Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnám legyőzni ezeket...

Hogyan tudnám legyőzni ezeket az érzéseket és végre elfogadni magam? 18L

Figyelt kérdés
Sziasztok!18 éves lány vagyok,és sajna nagyon kevés az önbizalmam.nem járok sehova,nem is mernék elmenni barátom is nagyon kevés van,pasim sohasem volt.Mikor idegenekkel vagy ismerősökkel beszélek,mindig félek hogy beégek meg rosszat mondok,lassan már meg sem merek szólalni:((Van valami tippetek hogy növelhetném az önbizalmam?köszönöm aki válaszol!
2009. júl. 21. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az első lépés, hogy elfogadd önmagad. Nem másoknak kell megfelelned, csakis a saját normáid számitanak, úgy öltözködésben, mint viselkedésben. Mihelyt elégedett leszel önmagaddal, meglátod, azt mások is észre fogják venni. Igy növelheted kicsit az önbizalmad. Jó lenne, ha lenne egy barátnőd, valaki, akivel őszintén tudsz beszélgetni, elmenni valahova. Megerősithetne a kételyeidben, és esetleg helyrerakhatna, ha hibázol. Talán olvasnod kellene ebben a témában, nagyon sok jó könyv van, ahonnan erőt, bátorságot tudsz meriteni. Azt mondanám, hogy el kellene fogadnod, hogy nem csak nagyon szép, vagy nagyon okos, esetleg nagyon sikeres emberek vannak, hanem nagyobb részünk átlagember, átlagos tulajdonságokkal, képességekkel, de, és ez a lényeg, ha nem akarsz más, vagy több lenni, mint ami vagy, te leszel a legkülönlegesebb ember a saját számodra, mert te TE vagy! És egy szép napon majd eljön a férfi, aki csakis rád várt egész eddigi életében, akinek te jelented a mindent, és nap, mint nap meg fog erősiteni a hitedben, ha elveszitenéd az önbizalmad. Fel a fejjel!
2009. júl. 21. 21:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előző válaszoló jó dolgokat írt,de azt hozzátenném,hogy gondolkozz el rajta,hogyan alakult ki nálad ez.A szüleid nem ismertek el,sokat kritizáltak,esetleg kritizálnak ma is?Vagy milyen élmény ért,ami ezt kiváltotta?Gondolkozz ezen,és próbáld meg tisztázni magadban.Ismétlem,az előző válaszoló jó tanácsokat írt,érdemes gondolkodnod rajta.

Ha valamiben segíthetek,írj,de nehogy azt hidd,hogy én vagyok a tökéletesség és a magabiztosság megtestesítője,mert nagyon nem!Szóval ez ne tartson vissza!

2009. júl. 22. 15:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat:-)Igazából soha nem voltam nekik,se senkinek elég jó...:-(
2009. júl. 22. 18:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Második válaszoló vagyok.Így tényleg nem könnyű élni,de hidd el,biztosan értékesebb ember vagy,mint aminek gondolod magad!Ha találsz egy igazán őszinte és megértő barátot,az szerintem sokat segít.De biztos vagyok benne,hogy vannak jó tulajdonságaid,gondolkozz rajta.És hidd el,a legfontosabb,hogy magadnak felelj meg!
2009. júl. 22. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Velem is valami ilyesmi van mint a kérdezővel.

Egyszerűen szerintem "unalmas" vagyok. :S Nem tudok senkivel semmiről beszélgetni, sőt mostanában már inkább itthon ücsörgök a gép elött, minthogy kimenjek a friss levegőre. Nem tudok megnevettetni emebreket, és beszélgetni velük. És önbizalmam sincs. Nagy hátrány az is hogy szemüveges vagyok, nem szeretem hordani a szemüvegem, így nem igazán látom az emberek arckifejezését. Sokszor hiszem azt hogy engem néznek és nevetnek rajtam. Miért van ez? És mit tehetnék? :(

2009. júl. 23. 19:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Megint én vagyok,a második válaszoló.Utolsó válaszoló,ismerős érzés,hogy azt hiszed,rajtad röhögnek,ez velem is előfordul a mai napig.Ilyenkor én mindig elgondolkodom,hogy mért hiszem ezt.Szerintem ez attól van(,legalábbis nálam),hogy valamivel nem vagyok elégedett.Én például a súlyommal.Már írtam,de tényleg ezt gondolom:a legfontosabb,hogy saját magadnak megfelelj!!!Nem lehet mindenki a társaság közepe,de ez nem jelenti automatikusan azt,hogy rossz társaság vagy!Hidd el,én meg tudlak érteni...
2009. júl. 24. 13:40
 7/8 anonim válasza:
szia:) a szeműveged ne tartson vissza semmitöl:) én 25évesen lettem szemüveges..sose fogom megszokni..de muszály hordani..és nézd meg hány szeműveges ember van...10ből 4 tuti az:)) ennyi..a szűz lányok meg értékesek..ugyhogy sok sikert..
2009. aug. 3. 18:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Velem is kb. ugyanez van! Csak én még az emberek szemébe sem merek nézni és mindig sotét napszemuveget hordok, mivel már pár alkalommal megjegyezték, hogy miért nem nézek a szemukbe?! Na ugyan miért? Egyszeruen nem merek, nincs onbizalmam, félek az emberektol! Egész életemben ez volt..:( Pszichológus tapasztalataim szerint nem segít mert nem is érdekli az ember problémája... Mindenesetre engem is érdekelne a megoldás!
2009. aug. 3. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!