17éves lány vagyok 160centi és 43kiló. Mi a véleményetek erről az úgy jó vagy túl sovány?
#9: Lehet, hogy nem tűnik soványnak az ismerősöd. Bár hozzá kell tenni: az ideáljainkat nem az egészségesség határozza meg sokszor, hanem a média által sugallt kép, ami szándékosan irányít elérhetetlen célok irányába. (Nincs ebbe semmi összeesküvés, teljesen logikus, érthető okokból van ez így. De a történelem során sok dolog volt elfogadott, vagy egyenesen divat, ami nem természetes és nem egészséges.)
Lehet a súlyhiány nem most fog problémát okozni, hanem mondjuk 50 évesen ilyen-olyan betegségek formájában, vagy egyszerűen csak megrövidíti az életkort. Esetleg felborítja a hormonháztartást, vagy csökkenti a teherbe esés esélyét, stb… Lehet csak olyan mértékben, ami elintézhető egy „legyintéssel”, ám összességében statisztikai szempontból mégsem ez az ideális.
ma 22:42
én meg azt mondom hogy rád ne hallgasson mert te beszélsz hülyeséget.
#14: A véleményedet mire alapozod? Merthogy én a sajátomét a jelenlegi orvosi statisztikákból meghatározott értékekre. Én elfogadom, hogy te így érzed magad jól. Bár azt tartom, hogy valószínű neked is torzult a képed arról, hogy mi sovány, normális és kövér. Azt is elfogadom, hogy te magad felvállalod ennek az egészségügyi következményeit. De ettől tény, hogy a kérdező által megadott adatok alapján valószínűbb bizonyos betegségek megjelenése, illetve hatással van a valószínűsíthető életkorra is. Ez nem tetszik, nem tetszik kérdése.
Oké, legyél sovány, a te döntésed. De légy olyan kedves és ne próbáld mással elhitetni, hogy ez a helyes állapot, mert nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!