Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az, aki félénk, az úgy születi...

Az, aki félénk, az úgy születik, vagy a tapasztalatai által lesz az?

Figyelt kérdés

Énnekem pl. már oviban is voltak önértékelési problémáim, és mai napig annyira félénk vagyok és semminek tartom magam, hogyha pl. beszállok egy beszélgetésbe vagy megszólítok valakit, én érzem magam kellemetlenül, hogy végülis ki kiváncsi rám, meg mindig gyorsan beszélek, hogy legyen vége mert lehet hogy azt gondolja magában az a valaki hogy de gáz vagyok. Még van, hogy a családtagjaim előtt is szégyenlős vagyok (unokatesók, nagybácsi, nagynéni) pedig kicsi korom óta szinte rendszeresen találkozunk. Bár volt egy személy, aki egyfolytában így.. elnyomott, kiskorom óta, tehát tényleg ovi óta mai napig, de nem hiszem hogy ő váltja ki bennem ezt a félénkséget. Mondjuk az önbizalmam 0, 2 barátom van egyből egyiknek csak egy vagyok a sok közül, a másik meg csak azért barátkozik velem mert muszáj. A fiúk is ha rám néznek undorodnak (vagyis nem szó szerint, de én tudom hogy azt gondolják), a szüleim is lehordanak, hogy milyen remete életet élek, nem járok ki a barátokkal, stb. de nem tudok mit csinálni. akár hányszor belegondolok mennyire utálom magam amiért csúnya és félénk vagyok és ez miatt nincsenek barátaim, mindig sírok. Most is eltört a mécses :D na de az a lényeg, hogy ez mint mondtam azóta tart mióta az eszemet tudom, tehát ez bennem van? mindig ilyen leszek? így születtem? mert megváltozni nem tudnék, ha egy emberrel beszélgetek mindig zavarban vagyok, ezen nem tudok változtatni sehogy sem. szinte szégyen érzetem van ha sok ember között vagyok. én ilyen leszek életem végéig? vagy mi hozhatna változást? mert akkora csapás azért nem volt kiskoromban, hogy most 16 éves koromig kihasson.

16/L

2012. júl. 4. 21:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
ajj amiket irtok szorol szora magamat latom, de egyet nem ertek. ha szep vagyok akkor miert vagyok meg igyis visszahuzodo?:S
2012. júl. 10. 12:34
 12/12 anonim válasza:
Mások azt mondják,hogy szép vagyok.Csak 1 baj van: Ők a barátaim és Anyu:DD (22:16-os vagyok) Én leráztam azzal a gólyatábort,hogy Lady Gaga koncertjegyet kértem.Mondtam anyuéknak,hogy inkább oda megyek,és elfogadták :D Barátkozni tényleg nem tudok.Egyébként Én sem értem,hogy mitől félek igazából.Ha elmegyek kb. olyan korú emberek mellett,mint Én,mindig azt hiszem,hogy kinevetnek és gúnyolódnak rajtam.Magamba mindig azt mondom,hogy ne törődj velük,max 8 évesnek néznek,azokkal meg nem törődnek :DD,ugyanakkor bennem van,hogy azért mégis :D Mostanában azon nevetek,hogy tényleg mióta vége van a sulinak senki nem keres, 16 nap múlva lesz a szülinapom legalább akkor lesz néhány értesítésem facen :DD Akkor viszonylag sok szokott jönni,de lezavarom egy köszivel,mert tudom,hogy csak úgy megszokásból odaírják,hogy boldog szülinapot. Ez megint egy regény lett és még mindig tudnék sokmindent mondani arról,hogy milyen béna vagyok :DD Ha nem itthon vagyok,naponta 2x-3x is történnek velem gáz dolgok :DD Talán ha idősebb leszek akkor majd megváltozik,de egyelőre semmi esélyt nem látok az ellenkezőjére :D
2012. júl. 10. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!