Retrózás, visszavágyás a múltba. Azért, mert akkor jobb volt?
Túljutni a múlton, jelenen, jövőn éppen annyira anarchia, mint éppen most csinálni valamit. Eleve a csináló ember gyanús, mert azért csinál valamit, hogy ne unatkozzék.
Szintén gyanús szerintem, ha valaki nagyon jól érzi magát a jelenben, mert hogy is van ez? Lehet-e harmonikusnak lenni egy diszharmonikus világban? És szabad-e? Nem a depresszió, mélabú a természetes? Nyilván nem. Nincs is erre jó válasz, ami engem illet. Ellenben kiesni a hétköznapokból, afféle menedékszinten és drogokhoz nyúlni, egész jó megoldásnak tűnik.
Ez a retro-élletérzés nekem anakronisztikusan hangzik. Nem mehetünk vissza a múltba, minden bizonnyal a jelenben sem élhetünk. A jövő is csak afféle mentsvár.
A múltamban akkor szoktam kutakodni, ha valamilyen élményből, illetve egymással hasonló élményekből szeretnék tanulságot levonni. Hasznos.
Egyébként az én életem is olyan, pár éve egyre jobb, mindig jobbá teszem, mindig javítok valamin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!