Filozófiai zsákutcába kerültem, tudnátok segíteni?
örülnék ha tudnék beszélgetni olyannal, aki tudna segíteni, és tudja hogy miről beszélek.
kivülállóként látom a világot, úgy érzem hogy a saját elmém rabja vagyok és az egész létem egy illúzió. szabad pedig úgy tudnék lenni, ha felül tudnék emelkedni a társadalom és a neveltetésem által kialakult értékrenden,de még mindig ott lenne a személyiségem magja. Ez a része az énemnek nyomasztó,és egyszerűen fogalmam sincs hogy mihez kezdjek.
Kezd el megismerni magad, az érzéseidet, és annak okait,tanulj meg önmagad lenni, tanulj meg uralkodni magadon.
Ajánlom a meditációt ha fejlődni akarsz.
Pedig nem ez jön le, abból amit a kérdésed leírásában írtál. Talán én értettem félre, és leírhatnád részletesebben mi a helyzet.
Ellenkező esetben inkább gondolkozz még, hogy nem-e csak azt látod, amit szeretnél látni.
manapság egyre több ember jut el oda hogy nem tudja eldönteni ezt.. ezzel a gondolatmenettel SZERINTEM ráléptél egy olyan útra ami a megvilágosodás felé vezet.
nézd meg ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=6NNBD9VLb9U
szerintem itt a kérdés valahol magában hordozza a választ is.
maga az érzéssel vagy az elismeréssel van baj, vagy csak nem látod az egészet egészében - hiszen valójában csak egy illúziószemélyiség illúzióérzete bánt. csupán félig beleéled magad a helyzetedbe, miközben kívül is vagy. milyen személyiségmagra gondoltál egyáltalán? vagy inkább úgy kérdezem "mi igazán lényeges része az illúziónak azon kívül, hogy az egész illúzió?"
valahol nincs is min felülemelkedni mert ez olyan lenne, mint azt állítani, hogy a ruhád 1-1 négyzetcentimétere valahogyan felsőbbrendű mint a szövet egyéb részei.
remélem érthető, vagy én jól értettem.
a 61es meg nagyon mellélövöldöz, inkább csak betanult közhelyeknek látom a válaszait.
ss88 ez a videó nagyon sok pontján vitatható dolgokat állít. amihez csak azt lehet inkább hozzáfűzni, hogy ez is csak egy vélemény a sok közül, mint ahogy mindenkinek más a megvilágosodás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!