Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért akar valaki, vagy...

Miért akar valaki, vagy valami, bennem tönkre tenni?

Figyelt kérdés
Valaki bennem, aki irányítja az életem. Folyamatosan rosszul érzem magam miatta. Csak egyedül vagyok normális állapotban. Társasági életem nincs, éppen emiatt. Nem bírom az ostoba, rosszhiszemű félmegoldásait. Mindig a butaságra buzdít. Miatta nem volt barátnőm se, pedig már 23 éves elmúltam. Már közelebb vagyok a 24-hez ráadásul. Megölném, ha látható lenne, néha dühömben. Ellenben, tudom, hogy el kéne fogadnom, de nagyon nehéz. Mert ez ellen tiltakozik a leginkább. Ha elfogadnám teljes mértékben a létezését, nem bánthatna tovább. Pedig ez élteti. Az enyészet, a pusztulás.

2012. szept. 22. 21:39
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ez talán az én illúziója. A korlátolt nyugati szemlélet, hogy mindenki elégítse ki magát. Vágyakról és ambíciókról szól csupán. Semmi egyéb, semmi érték. A műveltség is az információáradatba merül ki leginkább. Ebből nagyon nehéz kilépni, de lehet. Valahogy. Egyelőre nem tudom, hogy. De próbálkozom. Majd csak megoldásra lelek.
2012. szept. 23. 13:56
 12/13 anonim ***** válasza:
A lemondás nem azt jelenti, hogy erényt csinálsz a muszájból.
2012. szept. 23. 15:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem semmilyen korlátolt nyugati szemléletem nincs... De az aki a "vágyainak meg a félelmeinek él" az is te vagy. Ha ezt úgy próbálod megszüntetni, hogy megpróbálsz úgy tenni mint ha ez nem te lennél, és egyik napról a másikra "elfelejteni" az egészet, akkor nagyon rossz úton jársz, és az őrületbe fogsz jutni. A vágyaidat és a félelmeidet nem lehet "elrejteni", elfelejteni, elmenekülni előlük ahogy te próbálod. Ezeket meg kell hódítani, és ez egy hosszú és nehéz út. Erre a részedre nem azt kell mondani, hogy "nem én vagyok", hanem azt hogy MÉG ez én vagyok. Nem menekülni kell előle, hanem elfogadni, ez az első lépés.
2012. szept. 23. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!