Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit kezdhet magával manapság...

Mit kezdhet magával manapság egy intellektuális ember?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy manapság hol lehetne különleges emberekkel ismerkedni. Olyan emberekkel, akik szellemi és nem ösztön szinten élnek és aktívak. Kérnék pár tippet hozzá, hogy ti hol szoktatok ismerkedni és milyen sikerrel jártatok.

Vallási közösségek sajnos nem működnek, mert egyik nagy vallással sem értek egyet.

Sajnos így úgy érzem, hogy értelmetlen élnem.

2012. szept. 20. 07:27
 1/7 2xSü ***** válasza:

Sokféle módon lehet intellektuális egy ember. Inkább azt kellene látni, hogy egészen pontosan milyen terület érdekel, milyen hobbid, megszállottságod van, és ahhoz keresni megfelelő embereket, társaságot.

Mert intellektuális lehet tudós is, egy irodalomkedvelő ember is, egy asztrológus is, egy zenész, sakkozó, vagy egy politikus is. Mégsem feltétlenül kedvelik egymás társaságát. Viszont majd minden hobbihoz, érdeklődési körhöz lehet találni megfelelő társaságot, „szakkört”, klubbot.

De azt is gondolom azért, hogy egy intellektuális ember bárkivel el tud beszélgetni bármiről, sőt a legtöbb emberből elő lehet hozni az intellektuális ént. Sőt ezek az igazán érdekes beszélgetések. A másik oldalról nem árt, ha egy intellektuális ember is képes élvezni teljesen profán, egyszerű dolgokat, mint egy horgászat vagy egy meccsnézés. Persze nem fogja kielégíteni, de ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében, ahhoz szükséges ez is.

2012. szept. 20. 09:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Ilyen hely nincs, nem a XIX. században vagyunk, hogy a kávéházakban menjen az élet megfejtése (sajnos). Alapvetően egyetemen lehet, ha olyan szakra játsz, de utána esélytelen. Az érdeklődési köröd mentén kéne különben keresgélni, mert még olvasókörök vagy hasonlók lehetnek (bár ebben sem lennék biztos).
2012. szept. 20. 16:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Sajnos én is így látom, hogy ez egy olyan kor, ahol nincs igény szellemiségre.

Az érdeklődési köröm olyan, hogy nem kell hozzá társaság, sőt, sokszor, hátráltató. Érdekel a művészet, de alkotó vagyok, nem fogyasztó. Meg vannak kevésbé intellektuális érdeklődéseim is, pl sport. Igaz átfogó ismeretem nincs ezeken a területeken a felhozatalról, de rossz tapasztalataim vannak, úgy érzem önmagában az érdeklődés nem jelent semmit, de akkor próbálkozok még egy darabig.

Egyetem - Végül is mindegy milyen szakra jár az ember, attól még bemehet egyetemekre és próbálkozhat ismerkedéssel. Milyen szakokra gondoltál?

2012. szept. 21. 06:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Alapvetően bölcsészeti vagy társadalomtudományi szakokra, mivel azoknál fontosabb a gondolatok megosztása, jellemzőbb arra a közegre. Sokan fújolnak rájuk, hogy büfészak, meg szakadt alterosok, de indulj ki abból, hogy bár a többség nem Bibó II. lesz, de ő közülük nagyobb eséllyel fog kikerülni a jövő gondolkodója, ez van. Vannak közös helyeik, azokat érdemes lehet meglátogatni, ismerettségeket kötni. Nem tudom milyen szakra jársz, de ha van rá lehetőséged és érdekel valamelyik része, akár be is iratkozhatsz.
2012. szept. 21. 08:13
 5/7 A kérdező kommentje:
A közös helyek alatt mire gondolsz? Előadóterem, egyetem előtti park vagy valami kocsma? Gondolom azért ők sem annyira nyitottak hogy csak úgy egy idegen odamenjen hogy "szeretnék ismerkedni beszélgetni". főleg ha mondjuk 5perc után kiderül hogy nem is vagyunk szimpatikusak egymásnak. vagy már az első percben sem...
2012. szept. 21. 13:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Vannak egyrészt saját helyeik (kocsma, kávézó stb.), van ahol a kampuszon, van ahol a közelben, igen. De be lehet menni előadásra is, ez állampolgári jogod, és ott is lehet ismerkedni. Továbbá az egyetemeken mindig rendeznek vita esteket, ahova bárki mehet. Így általánosságban elég nehéz pontosan megmondani, mert nagyban függ, hogy mi érdekel, a társadalom, vagy inkább filozófia, esetleg a pszché vagy mindegyik?
2012. szept. 21. 14:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindegyik érdekel, nehéz lenne megmondani, melyik a legfontosabb.
2012. szept. 21. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!