Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Gyakorlatilag mindentől...

Gyakorlatilag mindentől rettegek és távol tartom magam, amiről a fiatalság kéne, hogy szóljon. Mi lesz így velem?

Figyelt kérdés

Egy visszahúzódó, otthonülős valaki vagyok, akinek alig vannak barátai, aki akkor örül a legjobban, ha otthon lehet és "elvan magában". Nagyon értelmes srác vagyok, mindig mindenhol a legjobb tanulók között voltam, de félek a korosztályomtól. Nem merek élni. Nem bírok feloldódni társaságban, mindig a kiutat keresem. Az otthon biztonságát. Ezerszer is meggondolom, hogy elmenjek valahova, még akkor is, ha a legjobb barátom hív. Én félek mindentől, ami a kamaszkorhoz tartozik. Nem voltam még viszonzottan szerelmes, nem értem a kortársaim gondolkodásmódját, nem tudom, egy "oltás" mikor komoly, mikor nem, mikor hogyan kell lereagálni, hogy normálisan nézzenek rám... undorodom az ivászattól, félek a részeg emberektől. Az egész egyetemi lét rettegéssel tölt el, amikor minden az ivásról, buliról szól... én ezekre nem érzek magamban indíttatást. Egyébként tudom, hogy ez nem normális, és valahol mélyen én is élni akarok. Ha elképzelem, hogy jól tudok táncolni és egy klubban vagyok és jó barátok vesznek körül, akkor az engem is jó érzéssel tölt el. Valahogy nekem is forr a vérem, én is szeretnék már valamit csinálni. De nem megy valamiért. Csak ha meghallok egy gólyatáboros beszámolót, pusztán attól görcsbe rándul a gyomrom. Másra se vágynék, csakhogy hagyjanak békén, ne itassanak, elszökjek. Félek a kamaszléttől. Egyszerűen csak fel akarok nőni és mindezeket kihagyni és elfelejteni. De van egy részem, ami üvöltve követeli, hogy merész legyek, csókoljak meg lányokat, táncoljak, csináljak hülyeségeket...

A félelmeim fizikai tüneteket, betegségeket produkálnak. Az egyetemtől rettegek. Számolgatom a még itthon tölthető időt. Mi lesz belőlem?

2012. aug. 23. 22:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Én már láttam, nem is egyszer...De ez elég szélsőséges példa lenne:)

Mindenre igen-t mondani..Ki is használnának rendesen:D

PErsze gondolom úgy értetted(legalábbis remélem) hogy ésszel kell igent mondani és megragadni a lehetőségeket..úgy már kicsit más a dolog:D

De ezen nem olyan könnyű változtatni hirtelen..apránként kell..aki fél egy haveri találkától, nem mondana igent egy idegennek mindenre..mint a filmben:)

16/L-es válaszoló :)

2012. aug. 25. 16:23
 12/13 anonim ***** válasza:
Persze, a film sarkítás, meg kell választani mire mondunk igent. De amire nincs különösebb okunk nemet mondani, arra miért mondanánk? Hívott a haver este 7-kor, hogy menjek horgászni, ott is voltam 1 óra múlva. Kellett neki valami füzet, mondta scanneljem be. Inkább elvittem motorral, pedig 50 km-re lakik. Hívnak, hogy menjek bulizni, és ha ráérek, kedvem is van, nem fogok csak úgy nemet mondani. Mert annyival kevesebb élmény ér az életben téged is ilyen kis makacsságok miatt, az idő pedig gyorsan telik, egyre kevesebb, és én kiélvezem. Én minden hülyeségben benne vagyok.
2012. aug. 25. 16:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát igen, te vagy a szerencsésebb eset. EZek sajnos belső dolgok. Amíg akár megszokásból is, de ráparázunk az egyes dolgokra, nem lesz olyan jó élmény az egy-egy kimozdulás otthonról. Így egy burokban végezzük. Ebből próbálok kitörni, de jön a suli, úgy is muszáj lesz:)

Volt mikor én is ilyen egyszerűen fogtam fel mindent, mint te, de van, hogy aztán olyan társaságba keveredek egy-egy helyen ahol elmegy az egésztől a kedvem:D

16/L

2012. aug. 25. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!