Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen az életetek ilyen...

Milyen az életetek ilyen szempontból? 22/f

Figyelt kérdés
kicsit elegem van már az olyan kérdésekből ahol azt bizonygatják az emberek h nekik milyen nehéz...pedig a legtöbbnek van valamilyen végzettsége van kilátása az életere ezért én most leírom milyen a szar amikor valakinek tényleg kilátástalan a jövője...

2012. júl. 4. 11:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nem értem a kérdést
2012. júl. 4. 11:17
 2/15 A kérdező kommentje:

na szóval itt vagyok 22 évesen nincs semmilyen veszettségem. Se szakma, se érettségi, se felső oktatás, se nyelvvizsga semmi. azt mondjátok nehéz elhelyezkedni hát így meg lehetetlen...még csak jogsim sincs...vidéken lakunk ugyan nem kistérségben de azért vidéken..a környéken minden gyárban próbálkoztam de semmi, közmunkásként dolgoztam 8 hónapot de az egy vicc havi 35ezret fizettek fizikai munkáért igaz h 6 órás a meló de akkor is...megtakarított pénzem nincs...a szüleimet meg nem akarom már terhelni van elég bajuk így is nem h egy ilyen szerencsétlen gyereket pesztráljanak....

a középsulibók kivágtak mert nem érdekelt igazából 2 iskolából is... mind e közben azt gondoltam h jobbá teszem az életem egy kicsit és 6 éven keresztül füveztem és használtam pár szintetikus kábszert is ebbe menekülte m de nem oldottam meg velük semmit csak annyit értem el h az amúgy is elcseszett életemet még rosszabbá tettem..ezektől a szerektől és a kilátástalan helyzetből adódóan az elmúlt 3 évben időről időre előjön nálam egy elég kemény agorafóbia és mellé társul egy kis depressziós magatartás zavar....és a helyzet az h már annyiszor próbáltam változtatni magamon h többször már nem akarok és nem is fogok...szerintem ez a kilátástalan helyzet....

2012. júl. 4. 11:19
 3/15 anonim ***** válasza:

nekem sincs végzettségem semmi 25 éves vagyok állandó munkahelyem nincs depressziós voltam évekig ez miatt nem jártam emberek közé és szociális fóbiás is lettem

de már sokat változtam a régi dolgokon már nem agyalok, úgy vagyok vele hogy lehet így kellett lennie és ha jó munkahelyen dolgoznék jó pénzért lehet akkor se lennék boldogabb.

2012. júl. 4. 11:48
 4/15 anonim ***** válasza:

Pedig nem egyedül a te életed nehéz, elhiheted... de amiket leírtál, hát, tényleg nem egy álom.

Miért nincs végzettséged? Oké, hogy gyerekként nem érdekelt a suli, de hol voltak akkor a szüleid? Ők sem mondták, hogy tanulj, mert ezzel alapozod meg a jövődet? Most nem tudnál beiratkozni vmilyen esti iskolába, felnőttképzésre? Sokan vannak, akik felnőtt fejjel visszaülnek az iskolapadba, és leérettségiznek. Vagy tanulj valamilyen szakmát, a jó szakemberekre mindig szükség van! Még most sem késő!

2012. júl. 4. 11:53
 5/15 A kérdező kommentje:

2. válaszoló...azért nincs végzettségem mert s.gg hülye vagyok és lusta, és felelőtlen és nem érdekelt akkor sem az életem és most sem különösebben....tényleg nem... önpusztító módon éltem az elmúlt 6 évben....

igen tudom h sokan visszamennek tanulni meg felnőttként érettségiznek le....csak h a legtöbb ember akar is valamit az élettől vagy családja van és muszáj kezdeni valamit magukkal mert pl elkel tartani a gyereket meg a házat,kocsit akármit de nekem semmim nincs és ha nem is lesz akkor soha nem kell majd semmiért felelősséget vállalnom saját magamon kívül de az meg nem érdekel h velem mi lesz 5-10 év múlva mert én már lemondtam magamról...nincs semmi akarat erőm tönkre vágtam az életem a gondolkodásom azt a voltam vagy lehettem volna 22 évesen nem jó ha feladja az ember de szerintem nekem ez a sors jutott mert nem változom mindig ugyan azokat a hibákat követem el....nincs kiút egy olyan ördögi körben bolyongok már évek óta amiből számomra nincs kiút de a helyzet az h nem is keresem a kiutat ebből az állapotból....

ameddig megtűrnek itthon addig élek és ha végleg betelik ezzel a semmit nem akarok hozzá állásommal a szüleimnél a pohár akkor örömmel fogok véget vetni a semmire kellő életemnek...ilyen vagyok én...

U.i.: senkit nem hibáztatok h ilyen lettem ez csak és kizárólag az én hibám és vállalom a következményeit... nekem nincs értelme élem, mert nem akarok semmit az élettől én vagyok az iskolapéldája a semmire kellő ember tipusnak!!

2012. júl. 4. 12:10
 6/15 anonim ***** válasza:
A francia idegenlégió nem lenne számodra jó megoldás?
2012. júl. 4. 15:11
 7/15 anonim ***** válasza:

Én sem értem el sokmindent 23 éves létemre, érettségin kívül, már ami a praktikus dolgokat illeti. Szerintem neked sem kellene teljes mértékben lemondani magadról. Bizonyára vannak dolgok, amik érdekelnek, azokra érdemes figyelned. Csak motiváció kellene neked, valami olyan, ami ösztönöz. Akár egy másik ember, vagy valami elvontabb dolog. Bármi. A lényeg a motiváció. Pl. sokat segíthetne egy pszichológus, ezt tapasztalatból mondom. Én is csak két hónapja járok egyhez, de úgy érzem sokat segít és ösztönöz.

Amúgy meg, ha a szüleim nem álltak volna mellettem, én sem hiszem, hogy le tudtam volna érettségizni. Egyáltalán nem érdekelt akkoriban az iskola.

2012. júl. 4. 17:03
 8/15 anonim válasza:
Igazából ha akarnál akkor tudnál mit kezdeni az életeddel,de ahogy olvastam nem akarod.Hiányzik az akaraterő,ami a legjobban kéne.Nem támogat senki hogy kezdj neki a saját jövőd építésében?
2012. júl. 4. 22:01
 9/15 anonim ***** válasza:

Az ilyen emberek miatt sajnálhatjuk, hogy a méltán híres Taigetosz program már nem fut.

Nem sírni kellene, hanem kezdeni valamit az életeddel.

Érettségit, szakmát lehet ebben a korban is szerezni, csak akarat, kitartás kérdése. Munkát is találhatsz, ha nem a lakhelyed közelében, akkor máshol.

Ne sírj!!!

Kezdj magaddal valamit!

2012. júl. 5. 06:36
 10/15 A kérdező kommentje:
9. válaszoló...ez nem az a kategória ahova te írogatni szeretnél szerintem menny át a politikai dolgokhoz...már bocs Taigetosz program??? ez itt nem Spárta..hanem magyarország...pontosan nem tudom mit takar ez a program de nem is érdekel túlzottan és szerintem aki nem akar vakon követni egy eszmét az még nem "sír" csak nem áll be birkának h hajtsa ennek az elmaradott országnak a szekerét... ha valaki fel akarja adni az úgy is feladja csinálhatnak vele bármit...mint ahogy én is... én ezt választottam ennyi...(nem fogok vitatkozni veled am)
2012. júl. 5. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!