Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi tesz valakit naggyá vagy...

Mi tesz valakit naggyá vagy jobb emberré? Több lent

Figyelt kérdés

Az hogy nem adja fel és fölemelt fejjel a végsőkig küzd még akkor is ha mindenki rajta röhög? vagy ha ezt eltűri és állandóan mosolyog,csak azért hogy senki ne lássa rajta, hogy fáj neki?

Nem értem azokat az embereket akik minden apróságért kinevetik és megalázzák a másikat, miért jó az nekik?

csúnya vagy szép,okos vagy buta mind1....mert folytatják

ha nem tetszik a másik miért nem tudják egyszerűen levegőnek nézni?

Ha meg vissza szólunk vagy valami, még ők lesznek felháborodva és gyűlölet és verekedés lesz a vége amivel lesüllyedünk az ő szintükre, és még sorolhatnám...

...talán csak irigykednek vagy rohadtúl unatkoznak....

2012. szept. 3. 23:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Az ember is egy állat, falka ösztön...

Meg az embereknek általában 4fő személyiség típusa van, kolerikus melankolikus meg a tököm tudja ez is megszabja hogy hogyan viselkedik társaságban az ember de még lehetne sorolni...

2012. szept. 4. 00:34
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

"Nem értem azokat az embereket akik minden apróságért kinevetik és megalázzák a másikat, miért jó az nekik?"

Az ilyen viselkedés mindig a saját kisebbrendűségi érzésből fakad. Valaki mást nevetnek ki azért, hogy leplezzék a saját hiányosságaikat. Figyelemelterelés az egész.

2012. szept. 4. 09:38
 3/9 anonim ***** válasza:
44%

érdekes kérdés, tagadhatatlanul hatással van az emberre, ha birkákkal van körülvéve. alacsony szint, de normális ösztön hogy az ember elpusztítja azt ami az életére tör. szerintem ez eléggé ellentmondásos dolog, mert hiába tartjuk az erőszakot alantasnak, sokszor tényleg csak az a megfelelő megoldás. az ilyen barmokat szívesen munkatáborba küldeném, antiszociális ember nem való közösségbe. bár ha nagyon gonosz kedvemben lennék azt mondanám, sortűz, van elég ember helyettük.

egyébként simán primitívek, sokszor unatkoznak, és irigykednek is.

"Meg az embereknek általában 4fő személyiség típusa van,"

én nem hiszek az ilyen elméletekben. ez egy nagyon régi vázlat, tudtommal csak ezo témákban él még, komoly pszichológusok nem alkalmazzák. de a mai "komoly" pszichológia sem sokkal szabadabb és elemzőbb...

"Az ilyen viselkedés mindig a saját kisebbrendűségi érzésből fakad. Valaki mást nevetnek ki azért, hogy leplezzék a saját hiányosságaikat. Figyelemelterelés az egész."

ez is igaz lehet. szerintem több oka lehet, sokszor összetett és több oka is van. az ok valójában lényegtelen, maga a jelenség kezelése érdekes kérdés. erre csak azt tudom mondani, hogy a birkák előtt példát kell statuálni. jól pofán vágod, hogy elered az orra, és a töketlenek fülüket farkukat behúzva menekülnek. olyanok, mint a hiénák, csak többségben mernek támadni, de egy oroszlán is képes elkergetni sok hiénát, ha van vér a pucájában.

alantas dolog lenne? egy oroszlán erejének is megvan a maga méltóságteljes oldala, az alantasság/nemesség nem az erő használásában, hanem a használat hogyanjában nyilvánul meg.

2012. szept. 5. 03:05
 4/9 anonim ***** válasza:
egyébként érdekes kérdés, kíváncsi vagyok a kérdezőre, miért érdekel
2012. szept. 5. 03:05
 5/9 A kérdező kommentje:

Egyszerűen csak jobb ember akarok lenni. (pl. bátrabb, meg ilyenek)

mert régen nem volt sok barátom és ezért kiközösített voltam, ma már egy kicsivel jobb mert lett pár jó barátom de még így is NÉHA "gúnyolnak".

nem tudom ki ismeri a Sukitte ii na yo nevű mangát mert a főszereplője akár én is lehetnék, vagy akár Naruto vagy Gaara.

Lényeg a lényeg hogy olyan akarok lenni akit nem közösítenek ki, vagyis nem tudom hogy érhetném el hogy bátrabb legyek.

Lehet hogy csak a külsőmmel kéne csinálni vmit hogy több önbizalmam legyen (mert kiskoromban szinte kiírtották az önbizalmam 80%-át)

2012. szept. 6. 18:27
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

a bátorság meg az elfogadás két ellentétes dolog általában. csak a gyáva emberek fordulnak a beolvadáshoz, csupán van, akinek az sem megy. a bátor ember önmaga, és nem érdekli mások véleménye, ezért nem fogja mindenki elfogadni. nem lehet mindenki a barátod.

tulajdonképp a boldogsághoz az első lépés az, hogy elszakadj attól a kényszertől, hogy neked mindenkinek meg kell felelned. az emberek többsége ostoba, és amíg10ől 9 ember kiközösít téged, addig lesz 1 igazi értelmes ember, aki együtt érez veled- már ha nem okkal közösítettek ki.

2012. szept. 7. 05:41
 7/9 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy a mangákban meg animékben szerintem nem mindent szép szóval oldanak meg, hanem tele van verekedéssel, pontosan azért, mert vannak helyzetek, amikor szükséged van megvédeni magad. így a keleti kultúrában is jogos az önvédelem, a harcművészet része a filozófiának, ebből az következik, hogy vannak ellenségek és szövetségesek.
2012. szept. 7. 05:45
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat :)

és 6/7 ok nélkül csinálták ezt... és igen végül is igazad/igazatok van, vannak jó - majdnem igazi jó barátok akik végig mellettem voltak :)

2012. szept. 7. 22:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyjá, jobb emberré az tesz, hogy ha tudod, hogy mit akarsz és ezt fair versenyben éred el. Nem alázol meg senkit, nem beszélsz ki senkit a háta mögött és megdolgozol azért amit szeretnél. Sajnos a gúnyolódással, irigységgel, féltékenységgel nem sok mindent tud kezdeni az ember, ugyanis ilyenkor nem neked kellene változnod, hanem annak aki ilyeneket csinál...
2013. febr. 12. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!