Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Megfigyeltem, hogy bizonyos...

Megfigyeltem, hogy bizonyos helyzetekben nagyképű vagyok. Ellenszer?

Figyelt kérdés
Rendszerint két állapotom van, amelyek úgy félévente váltják egymást. Az egyik a depresszió, ilyenkor nagyon sokat gondolkodom mindenféle (komoly) dolgokon és kerülöm a társaságot. A másik amikor viszonylag minden egyenesben van, és ilyenkor hajlamos vagyok elbízni magam, nagy mellényű vagyok és számos alkalommal kerülök kellemetlen helyzetbe emiatt. Próbálom visszafogni magam, de nem mindig sikerül. Meg kellene találnom az aranyközép utat a két jellemző állapotom között. Ötletek?
2012. aug. 18. 20:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

mint reinkarnáció és lokalizáció, esetleg állatok testrészeiből jóslás, vagy isten megtestesülése?

a keleti kultúrában erős nyomot hagyott a buddhizmus, taoizmus, konfucianizmus, hindu, stb filozófiák/vallások, amikbe ugyanúgy belekeveredtek pogány vagy új tévhitek, mint ahogy a nyugaton hódító kereszténységbe is.

ilyet közvetetten is hülyeség kijelenteni, hogy a biblia mese, míg a keleti eszmék...

akinek van egy kis esze és kritikus gondolkodása, az képes kiszűrni mindenből a lényeget és eltisztítani az információt saját hasznára

ne akarj olyanba beleszólni amiről nincs ismereted, csak meg utálod a kereszténységet

2012. szept. 1. 07:31
 12/14 Name Nemá ***** válasza:

A kereszténység legalapvetőbb tanítása hogy ne ölj ne lopj stb. és a középkorban mit tettek ha nem tértél meg? hát egyszerűen lepogányoztak, leboszorkányoztak és MEGÖLTEK.

Ne lopj ne harácsolj??? Menj el vatikánba és nézz körül!!! Ne paráználkodj? Hány pedofil pap bukott le,bukik le világszerte???ennyi. És ezeknek a tanításaira építsél erkölcsös emberi jellemet?? Ezt beveszed?

Ja és a kereszténységre jellemző monoteizmus az mi már?(Tudom ez jellemző a zsidóságra és az iszlámra is) Ez aztán az erkölcs, kijelenteni hogy csak a mi istenünk igaz,és elutasítani kiközösíteni más világvallásokat erőszakkal. Ha valami a másik nem elfogadásán alapul, akkor hiába vannak a bibliában nemes tanítások amiket ki lehet szűrni, de az már valahogy akkor SEM HITELES.

HALÁL! A kereszténység fél a haláltól és azt is tanítja hogy az valami rossz dolog, és elülteti az emberekben a félelem csíráját, hogy ettől félni kell és hogy ha istenhez fordulsz akkor majd jó lesz. A keleti vallások közül nem egy ünnepel a halotti tor helyett, ők nem félnek a haláltól, ami az élet része ezáltal nem félnek az élettől sem.Sokkal boldogabban és nyugodtabban élnek mint a nyugatiak annak ellenére hogy nincsenek anyira elhalmozva (gyakran fölösleges)civilizációs javakkal.

Nem olyanba akarok beleszólni amiről nincs ismeretem, képzeld el van róla ismeretem, tapasztalati szinten is, és rendszeresen olvasok is a dolgokról, tájékozódom a világ dolgairól, beleértve a világvallásokat és a kisegyházakat vagy szektákat is.

Nem azért akarok beleszólni mert utálom, csak mert reálisan elemzem azokat a dolgokat amelyek sajnos nagy mértékben befolyásolják a világot és a hiszékeny embereket.

Igaz a mese kifejezés a bibliára kicsit erős volt, mert mindegyik vallás valamilyen szinten csak szimbolika és tévhit. Az ember meg nem ismerhetőt(és talán a nem is létezőt) próbálja megismerni ezért muszáj úgymond "kitalálni" vagy "elhinni" valalmit, amivel értelmet adhat az életnek, megkülönböztetve magát a többi élőlénytől a földön.

A vitát a végtelenségig lehetne folytatni, de ez csak az én -hétköznapi emberek számára szélsőséges- véleményem.

2012. szept. 2. 00:25
 13/14 Name Nemá ***** válasza:

Az apró teológiai vitához itt még egy link:

[link]

2012. szept. 2. 01:02
 14/14 anonim ***** válasza:

engem nem érdekel, mi bajod a kereszténységgel, nem érdekel a teológiai vitád, ha eszmei önkielégítésre vágysz, menj a valláskritika témába.

nem azt mondtam neki hogy térjen át 9 hitre, csak azt, hogy olvassa el.

se szövegértés se relevancia nem látszik a válaszaidban.

azt meg kétlem, hogy lenne ismereted a témában, mert akkor nem beszélnél össze-vissza hülyeségeket,

ha meg valóban reálisan látnád a dolgokat, akkor nem hőbörögnél, vagy ha korrektül akartál volna hőbörögni, azzal kezdted volna, hogy a vallások mesék, nem a kereszténység.

magadnak hazudhatsz, de nálam fölösleges próbálkoznod, ne is akard kimagyarázni

2012. szept. 2. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!