Van más is aki hasonló felfogású/észjárású? (többi lent)
Például én sok ismeretterjesztőt nézek, így sok minden van a suliban (főleg bioszból,fizikából) amit már előre tudtam és a tanár persze úgy magyarázta nekünk, mint akik először hallanak róla, én emiatt sokszor kínosan érzem magam, mert a többiek meg úgy figyelik, mit mikor az ovisoknak mesét mondanak.
Igazából nem is ez történik meg a leggyakrabban, hanem ez:
A tanár épp olyasmit magyaráz, hogy a famászó kékmajomnak hosszúak a kezei, mert fára mászik. és ez az állat kék színű. (természetesenez egy leegyszerűsített példa) ebből én azonnal levágom: a tulajdonságaiból áll a neve, de néhány embernek a környezetemben bameg, be kell magolnia azt, hogy a famászó kékmajom fára mászik és kék színű.
Egyszerűen nem értem, hogy lehet az, hogy egy ilyen alaplogikát ha megértek, máris okosabb vagyok mint az osztálytársaim 50 százaléka.
Talán, lehet is, hogy okosabb vagyok, és nem vagyok egyedül. A versek megtanulása például jól megy. Mások 2-3 órán keresztül tanulták A reményhez c. verset, én meg este lefekvés előtt szántam rá 10 percet, + a suliban 2 szünetet (2x10 perc) és ezután már fel is mondtam ötösre.
Ezzel biztosan sokan vannak így, nekem mégis nehéz megérteni, hogy mit lehet egy ilyen versen 2 órán át tanulni?
Bár a magolás nekem sem megy. Jobban szeretem megérteni az anyagot, megtalálni benne a logikát, és igen, ez a kulcsszó: a logika! Annyi emberből hiányzik ez manapság....rossz nézni....:/
A gitártanulás is csak így megy, megtalálom benne a logikát, hogy milyen hang mi után jön, és mikor ismétlődik meg. Ezután tudom gyakorolni.
Szóval osztálykiránduláson is volt 1-2 alkalom amikor lehetett a tudást fitogtatni, főleg az állatokkal kapcsolatban, és mindenki csak ámult-bámult hogy honnan tudok ennyit???? :O (még a tanárok is elámultak)
Mert ugye én nem vagyok stréber, és nem vagyok színötös, egyszerűen csak képes vagyok a logikus gondolkodásra, és nézem a discovery-t. Ennyi elég hogy kiemelkedjek a többiek közül. Én ezen nagyokat szoktam csodálkozni. Más is van így ezzel?
(Van egy osztálytársam (haverom), aki színötös és sokat tanul. Néha elegem lesz belőle, mert túlságosan is hülyének néz mindenkit, és különbnek érzi magát, de ha kell tudással és logikával könnyedén lealázom. Pedig hangsúlyoznám: sem stréber, sem nyomi nem vagyok, akinek a tanulás az élete! magyarul lusta vagyok mint a föld :D)
Bocsi a hosszú szövegért, csak tudni akarom, hogy van-e más is hasonló helyzetben. :)
Előre is köszi a válaszokat! :D
Igen van.
Magam is nem mindenben de bizonyos területeken "jobb" vagyok annál aki ép tanítaná.
De vannak ilyenek, mert nem vetted a fáradságot, és t ezt a témát érted és utána is nézel.
zsömle/lány
Ilyen helyzetben vagyok én is.
És szánalmasnak tartom, hogy valaki egy darab k¤rva mondat megtanulásáért több nap haladékot kunyiz a tanártól. EGY DARAB MONDATÉRT - mert hogy "egyszerre csak egyet adjon fel az a rohadt tanár". Én vagyok ennyire okos vagy a kedves osztársaim ilyen tutyimutyik?
Köszi a válaszokat, és várom a továbbiakat! :D
Jó látni hogy mások is vannak, akik így látják a dolgokat.
Utolsó válaszoló:
Ezek szerint te olyan vagy, mint a haverom, akiről írtam. Én is felnézek rá a tudása miatt, de (ebben te nem vagy benne) utálom, mikor annyira különbnek érzi magát, hogy velem s úgy beszél, mint egy ovissal. Pedig én is vagyok olyan jó mint ő. Csak épp én igyekszem lealacsonyodni (na jó, azért ez nem olyan mint mikor egy majom lemegy a krumplibogarak szintjére, de azért némi értelem visszafogást jelent)ugyanis ha mindig értelmesen viselkednék, kiutasítana a közösség. Nagyon sajnálatos, de ez így van, ha okos vagy, és nem hülyülsz meg, ki leszel utasítva. Az osztályfőnökünkkel éppen ilyesmit vitattunk a napokban, akkor mesélte, hogy más suliban járt nemrég, és ott olyan jó tanuló volt mindenki, meg olyan jók a gyerekek.....
Természetesen én kb én+3 ember tudott értelmesen felszólalni. Pedig nem is valami kisegítő iskolába járok.
Nos végül arra jutottunk, hogy a környezet tehet róla. A másik suliban a rossz tanulók, nálunk a jó tanulók vannak kiutasítva. És hát ki akarna kiutasított lenni?! Senki!
Így ott mindenki jól, itt meg mindenki szarul tanul.
Észrevettem egyébként, hogy a szar tanulók 80 százaléka arra hivatkozik, hogy majd úgyis kimegy külföldre....(és úgy gondolják hogy ezzel meg van oldva az életük!!!!)
Nyolcadikos vagyok , eddig kb napi 10 perc "tanulással" ötös voltam , egyedül irodalomból nem , de azt nem szeretem.
Matekból a deltoidok,trapézok,paralelogrammák területének a kiszámítását vesszük. Néha elképedek milyen sötét emberek vannak az osztályomban. Nem tudnak megtanulni 3(!!!) két-három betűből álló képletet , meg vagy össz. 6 mondatot. Órák után már simán tudtam , de a matektanár speckó utál , mert "túl eleven vagyok az óráin" , de ebbe nem menjünk bele. (Egyesek szerint túl okos és néha hiperaktív vagyok ) Vagy vegyük a kémiát. Képletek, itt is . NEM TUDJÁK MEGTANULNI. Úgy nem tudnak lefelelni belőle, hogy egy 2x2 méteres periódusos-rendszer van a falon. Nálunk is vannak színötösök , de ők nem az "okos színötös" kateg.-be tartoznak, hanem a magolósba. SOSE magoltam be semmit,egyszerűen megjegyzem az anyagot. Bár jobb vagyok a logikát igénylő tantárgyakban.(Kémia,fizika,matek..etc , ezek jól mennek , amíg a történelemre és az irodalomra ténylegesen tanulnom kell- nem megy jól a név-megjegyzés) Lehet arrogáns vagyok , egoista meg hasonlók, de szerintem jóval a többiek felett vagyok szellemi színvonalban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!