Hogy legyek "valaki"?
20 éves vagyok, a szüleimmel élek, tanulok még.
A kérdésem nem arról szól, hogy valami elismert nagy ember szeretnék lenni. Nem, a problémám az, hogy nincsen életem.
Nincsen még nagyon körvonalazódott életcélom, nincsen világnézetem, ami olyan szilárd, hogy akár egy vitában kitartóan képviseljem.
Ha megyek a világban és szét nézek, irigylem azt az anyukát, akit nem rég hallottam felháborodva beszélni az utcán az oktatásról, mert ott van neki a gyereke, akiért a tűzbe menne, és aki miatt akkor, ott olyan ideges volt. Irigylem azt aki szerelmi bánat miatt sír, mert legalább egyszer már megélte a szerelmet. Irigylem azt muszlim nőt, aki régen kiírt ezen az oldalon egy kérdést, hogy miért nem fogadják el őt? Neki legalább van egy szilárd világnézete.
Nekem nincs okom panaszkodni, de nincs is semmi, ami mellett ki tudnék tartani.
Szerezz tapasztalatot az olvasással. Érdeklődj minden iránt.
Ha nincs egy szilárd valami ami leköt, az azt jelenti, hogy mindenre nyitott vagy.
Tudod nagyon irigyellek.
Ha egy tárgyhoz kéne, hogy hasonlítsalak, akkor egy gyönyörű bőrkötésű vastag üres notesz lennél számomra. A világ összes lehetőségével megruházva. Mivel még senki se kezdte el. Bárki bármit írhat bele. Akár recepteket, vagy útinaplót, esetleg a napjai lefolyását, bevásárlólistákat, akármit.
Én általában azt is elolvasom ami nem érdekel, vagy nem tudom mi az, vagy amit teljesen ellenzek. Mert így is, úgy is lesz róla egy véleményem.
A vélemény az a "valaki".
Szereted a családodat, magad is család centrikus ember vagy. Mély tisztelettel írtál arról az anyukáról. Emlékszel, hogy mennyire felháborította az iskolarendszer. Valószínűleg valamilyen szinten egyet értesz vele. Egyáltalán nem vagy elítélő más vallású emberekkel szemben. Nyitott vagy a világra.
Szerintem az a bajod, hogy nem érzel. Nem vagy szomorú, se boldog. Magányos vagy. Ott a családod, biztos vannak barátaid, de a szerelem nem ért el.
Szerintem ez a lelki üresség felerősíti benned, hogy "semmi" vagy, "valaki" helyett.
Olvass olyan cikkeket, könyveket amelyek érzéseket váltanak ki belőled. Örömöt, megnyugvást, dühöt, fellángolást.
Mindig azon gondolkodj, hogy mi van. Tanulsz. Mit? Mit érhetsz el vele? Szereted? Ha szereted akkor vidd végig, lesz karrier célod.
Világnézet. Vallásos vagy? Nyitott vagy mindenki hitére? Érdekel a politika? Kivel nem értesz egyet? Van aki úgy gondolkodik mint te? Milyen zenét hallgatsz? Mi felé sodor? Mik az alapvető normáid? Hogyan viszonyulsz a múlthoz? Ki az akire felnézel? Mit tartasz elfogadhatatlannak, ezt valami más is megfogalmazza? Érzelmes vagy racionális vagy?
Az átlag ember csak olyan dolgot tud sziklaszilárdan képviselni, amiben hisz. Ha hiszel abban amit mondasz, akkor lehet vesztesz a vitában, de az csak az érvelésen múlik. + az ellenfél hevességén.
Kitartani a szeretteid mellett kell. A világnézeted havonta változhat, ugyan úgy mint a kedvenc zenéd. Egyszer úgy is megtalálod azt, ami kitölti a bőr noteszt.
19/L
én csak szeretném megköszönni a kérdező kérdést ,és a 19 lány válaszát. Jó volt olvasni. Életérzés volt mindkettőben ,és valami több mint amiről a felszín szól.Ajánlásnak a bőrkötétes noteszbe: Igazán örülnék ha ilyen nyílt szívű barátaim lennének! :)
27 n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!