Mi a baj velem? Hogyan változtassak ezen?
Sziasztok! Az a bajom, hogy sok embert a viselkedée alapján tartok ellenségesnek. Úgy értem, hogy még nem is beszéltem az illetővel, viszont egy légkörbe tartozkodunk és látom, hogyan viselkedik, mikről beszélet a társaival és ezek alapján nem szimpatikus nekem az illető. Hogyan tudnék erről leszokni? Sajnos túl sok embernél fordul ez elő mostanság, persze, ha hozzám szólnak normálisan beszélek velük, csak egyszerűen zavar, hogy ilyenek alapján ítélkezem. Amúgy sincs sok barátom, szóval jó lenne ezt valahogy elmúlasztani. Aki tud valai tippet adni légyszi segítsen!
Előre is köszönöm!
a jó emberismeretet elmulasztani?inkább örülj neki.
nem hiszem, hogy lehet, max nem hallgatsz a megérzéseidre.
Szerintem is jó dolog ez, én is így vagyok vele, az esetek többségében szinte "hallom" más emberek gondolatait, érzem érzéseiket.
Csak annyit tanácsolnék Neked - mivel mindenki nem csak rossz, vagy jó, hanem ilyen is és olyan is - tedd a pakliba a rossz passz lehetőségét is.
Arra viszont kiváló ,- önvédelem szempontjából - hogy megérezd ki milyen típusú ember, kivel kell nagyon vigyázni.
A vészcsengőd mindig szólni fog, nyugodtan bízd rá magad.
Nem kell errol leszokni. En is ilyen voltam, ennek ellenere mindig volt tarsasagom, melyebb barat nem sok van, de keves is eleg.
Viszont engem pl nem rangatott bele tarsasag soha olyanba, amit nem akartam, nem vagyok konnyen befolyasolhato.
Tiz-husz evvel emiatt logtam ki a sorbol, most meg mar tudom, hogy ez epp egy jo dolog.
Ugyan olyan vagyok mint te..Csak talán én meg sem tudtam volna fogalmazni ilyen jól...Azt vettem észre amikor magamban "listáztam" az idén megismert embereket, hogy több mint a feléről meg van a véleményem és ezért nem is beszélek velük..kivéve, ha ők szólnak hozzám..akkor nem mutatom a ellenszenvemet feléjük...Aztán nem is olyan rég beszéltem az egyik ilyen lánnyal és velem úgy bánt, hogy pozitív benyomást keltett..de aztán arra is rájöttem hogy olyan fele is van, amilyet én már feltételeztem róla..
Barátnőmnek is megmondtam egy fiúról, hogy szerintem mi a véleményem..ő meg azt mondta, hogy nem nézné ki belőle...
És csalódott benne...valahogy a viselkedése..azok amikre "reagált" ..csupa számomra negatív "információkra" ő derűsen reagált és sokszor olyan hangsúllyal válaszolt egyes kérdésekre, hogy én meg ebből már kb tudtam, hogy bár első ránézésre egy csöndes, rendes srác..belül egy bunkó, tapintatlan ember lehet..Ezt én is rossz tulajdonságnak tartom részben, de ha azt vesszük akkor tényleg, legalább van emberismeretünk:)
Szóval szerintem nem szokj le, max próbáld mgismerni őt egy kicsit mégjobban..ne zárd el magadat teljesen attól az embertől..
Tudod, az éremnek mindig két oldala van;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!