Miért érzem (vajon csak én érzem) bárgyúnak és idegesítőnek a bölcsesség/idézetmegosztásokat?
Hm, érdekes a felvetésed. Két gondolat:
1. Az idéztek egy része unatkozó tiniktől van, és valóban felállítja a szőrt az ember hátán, leginkább azért, mert üresek.
2. Viszont szerintem van köztük kifejezetten értéket hordozó is, ilyeneket néha én is szoktam megosztani, mert szerintem tud belőlük épülni az ember. Hogy milyen emberek osztják meg? Szerintem nem feltétlenül olyanok, akik körül minden rendben, néha az ember egy-egy idézetet saját maga számára is üzenetként vesz, nem csak másnak.
mert azok is
mármint egy részről ez gyalázás egy valóban tartalmas gondolat számára, de maguk az emberek süllyesztik közhelyekké a gondolatokat.
engem is idegesít és undorít, hogy az ostoba csürhe magára vesz olyan sorokat, aminek a megírásához neki 3 élet sem lenne elég
a másik az okoskodós idézetek, amik nem csak giccsesek, de hülyeségek is.
"mindent csak akarni kell"
"bevonzod az embereket"
"isten szeret"
ez szerintem csak jól példázza, mennyi barommal van tele a világ (ország?)
úgy látszik vannak még, akikről nem húztak le elég bőrt ahhoz, hogy kinyissák a szemüket. az ilyen embereket munkatáborba kellene küldeni, dolgozzanak a nyomorgók helyett, ha meg panaszkodnak, megmondanám, hogy nem kellett volna bevonzani, különben is a túlvilágon fizetséget kaptok.
kövezzetek meg, de szerintem aki facebookot használ, eleve csak el... hm. nem túl sikeres ember lehet. akinek vannak barátai, az nem a neten gyűjtögeti őket, és nem ott éli az életét, nem ott okoskodik, mert megvan a telefonszám, vagy már előtte is megvolt az email, rászól, hogy jani gyere át, igyunk meg egy sört, és kész.
esetleg arra jó, hogy sok élettelen embernek ott toljad a reklámot a cégedhez.
szóval ilyen emberektől eleve ne várjunk igazi életbölcsességet, olyanok mint a szarka, hogy összegyűjtögetnek mindent ami csillog, barátokat, bölcsességet, ott pózolnak, stb, mert nincs életük. az ilyen ember, aki a tvtől a gépig mászik, biztos nem kihívásra vágyik, ezért az agyát se fogja megerőltetni igazán.
érdekes, 5-10 éve, mikor nem volt még közösségioldalmánia, valahogy az emberek nem otthon ülve bölcselkedtek, max kocsmafilozofáltak, vagy focizás után besézlgettek, de jól megvoltak 500 online barát nélkül is.
Nagyon egyetértek a 7. válaszolóval! Nekem ugyan van fb és iwiw tagságom, nem is tagadom. Más nincs. A többit nem is ismerem, nem érzem szükségét. Az iwiw-nek örültem, mikor 2006-ban becsatlakoztam. Másképpen nem tudtam volna felvenni a kapcsolatot, néhány mondatot váltani tizen-huszonéve nem látott volt osztálytársakkal, mivel rég nem is ott lakom, ahol gyerekeskedtem. A facebookon kb másfél éve vagyok fent. Ott inkább a hobbi témájú nemzetközi kapcsolattartás tetszik, számtalan olyan társaság tagja vagyok, akikkel közös a hobbink. Ezt élvezem. örömmel nézem, amikor egy kanadai vagy egy dél-amerikai Porsche klub feltesz fotókat a találkozójukról, vagy megosztja valaki a világ másik felén az új veteránszerzeményét, vagy mondjuk a kutyás fajtatársakkal is tudunk kapcsolatot tartani. De az agyamra megy, ahogy egyes ismerősök tényleg azon élik ki magukat, hogy vödörszám ömlesztik, fossák tele a facebookot ezekkel a leginkább negatív és frusztráló idézetekkel és (ál)bölcsességekkel. Néha be is írok nekik egy-két vitriolosat :))) bár inkább türtőztetem magam.
Az a véleményem, hogy kéretlen spammeléshez fogható a jelenség. Benézek, mert van egy-két ismerős, közösség, akik miatt felmegyek a fb-ra és többtíz oldalon át kell scrollozni az egérrel, hogy valami értelmesre is bukkanjak. Levendulás tájak, tengerpartok és oltogató szövegek....
"Benézek, mert van egy-két ismerős, közösség, akik miatt felmegyek a fb-ra és többtíz oldalon át kell scrollozni az egérrel, hogy valami értelmesre is bukkanjak."
Én speciel az idegesítő ismerősöket törölni szoktam vagy pedig beállítom, hogy ne lássam a bejegyzéseit. Ilyen egyszerű.
Jómagam is szívesen osztok meg "buddhista ömlengéseket", mert én valóban úgy is gondolom. Ezeket elsősorban magamnak szánom, hogy aztán könnyen vissza tudjam őket keresni az adatlapomon. Nekem tényleg sokat segítettek ezek a spirituális tanítások, de elismerem, hogy vannak olyanok, akik egészen másképp gondolkodnak, nem tudnak ezekkel mit kezdeni.
Ja és van életem a Facebookon kívül is. Dolgozom, suliba járok, edzek, olvasok, stb... Igaz, nincs olyan nagy társasági köröm, de az FB nélkül sem lenne nagyobb, mert eléggé magamnak való vagyok.
Na de válaszolva a kérdésedre: Igen, mondhatjuk, hogy faszául élek.
Ha pedig annyira idegesítenek ezek az "ömlengések", akkor tehetsz ellenük.
Engem azok idegesítenek főleg, amik a 18 év körüli korosztálytól jönnek, valami üres, ömlengős, csöpögős, vagy húdefaszamenőgyerekvagyok netről szedett szövegek. Ha még rímelnek is, akkor dobom ki a gépet az ablakon.
De azért van pár okos, tényleg nagyon "ott a pont" idézet is, csak ne olyanok dobálózzanak vele, akiknek a valóságban annyi eszük sincs, mint egy marék földnek.
Én sokat használom az fb-t, de főleg csak beszélgetek, olvasgatok rajt, ha nagy-nagy ritkán meg osztok, kirakok valami idézetet, akkor az vagy vicces, vagy valamelyik barátomnak szánom és akkor megjelölöm benn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!