Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Éreztétek már hogy két énetek...

Éreztétek már hogy két énetek van?

Figyelt kérdés

Én úgy érzem. az egyik csendes, maradi, visszahúzódó, aggódó, alig beszélget valakivel, a másik gyors eszű, pörgős, optimista, vidám. Időszakonként változik. Vele együtt változik az ízlésvilágom zenékben ételekben, kinézetben, gondolkodásmódban. Elég zavaró, mert egyszer ez a véleményem valamiről, egyszer meg teljesen máshogy gondolom.

Volt egy ikertestvérem, aki születése előtt meghalt. Olyan érzésem van, mintha ő élne bennem. :)

2012. aug. 17. 20:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, csak nekem nem ikertestvérem van. De nekem is mindig szinte mindenről változik az ízlésem, a hangulatom is szinte napról napra változik ami kihat a kommunikációra. Viszont én kb mindenféle zenét szeretek, de csak az igényesebbekből, tehát lehet rock, disco, rap, akármi csak jó legyen :D
2012. aug. 17. 20:45
 2/5 anonim ***** válasza:
én néha igen néha nem ,de nem is tudom 23/f / paranoid skizofrén /
2012. aug. 17. 23:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Én azt vettem észre hogy az emberek akikkel vagyok befolyásolják a viselkedésem.Nyilván hogy család és barátok között más az ember de pl. sokféle barátom van akik mellett máshogy viselkedem.

Egy pozitívabb ember mellett én is optimistább vagyok és egy negatív ember mellett fordítva.

Gondolom ez így normális mert az ember alkalmazkodik másokhoz,viszont lehet hogy túlságosan meg akar felelni.

2012. aug. 18. 02:18
 4/5 anonim ***** válasza:
igen és félek attól, hogy ez valami bipoláris zavar.
2012. aug. 18. 15:27
 5/5 Alaque ***** válasza:

Ez nem bipoláris zavar.

Az emberek többségének nem változik a véleménye a dolgokról általában, de inkább ez a természetellenes. Aki őszinte - önmagához is -, az elfogadja, hogy az emberek érzelmei állandóan változnak, olyanok, mint a tenger, hullámzanak folyton. Az érzelmekkel együtt pedig az ízlés és a vélemények is változnak. Akinek nem változik a véleménye, az lehet egy nagyon kiforrott, bölcs elme, de ez a ritkábbik eset. Általában csak eldöntik, hogy mit szeretnek és mit nem. Nézd meg az elvakult politikai/vallási/ideológiai beállítottságúakat! Őket nem lehet meggyőzni sem észérvekkel, sem erőszakkal, mert ők ELDÖNTÖTTÉK, hogy mit szeretnek. Soha nem változik meg a véleményük, legfeljebb ha valami irdatlan pofont kapnak miatta az élettől. Hazudnak önmaguknak, hogy másoknak ne kelljen hazudniuk, hogy úgy érezzék, igazuk van az érvek ellenében. Aki őszinte, annak általában változik a véleménye a dolgokról, és jobb esetben nem rejti ezt véka alá. És ha van egy kis esze az illetőnek, akkor soha sem gondolja romantikusan véglegesnek a pillanatnyi véleményét.

A bipoláris zavartól ez nagyon messze van.

2012. aug. 19. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!