Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti mit gondoltok? Tanácsok?

Ti mit gondoltok? Tanácsok?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, eléggé önbizalomhiányos, és enyhén pánikbeteg talán. Utcára igaz kimegyek, meg ahova kell, de mikor mondjuk suli van, alig várom hogy vége legyen, mert bezártságérzetem van, meg kellemetlenül érzem magam, pedig az osztálytársakkal jól kijövök + kegyetlenül stresszelek.

Barátaim nincsenek igazából, és a nyaramat is a gép előtt töltöm. És már most kegyetlenül unalmas. Igaz most hogy nyár van, önbizalmamat nem érzem kevésnek/soknak, (tán mert itthon vagyok egész nap), stresszelni se stresszelek semmin, csak egyszerűen már végtelenül unom az egész nyarat, de a sulit meg kegyetlenül nem várom.

Pszichologikus szerint nincs bajom. (???)

2012. júl. 2. 23:34
1 2
 1/11 anonim válasza:
Teljesen ugyan így vagyok szinte szóról szóra...
2012. júl. 3. 00:16
 2/11 anonim ***** válasza:
Keress egy önsegítő csoportot, és járj oda.
2012. júl. 3. 09:58
 3/11 anonim ***** válasza:

"eléggé önbizalomhiányos, és enyhén pánikbeteg talán"

"bezártságérzetem van"

"kegyetlenül stresszelek"

Igenis bajod van. Keress másik pszichomókust.

2012. júl. 3. 19:32
 4/11 anonim válasza:

Kapcsolatteremtési problémák... számítógép... akkor lássuk, miből élünk:) :

Hát figyelj... én progger létemre ide tévedtem ehhez a kérdéshez, úgyhogy ne haragudj a részlehajlóságért, de önterápia jelleggel ajánlok hardcore, online mmo játékot ideiglenesen. (Ha jobban érzed a lelked, akkor jöjjön a számodra még stresszes külvilági környezet & kapcsolatteremtések, de mindenképp abból kell építkezned, amid van, és amit szeretsz.)

Nem RPG-t, mint pl a kockáknak való WoW és a többi, hanem egy fantáziát megcélzó, speciálisan megírt írás alapú stratégiát, amiben az emberekkel való intenzív kommunikáció a lényeg. Azért írom, mert azt írtad, hogy a gép előtt vagy, tehát ez kapóra jön. Az általam leírt módszert egyébként számtalan pszichológus használja emberek közötti kapcsolatjavítás, ill. kommunikáció fejlesztés céljából, sok felhasználó számolt már be róla. Az egyik legközelebbi ismerősöm pedig házasság-javító terápiára kapta az ukázt, hogy vegyenek részt ilyen játékban - majd pedig be kellett számolniuk róla. (A közös játék csodát tett.) Ha érdekel, adhatok erre specializálódott webcímeket.

2012. júl. 10. 01:44
 5/11 A kérdező kommentje:
Igazából játszottam már MMORPG-vel, de csak unalomból. És ugye van mellette a TS (team speak) amivel tán sikerült "virtuális barátokat" szerezni, és elbeszélgettünk az életről, az enyémről meg az ővéről stb. (napi 5-6 órán keresztül) jó is volt meg minden, de ez kb olyan 4-5 hét múlva megszünt, mert csak a "játék" tartott össze minket barátilag.
2012. júl. 10. 01:50
 6/11 anonim válasza:

Akkor jó felé haladtál. De fontos őket megtartani, és átemelni őket akár a való életbe is. :) Talizni velük, eljárni velük stb. Bár a tapasztalataim szerint a webes, írás alapú MMO-játékosok vevőbbek a hosszú távú, játékon kívüli kapcsolatokra, mint a komplex világot nyújtó 3d MMORPG userek. Bár ez csúnya és száraz tény, de valszeg köze lehet ahhoz, hogy az írás alapú játék mélyebb kapcsolat létrehozását teszi lehetővé.

Pontosan milyen játékokkal játszottál?

2012. júl. 10. 02:11
 7/11 A kérdező kommentje:

Wow meg lineage.

Mind 2 mmorpg.

2012. júl. 10. 15:14
 8/11 anonim válasza:
Galacticax.com, TheWest, Travian? Hogy állsz az ilyenekkel? :)
2012. júl. 10. 20:38
 9/11 A kérdező kommentje:

Agyilag kikészítenek, mellesleg komolyan se tudom venni.

Ezek mind olyanok, amik nem hogy feltolják az önbizalmamat hanem letolják. Travian, felépítek valamit nagynehezen, erre több hónapi munkámat 1 hét alatt szétszedik.

2012. júl. 10. 21:38
 10/11 anonim válasza:
Előfordul 1-2-nél, de azokat ne is vedd akkor komolyan, ha ezeket a tapasztalataid. Travi kivételével azért a másik 2őt azért ajánlom. :)
2012. júl. 10. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!