Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért utálom a rólam készült...

Miért utálom a rólam készült fotókat, még ha tükörbe nézek, elégedett vagyok nagyjából?

Figyelt kérdés
2009. júl. 10. 09:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert az arcod (mindenkié) asszimetrikus. A tükörben a "tükörképed" látod, azaz fordítva, a jobb oldalad bal oldalon van és a bal jobb oldalon. A fényképeken úgy nézel ki, ahogy mások látnak. (könnyen ellenőrizheted, ha pl oldalt van elválasztva a hajad, akkor hasonlíts össze a tükörképet a fotóval, a másik oldalon fogod látni.

Te a tükörképed ltod minden nap, azt szoktad meg. Másoknak nem furcsa a fényképed, hiszen ők így látnak téged.

2009. júl. 10. 09:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A fénykép kétdimenziós, a tükör három. A fénykép két dimenzióra "torzít" egy eredetileg háromdimenziós képet, van akinek az arcával ez még jót is tesz (fotogén), van akinek hátrányos. Ezért van, hogy némelyek fotón sokkal szebbek, mint élőben, másoknak meg hiába van csinos arcuk, olyanok fényképen, mint akit köröznek.
2009. júl. 10. 09:58
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem is a fejforma a gond, sokkal inkább a bőröm. Tükörben viszonylag szép, fotón meg mintha csupa pirosfoltos, pattanásos lenne. Akkor ezek szerint nem valós a kép a bőrömről a tükörben?
2009. júl. 10. 10:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez nagyban függ a világítástól is. Talán a fürdőszobád lámpája olyan fényt ad, ami elrejti a bőrhibákat.
2009. júl. 10. 19:24
 5/6 A kérdező kommentje:
De a kertben nappal szépne látom magam... és ott természetes a fény.
2009. júl. 10. 19:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem se tetszenek a rólam készült képek, de én photoshop retusálás után már elégedett vagyok. Ez a bőrhibákat is eltűnteti :D
2009. júl. 31. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!