Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi lesz akkor, ha sose lesznek...

Mi lesz akkor, ha sose lesznek barátaim?

Figyelt kérdés

Nem tudom,hogy lehet-e így élni. Családomon kívül senkire sem számíthatok, ismerősök, haverok csak a középiskolában voltak, de szinte már egyikkel sem tartom a kapcsolatot. Az egyetlen ember akit mondhatjuk,hogy a barátomnak tekintettem kimegy külföldre. Igaz,hogy csak ritkán tudtunk találkozni, de nekem borzasztón rossz,hogy elmegy, így már tényleg senkim sem marad. Hogy lehet ez az állapotot elviselni?

Itt a nyár és én megint az egészet a szobámban fogom eltölteni.

21L

2012. jún. 14. 10:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Pedig én olyan ember vagyok, aki szeretné,hogy legyen egy társasága, legyenek barátai. Az meg nem izgat,hogy ennyi évesen már barátot kéne keresnem, mégis hogyan? szólítsak le embereket az utcán? Mivel nincs társaságom így nem is tudok menni sehova...
2012. jún. 15. 16:46
 12/15 anonim ***** válasza:

"Én fiú vagyok. Ha egyszer elhívok egy lányt egy kávéra, nem barátkozni akarok. Barátaim vannak, barátnőm nincs. Sőt, ha kicsit gondolkodnának a lányok, rájöhetnének, hogy egy pasi inkább elmegy a haverokkal sörözni, mint egy félig-meddig idegen lánnyal teázgatni, vagy mit is tudom én...barátságból."

És épp ezt tanácsoltam, szóval ne szólj le. Én ezzel KEZDEM, ha egy fiúval bocsátkozom levelezésbe, és egy esetleges találkozó előtt milliószor tisztázom a határokat - nem célozgatva, hanem úgy, hogy NEM KERESEK PASIT, NE HAJTS RÁM, ÍGY IS ÉRDEKELLEK? Igen/Nem. És még így se szokott világos lenni. Erről is én tehetek? :P

Másfelől meg ki mit keres, fiúban is van, aki egy baráttal is boldog volna. Különben is, legyek már annyira érdekes, hogy barátként is izgalmas vagyok, nem csak, mint egy lyuk és két mell! :P Bár bevallom, veled épp emiatt nulla lehetőségem volna bármilyen kapcsolatra, tehát a visszajelzés is csak a büszkeségem miatt: ne könyvelj el rosszként, csak mert adtam egy használható tanácsot.

Kedves kérdező, bocsáss meg, de mindez rajtad áll. Ha barátot akarsz szerezni, barátkoznod kell. Ha nincs pasid-barátod, aki bevigyen a maga társaságába, neked kell beküzdened magad egy körbe vagy kialakítanod a magadét. Ha nem mászkálsz el otthonról, akkor pedig az internet... és a bizonytalan vakszerencse az egyetlen esélyed.

Kaptál pár tanácsot, fontold meg, élj vele! Abból, hogy az ember sajnálja magát, még senki nem jutott előrébb. Tudom - mert ugyanebben a témában ugyanezt végigzongoráztam.

És még valami az internettel kapcsolatban: a fórum bizony csak egy alap, az, hogy kivel mennyire jössz ki jól, élőben dől el. Adj esélyt az embereknek, ne zárkózz el, mert "jaj-nem-szimpatikus".

Sok sikert, bátorság!

21/L

2012. jún. 15. 21:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyébként dolgozol, tanulsz? Munkahelyen, iskolában is légy nyitott, hogy az emberek merjenek közeledni hozzád. Azért csak nem ülsz otthon a sarokban, és számolod a hajszálaidat. :) Így is, úgy is emberek közé kerülsz, ha sugárzik rólad, hogy társaságot akarsz, előbb vagy utóbb megkapod.
2012. jún. 15. 21:57
 14/15 A kérdező kommentje:
nem tanulok, és sajnos munkám sincs, de majd ha lesz akkor remélem,hogy valami már változni fog. Egyébként köszönöm a biztatást, jól esik:)
2012. jún. 15. 22:32
 15/15 anonim válasza:
Menj el különböző közösségi helyekre: klubbokba, sportolni, moziba.... ;)
2012. jún. 29. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!