Intellektuális jellem vs Debilek - Mihez kezdjek az életben, ha nem vagyok aszociális, de szinte csak barmokkal vagyok körbevéve?
Gondolom aki kicsit is igényesebb az átlagnál, annak nem kell magyarázni, mennyi idiótával van tele a világ. Nem öntelt gőgről beszélek, tinidepiről meg hirtelen indulatokról. Évek óta ezt tapasztalom, és elég unalmas már.
Sokszor nagyon fel tudom bosszantani magam másokon, mennyire pofátlanok, vagy ostobák. Az utóbbit még inkább elnézem, de a pofátlanság nagyon dühítő.
Tisztában vagyok a saját hibáimmal, de úgy látszik, még így is jóval felülmúlom az átlagembereket.
Próbálkoztam már egyéb elfoglaltságokba mélyedni, de érzem, néha szükségem van társaságra, remélem ezt sem kell magyarázni. De sajnos hiába próbálkoztam ismerkedéssel, nem találok olyan embereket, akik hozzám hasonlók, vagy érdekesek vagyunk egymásnak.
Úgy érzem ez valami magyar tulajdonság, mert a külföldiek úgy érzem (és mások tapasztalatai szerint is) közvetlenebbek, kedvesebbek. Itt persze nálunk jobb helyzetű országokra gondolok, nem Albánia, Afganisztán...
Viszont anyagilag nem állok úgy, és talán sosem fogok úgy állni, hogy külföldre költözzek.
Nem látok megfelelő megoldást, de találnom kell valamit, mert nagyon hanyatlik a motivációm minden iránt.
Köszönöm az ötleteket!

Hm. Más lehetőség? Mert tudod, néha az ember magát látja a többi emberben. Lehet, hogy neked is nyers egy kicsit a stílusod, vagy túlságosan nagyok az elvárásaid. Kis is írta ezeket a szevakat? " Akinek a lelkében szépen szól az ének
Az látja a mások énekét is szépnek".. Szóval talán próbáld meg szépnek és kedvesnek látni az embereket. Hátha sikerül. Meg oylan mondás is van, hogy "úgy beszélj valakivel, mintha ő olyan lenne, amilyennek szeretnéd, hogy legyen". Ez is bejöhet.

Kik alkotják a környezetedet? Évfolyamtársak? Munkatársak?
Persze a híres tudósok között is voltak nehezen elviselhetők... talán nem jár együtt mindig a magas intelligencia és a kedvesség.
Milyen területen vagy átlagon felüli? Mik a kedvenc témáid?
A környezetem alatt az embereket értem akikkel találkozok, legyen az régi ismerős, vagy idegen, az most lényegtelen, hol.
Talán a hozzáállásomban. Nem kötekedek és gondolkodok, mielőtt cselekszek.
Kedvenc témáim a művészet, kultúrák, egészség és edzés, tudományok, hétköznapi filozófia...

A témák, amiket felsoroltál engem is érdekelnek. Ugyanakkor viszont meglehet, hogy nem felelek meg magasszintű elvárásaidnak. Lehet, hogy mások is vannak így veled? Lehet, hogy elriasztod magadtól az embereket?
Más oldalról nézve, önmagamat én barátságosnak gondolom, vannak is barátaim szép számmal, viszont legtöbbször olyan témákról beszélgetek velük, amik engem csak alig-alig érdekelnek. Én is valahol a fellegekben járok, de úgy teszek, mintha itt lennék a földön. Írjál üzenetet ha van kedved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!