Mit tegyek az ellen, hogy ne érezzem magam "alább rendeltnek" nála?
Van egy barátnőm aki mellett mostanában egyre inkább azt érzem, hogy kisebbségi komplexusom van.. Én nagyon kedvelem és szeretem őt, igazából még néhány tekintetben fel is nézek rá, de egyre jobban azt érzem hogy eluralkodik rajtam. Tudom hogy nem tudatosan csinálja ezt, mert nem arról van itt szó hogy ugráltat, csicskáztat. Nem csinál ilyet. Egyszerűen a személyisége úgymond "uralkodó", néha mint egy úrnő. Néha mint ha egy felsőbbrendű valakinek gondolnám.. Egyszerűen ez sugárzik belőle és mikor vele vagyok elemészt ez az érzés és azt érzem olyan mint ha egy "alattvalója" lennék és csodálom eközben.. De ez valami szörnyen nyomasztó érzés.. Nem akarok függni a személyétől. Mintha elveszne az önbecsülésem.
Én komolyan szeretem őt, de ezzel az érzéssel nehéz.. Néha komolyan szeretném megutálni emiatt, de nem megy.
Nem direkt csinálja, csupán a személyiségéből fakad, de ezzel hogy néha végtelenül kedves velem és ezzel együtt "uralkodik" függővé tesz.
Nem akarom hogy ezt érezzem irányába. Mégis mit tehetnék?
17/L
egy kicsit én is hasonlóan érzem magam,bár egy cseppet más a szitu,azért leírom..
nekem van egy osztálytársam(lány) akit régen utáltam ,most ,hogy újra osztály társak(áltiba és gimibe is) lettünk megváltozott,többet beszélt velem ,együtt megyünk héven és buszon is, a legtöbbször egymás mellé ülünk,bár a szián kivül max az idő járásról beszélünk,na de nem is itt van a lényeg,hanem,hogy ha megkér,hogy kisérjem el a pékségbe vagy üljek mellé a buszon akkor megteszem,pedig legbelül nem tenném,de még is megteszem mert neki is a kisugárzása olyan vezetői, én is alárendelve érzem magam, mintha nekem azt kötelességem lenne megtenni..
fiatalabb nálam még is a kisugárzása sokkal erősebb mint az enyém,neki olyan tekintély -t parancsoló..
a te eseted is elég fura mivel ott viszont a bnődről van szó,nem tudom mit tehetnél, szerintem max annyit,hogy te is megpróbálsz olyan kisugárzásnál rendelkezni mint ő,ami szerintem lehetetlen,mert hát mindenki más és a kisugárzást nehéz megváltoztatni,főleg,hogy így érzel..
amúgy megértelek teljesen,csak nálam más a szitu :)
20/L
Azért köszönöm, hogy válaszoltál.
Igazából az lenne a célom, hogy ne fölé kerekedjek, mert az se jó, hanem egy szinten legyek vele. Mint "egyenjogú" barátja.
Ááá de nem tudom.. Ez a lány olyan mint egy drog.. komolyan.
első vagyok
hát ötletem sincs ,hogy tudnál vele egyenjogú lenni :)
én annak is örülnék ha lenne ilyen bnőm,sajnos az eddigi legjobb bnőnek hit lányok "elhagytak" :(
szia
totálisan megértelek. ugyanebben a cipőben járok. szerelmes vagyok több mint másfél éve és most értem arra a pontra hogy annyira tökéletesnek látom hogy szinte felnézek rá és ezáltal magamat semmibe veszem úgymond úgy érzem semmit nem érek mellette hiszen ő mindenben jobb. teljesen tökéletesnek látom semmi hibát nem látok benne. ebbe én belebetegedtem. pánikbeteg lettem amiből még nem gyógyultam ki. és most hogy ez a betegség úrra lett rajtam most ha lehet ilyen MÉG tökéletesebb mert mellettem van segít amiben csak tud. MINDENBEN.
nagyon szörnyű mert annyira szeretem hogy képtelen lennék elhagyni és ha elhagynám valószínűleg csúnya vége lenne a dolognak.
egyszerűen az önbizalmam a béka segge alatt van. vagy még lejjebb.
ha tudsz esetleg valamit erre a dologra keress meg kérlek :)
19/L
Nyílván erre a leckére szükséged van. Ez azért van így, hogy tanulj belőe. Nagyon jó a hozzállásod. Amit megírtál a kérdéshez fűzve, azt mutatja, hogy tökéletesen felfogtad a helyzetet. Ez az első lépés, hogy érzékeljük a helyzetet. Az nem baj, ha felnézel rá. Viszont: Most az következik, hogy magadat hozd fel mellé. Érd el, hogy ő is felnézhessen rád. Valami más területen, más módon, mint ő. Találd meg a saját tehetségeidet, és láss neki a kibontakoztatásnak. Lhet a végtelen jóság is az, ami a te tehetséged. Vagy valamilyen téren megszerzett tudás, vagy szakértelem.
Más megközelítés: Lehet, hogy ő olyan géneket hordoz magában. Ki tudja, milyen ősöktől, miféle örökséget kapott. Gondold azt: ő ilyen. Én meg kiváló vagyok matekból. VagyÉn meg szeretetből vagyok és "jó a szivem, ez a szexepilem"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!