Mi az hogy valaki Általánosít valakit?

A saját népem egy részére haragszom, egy bizonyos csoportokat pedig száműznék mert nem érdemlik meg hogy magyarok legyenek. Kínába halálbüntetéssel büntetik ha valaki az államot lopja meg.
Sok disznóság történt az elmúlt 20 év alatt sajnos s bár engem már nem érint de az unokáimat viszont sajnálom a kicsi még nem fogja úgy fel de a nagyobbik igen és a korabeli társai is úgy is beszélnek, rossz hallgatni nem bíznak a jövőjükbe.. sza..k bele szóval fejezik be a tervezésüket...
Na ezért haragszom, mert 70 vagyok és nincs biztosíték arra nézve, hogy meddig fogok tudni segíteni nekik ha baj van, ha nem kap majd munkát ha végez a nagyobbik, ha nem tud tovább tanulni a kisebbik a KÖLTSÉGEK MIATT?

12/ Bár piszokul őszinte természetem volt mindig és van is, de a gyerekeimbe, az unokáimba soha nem szoktam ilyesmit beoltani, sőt se ideológiákról, vallásról nem beszéltem soha nekik.
Igaz megkereszteltettem őket amikor itt felejtették őket nálam 9. éve, de azt is csak azért, mert a kicsit körülmetélték orvosilag egyéves korában. S mivel ez a világ mindig abnormális volt és marad is, így azóta reformátusok lettek-- de nincs semmiféle misztikus mese, csak egy okirat. Nem vagyok ateista de nem vagyok vallásos se. Nem voltam soha pártoskodó,mert mindig utáltam a hazugságokat. De ez nem jelenti azt, hogy bármilyen irányba befolyásoltam volna a gyerekeimet vagy unokáimat. Annak idején épp ezért ért váratlanul, amikor az egyetem után a fiam disszidált.
Csak azt tanítom, hogy ne hazudj, tanulj érj el minél többet. és vigyázz magadra, mert nem szabad mindenkiben elsőre megbízni.
A világról, az emberekről nekik kell ítéletet alkotni, csak meg kell tanulni odafigyelni és persze a sorsuk, és a közeli barátok véleménye inkább befolyásolni fogja az ítéletüket.. Ezt már most érzékelem a nagyobbiknál....
De ha nagyon odafigyelek és visszaemlékezem... hát sz.. szó jobban hasonlítanak rám mint a gyerekeim annak idején.. Valamikor én is azt gondoltam" sza..k rá, majd én kikaparom magamnak a gesztenyét...
sok jó és szorgalmas ember él ebben az országban de sajnos a lehetőség nem mindenkinek adott és nem mindenki buldog természet,vannak akik gyengék elkallódnak, ha rend lenne és valóban demokrácia akkor minden embert fellehetne emelni -- aki nem elmebeteg.- Akkor nem lenne általánosítás. Az egész világon? Soha nem valósulna meg. Hamarabb robbantanák fel az egész világot mint sem béke lenne és rend mindenhol.
Itt van annak a szemét Írnek az esete... Ha kikérte az Ír bíróság, akkor otthon miért nem ültették le a két gyermek halálos tragédiája miatt? Ha a feje büdös a halnak akkor milyen a farka?

Ja és még valamit-- a magyar tudására szükség van... hát igen így szippantották be a fiamat is. Bezzeg ha roma és iskolázatlan lett volna, akkor be se engedték volna a határon, hisz akkor nem lehetett engedély nélkül bemenni...
Na de a fiamnak egyeteme volt és ráadásul azt hazudta hogy itt a kommunisták üldözik, azért mert vallásos-- Soha az életben nem tanítottam nekik vallásról, magam is ateista voltam, mert a Rákosi érában intézetben nőttem fel!!
tudod ebben az a bosszantó, hogy itthon tanulnak, majd kimennek és eladják a tudásukat idegeneknek, nagyon sok híres tudós magyar volt a történelem során. Holott itt kellene maradniuk és egy épkézláb nemzetet felépíteni. Mert a politika csak sóderolni képes alternatívákról.

Tudod kérdező, ha ugy belegondolok a kérdésedbe akkor két dolog ötlik fel bennem-- Téged suvasztottak be valahova ? Vagy te szeretnél valakit besorolni ezzel az általánosítással?
Bár nagyon helytelennek tartom, de még is valamiféleképp az embereket vagy a viselkedésüket, egészségi állapotuk szerint vagy épp gondolkodása szerint (ideológiai, tudományos) tehetségük szerint belehet egy-egy csoportba sorolni.
Hisz miképp is választhatnánk szét a tehetségtelen bunkókat a tehetséges bunkóktól? Vagy az elmebetegeket az abnormális gondolkodású egészségestől. Hisz némelyik pszichopata a maga nevében szinte zseninek számít.
Szóval legfeljebb a szakmák szerinti csoportosítás az, ami úgy ahogy humánus, más különben egyik általánosítás, besorolás nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!