, és így szükségképpen jobbak is. Túl önzőek vagyunk ahhoz, hogy teljesen egyenlőek legyünk, magunknak mindig egy kicsit többet szeretnénk.
2012. okt. 16. 19:45
 3/4 anonim ***** válasza:

"Melyik hülye nem vágyna erre?"

Itt a pont. Melyik hülye. A hülyék tényleg beérnék ennyivel.

2012. okt. 16. 23:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én, mint minden ember magamból indultam ki. Nálam működne, lehet mert túlságosan szeretem magam, bár nem nevezném magamat egoistának.

Végül is anyám adta meg a választ véletlenül e utópia működésképtelenségére. Mivelhogy a szakmákról kezdett el beszélni. Eszembe jutott, bár sokrétű személyiség vagyok, vannak bizonyos szakmák, amihez nincs gyomrom, affinitásom, érdeklődésem. Pl. nem tudnék tanár lenni, hullaszállító, agysebész se biztos. Szóval módosítom az elméletem. Mindez csak akkor működne, ha gépek végeznék az oktatást, a hullaszállítást, a műtéteket. Magyarul az elméletem ebből kifolyólag megbukott.

2012. okt. 24. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!