Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagy baj, ha nem vagyok az a...

Nagy baj, ha nem vagyok az a beszélgetős típus?

Figyelt kérdés
Suliban nagyrészt egyedül szoktam lenni, de úgymond van egy kis csoportom az osztályban, akikkel ha együtt vagyunk az órán, akkor én is velük vagyok, de akkor sem beszélgetek túl sokat, másokkal meg szinte egyáltalán nem. Engem nem ez zavar, hogy ilyen vagyok, hanem az, hogy mit gondolhatnak rólam mások, amiért ilyen csöndes vagyok, kibeszélhetnek vagy kigúnyolhatnak-e esetleg, és hogy mennyire rossz, hogy így ítélnek el, miközben egyáltalán nem is ismernek belülről, bár utóbbi az én hibámra írható. Egyébként mindig is ilyen csendes, visszafogott voltam, és ilyen is maradok?
2012. okt. 7. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Előre is elnézést, az őszinteség sokszor sértő.

Nagy baj.... nem amiatt mert mit gondolnak rólad mások, saját magadat szivatod meg vele. Az iskola hamar véget ér és kikerülsz a nagy világba ahol telefonálnod kell idegenekkel, hivatali ügyeket intézned, kiállnod magadért, és BÁRMILYEN munkahelyet akarsz, jó benyomást kell tenned, kapcsolatokat teremtened. Ha nem tudsz beszélgetni akkor elvesztél.

Ha egyetemre mész ott kis előadásokat kell tartanod, és ha négyszemközt, vagy baráti társaságban nem tudsz beszélni, akkor hogy fogsz 40 idegen előtt?

Én is visszahúzódó voltam, a legtöbb emberrel csak akkor beszélgettem ha muszáj, de akkor igen. és volt a saját társaságom akikkel viszont bármikor bármennyit, mert ők szimpatikusak voltak és érdekelt mi van velük. Olyan nem létezik, hogy senkit nem szeretsz, akiket kedvelsz velük igenis próbálj meg beszélgetni, különben unalmasnak találnak (jogosan) és később senkit nem fogsz érdekelni, átnéznek rajtad.... az pedig nagyon rossz érzés, és iskolában még csak ízelítőt kapsz belőle. 100%, hogy kigúnyolnak, miért ne tennék? A természetben is a gyenge állatokat addig piszkálják míg azok elhagyják a falkát vagy elpusztulnak. Az emberiség is ilyen kegyetlen, aki nem tud beilleszkedni azt kiközösítik.

Biztosan nagyon nehéz, de magadra kell erőltetned. Nyilván rengeteget hallottál mások beszélgetéséből, tudod mik a mostani témák közöttük, ebből legyél jártasabb és szólj hozzá! A saját életedet teszed vele izgalmasabbá, és színesebbé. Ha nem beszélgetsz másokkal nagyon nehéz információkat szerezni, mindent magadnak megkeresni lehetetlen.

A másik pedig, hogy párkapcsolatod sose lesz.., senki nem akar egyoldalú beszélgetőpartnert vagy kínos csendet.

Változz meg, eleinte erőltetni kell, később már megszokod hogy társalogsz. Különbség van aközött, hogy valaki teljesen néma, vagy keveset beszél és megválogatja mikor, mit, kinek mond. Előbbi teljesen negatív, utóbbi pozitív tulajdonság.

Én ennyit tudok hozzáfűzni, mégegyszer elnézést amiért sértő, de nyilván őszinte választ szeretnél kapni ahelyett hogy arc nélküli ismeretlen emberek buta együttérző mondatokat kommentelnek.

23/L

2012. okt. 7. 11:34
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Előzőhöz hozzátenném, ha értelmiségi munkahelyet szeretnél, ott az alapján fognak 100 emberből kiválasztani, hogy egy teljesen idegen ember/emberek előtt mennyire vagy talpraesett, értelmes, mennyire adod el magad, úgy kell velük beszélgetned mint ismerősökkel, mégis nagyon ügyelve arra mit mondasz. Pl 100 emberből kellene az alapján kiválasztaniuk, hogy te mennyivel jobban eladod magad, mint a másik 99, akiket akár tekinthetsz úgy is mint a mostani osztálytársaid. valakinek beszédben kellene bizonyítanod, hogy te alkalmasabb vagy a munkára bármelyiküknél. ugye, hogy belegondolni is lehetetlen? Ha már a megszólalás is lesokkol akkor biztos nem tudsz értelmes előadást csinálni. Erre jobb előbb rágyúrni, mint akkor szembesülni vele.
2012. okt. 7. 11:41
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Én leszek az, aki kivételesen nem fog lelombozni :)

Az előttem szólóknak igazuk van, ez valóban gond, és sok problémád lehet belőle, de magam is ilyen voltam óvodás korom óta, de most a középiskola végére szép lassan sikerült feloldódnom társaságban, merek és tudok is beszélni. Szóval egyáltalán nem lehetetlen feladat ez, ha nekem ment, neked is mehet.

Sok sikert a változásban!

2012. okt. 7. 13:14
 4/9 anonim ***** válasza:
47%

1. vagyok, igen nem lehetetlen, ezt sajnos elfelejtettem hozzá tenni. Nem írtad a nemed és a korod, most egy sokaknak elég megbotránkoztató példát fogok mondani, de ha 18 körül leszel egy kevés alkohol kiváló gátlás oldó. Az emberek eljárnak szórakozni, nem fognak hívni mert nem vagy a társaság része, de ha megkérdezed hogy mehetnél-e valószínű nem mondanak nemet. Nem azt mondom, hogy vedelj és részegedj le, de 1 sör vagy 1 feles - kinek mi - már képes sok gátlást feloldani az emberben, és rájön hogy tud ő beszélgetni csak bátorság kell.

Ha még fiatalabb vagy akkor ezt persze hanyagold :) De mindenképp NEKED kell változnod! Anélkül nem fogsz megváltozni, ha nem erőlteted magadra azt ami kényelmetlen, jelen esetben a társalgás. Lehet, hogy pár hét alatt annyira megszokod, hogy már nem is érzed muszájnak hanem jön magától. Ha valakivel beszélgetsz és szimpatikusok vagytok egymásnak, akkor nyilván kérdezni is fog, és válaszolnod sokkal egyszerűbb mint magadtól beszélned. De ahhoz el kell kezdeni az ismerkedést, valamennyire megnyílni mások előtt.

Szóval ha nem teszel semmit ilyen maradsz, de ha teszel ellene akkor szinte biztosan több önbizalmad lesz később. Eleinte rossz, de hosszú távon mindenképpen te jársz jól.

2012. okt. 7. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
Én becsülöm a csendeseket. Mélyérzésüek, és a komoly dolgok iránt érdeklődnek. Gyakran nem is hinnénk, hogy akár kettőig tud -e számolni, aztán kiderül róla, hogy feltaláló vagy már bejárta Afrikát.
2012. okt. 7. 20:32
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
Nem minden a nagy dumásság. Van aki jobban szereti meghallgatni az embereket. ha mindenki csak fecsegne állandóan, nem hallanánk egymást a nagy zajban. Kellenek olyanok is, akik inkább hallgatnak, de ez ne jelentse azt, hogy bezárkózol. Élj társasági életet, ha valaki kérdez ne tőmondatokban válaszolj, hanem próbáld meg hosszabban kifejteni, amit gondolsz, így jobban megismernek, és a társaság része maradhatsz. Néha próbálj meg te érdeklődni mások iránt, hogy lássák nem egy magadba fordult tahó vagy, csak nem szeretsz beszélni. Sok ember viszont szereti, ha meghallgatják vagy valakinek előadhatja, hogy föltalálta a spanyol viaszt. Na, te pont alkalmas vagy erre. Ez is egy jó tulajdonság. És attól még eladhatod magadat egy állásinterjún jól, mert nem beszélsz lyukat a munkáltató hasába. (Saját tapasztalat. :) )
2012. okt. 7. 22:50
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, igyekszem megfogadni őket! Egyébként 16 éves vagyok, és nagyrészt azért is lettem ilyen magamba fordulós, mert nem nagyon van közös témám a többiekkel. Kifigyeltem már a beszélgetésüket, nem is egyszer, és teljesen eltérnek az ízléseink, véleményeink. Mondjuk szinte mindenki mindenkivel rettentő ellenséges és bunkó, többnek hiszik magukat a másik embernél, én egyáltalán nem tudok szemét lenni egy másik emberrel, sőt.. Igyekszem mindenkinek segíteni ha valamit nem tud, nem pedig egyből lehülyézem. Nos, beszédtémára visszatérve, a többiek popot meg ilyesmiket hallgatnak, én pedig a post hardcore és metalcore zenéket szeretem, így kissé meg is ijednek tőlem az emberek, mert külsőre senki nem mondaná meg, hogy mekkora rocker vagyok. Én turkálókba szoktam járni, hetente többször is, nem pedig a 'nagy' boltokat választom.. Nem vagyok az a piás, cigis fajta, méghozzá jó okom is van rá (mind a két nagypapám tüdőrákban halt meg, apukám meg volt egy eléggé részeg időszaka) fontos számomra a tanulás, igyekszem mindenből a maximumot kihozni, mellesleg orvos szeretnék lenni. Azért is vagyok legfőképpen csendes, mert ugye nincs kivel megbeszélnem a dolgaimat, a mostani 'barátaimat' nem nagyon érdekli, hogy mit mondok, és ha kettesben vagyok valakivel, akkor nagyrészt én beszélek. Ha pedig többen vagyunk, akkor kb. hozzám szinte nem is szólnak, csak így beszélnek a levegőben.. Így meg aztán már tavaly is meguntam ezt, és inkább csöndben ülök magamban. De mondom, nekem egyáltalán nem baj az, hogy egyedül vagyok, nagyon jól megvagyok a saját gondolataimmal is, és még így inkább, mit hogy olyannak mondjam, akit egyáltalán nem érdekel. Bár így ha olyan emberrel vagyok körülvéve akivel nem beszélek napi szinten, annál nem nagyon tudok beszélgetni, az agyam szinte teljesen kiürül. Mellesleg, ha elő kell adnom magam, mondjuk a suliban, akkor azt még élvezem is, bár előtte szoktam izgulni, de rettenetesen jól tudom tettetni. Persze ha olyan tantárgyról van szó, amiben jó vagyok, és szeretem (minden a magyaron kívül) akkor lazán megy az egész. Állítólag egész jól fogalmazok, és szerencsére helyesen is írok, de gondolom ezt a sok könyv elolvasásának is köszönhetem. :)
2012. okt. 8. 20:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem pofázni kéne, hanem dolgozni. Ha mindenki csak fele annyit beszélne, és a megtakarított időt a munkájának szentelné sokkal előrébb tartana a világ.

Én se vagyok beszédes, van ember akivel 2 szót se tudok váltani, mert annyira ellenszenves, mégis emberekkel dolgozom, és fogok is dolgozni. Nem kell beszédesnek lenni egy jó munkához.

Amúgy meg csak 16 vagy, ez változni fog, ugyan úgy ahogy a személyiséged is változik!

2012. okt. 10. 14:59
 9/9 anonim ***** válasza:
65%

Kedves kérdező!

Első vagyok, nagyon sokban hasonlítasz hozzám. Én is kivételes metál hallgató voltam 16 évesen a plázacicus lány és rájuk tapadó fiú osztálytársaim közt, ráadásul még úgy is öltözködtem emiatt kaptam is a lenézéseket. 38an voltunk, ebből kb 5 emberrel szerettem társalogni, a többiekkel nem. Másik osztályba szívesebben átjártam, ott több hasonló ember volt.

Elkerültem egyetemre és teljesen megváltozott minden. Tiszta lappal indulsz senki nem tudja az előéletedet, senki nem ismer. És nagyon sokszínűek az egyetemisták. Rögtön széles baráti köröm lett, mert mindenkivel nyitott voltam, aztán többnyire kiderült hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, de sokakkal viszont igen :) Megjött az önbizalmam, eljártunk szórakozni, és megtanultam ismerkedni, vadidegenekkel élvezetesen társalogni.

Ha orvos akarsz lenni te is egyetemre fogsz kerülni, márpedig ott szorgalmas diákok lesznek, aki nem az az hamar kibukik. Rögtön az elejétől fogva légy nyitott és érdeklődő a többiekkel szemben, akkor hamar be tudsz illeszkedni. Mellesleg ott 1 közös érdeklődés már biztosan van mindenkivel :)

2012. okt. 11. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!