Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ebben hogy lehet megoldást...

Ebben hogy lehet megoldást találni?

Figyelt kérdés

Ismerősöm azt hiszi személyes "varázsa" van kapcsolatok terén és így könnyű neki ismerkedni. Hiába mondom neki, hogy nagyon nincs, csak ő látja így, nem veszi észre. Igazából ez a "titokzatos személyes varázsaura" abban ki is merül, hogy minden baromságon röhög és idétlen (=gyerekes). Nem fogja fel a lényeget.

És olyanokkal piszkálja az embereket, akiknek nincsenek ismerősei, hogy skizotip meg fél meg szorong. Közben ő az, akin látszik, hogy remeg és megváltozik, "elgyengül a személye" ha idegenek közé kerül... gyereknek még középiskolában szólt az egyik tanár (végzősként), hogy menjen a wc-be szólni a többieknek, hogy jöjjenek ki onnan, mert cigiztek. Ő meg csak megállt és rámnézett valamiféle megerősítést keresve, mert kell az érzékeny kis lelkének. Állt, a tanár kiröhögte ő meg könnyes szemmel elment onnan. Jézusom, rögtön az jutott eszembe, hogy ez beteg...

Nekem pl. 1 "barátom" sincs, csak ismerőseim. Nem azért, mert félek vagy nem merek odamenni hanem egyszerűen nincs rá szükségem, de ő ezt nem érti. Teljesen jól érzem magam egyedül. Így tudok élni, a kapcsolatok feleslegesek. (kivéve amelyik nem, és ameddig nem) Semmi értelme a (mélyebb) ismerkedésnek. Egyetlenegy olyan helyzet nem volt az életemben amikor hiányoltam volna magam mellől bárkit is, egy ismerőst/társat. (ő viszont igen)

2012. júl. 28. 18:10
 1/3 anonim ***** válasza:
itt nem kell megoldás semmire,valószinü másként látjátok a dolgokat.. viszont ha nincs barátod meg nem kell kapcsolat az depresszióra utal, ő olyan amilyen meg te is,neki valszeg jó a kedve mindíg:DD
2012. júl. 28. 18:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Mi késztetett arra, hogy feltedd ezt a kérdést? Ha neked nem hiányzik senki magad mellé, akkor miért foglalkozol vele?

Némi rosszindulatot vélek felfedezni...

2012. júl. 28. 19:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Miféle megoldást szeretnél? Hogy változzon meg? Szerintem nincs vele semmi komolyabb baj. Azt meg nem hinném, hogy depis lennél. Hasonlóan gondolkodom mint te. Inkább csak ismerőseim, mint barátaim, de én szeretem ha zajlik körülöttem az élet, bár én ritkán veszek részt benne. Amolyan szemlélődő típus vagyok. Szerintem az ilyen emberek mellé jó jön valaki aki hangosabb. Az, hogy másokat piszkál, valóban előnytelen és ha téged ez zavar, hát mi gátol meg abban, hogy beszélj vele? Minden attól függ, hogy akarsz-e segíteni neki. Ha nem kedveled egyszerűen kerüld el.
2012. júl. 29. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!