Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A szüleim hülyének néznek mit...

A szüleim hülyének néznek mit tegyek? Én lehetek a hibás?

Figyelt kérdés

Egy 14 éves lány vagyok egyke.A szüleim mindent elmondanak 100-szor és minden meg kérdeznek hogy megcsinálta vagy nem még az is hogy kitöröltem a fenekem vagy hogy megfürödtem.

Ha bármit rosszul csinálok lehülyéznek vagy otthon hagyok véletlenül valamit egyből hogy feledékeny vagyok és hülye.

Nem is tanulok rosszul de ha már 4 kapok egyből miért nem jobb miért nem 5.Van rajtam pár kiló felesleg olyan 5-6 kg ere is mindig meg jegyeznek valamit mekkora a seggem vagy mekkora hasad van már megint de nem tudok mit csinálni nem megy le az a pár kiló sportolok mozgok minden nap de akkor se.Az iskolába is piszkáltak régebben de olyan rossz hogy itthon sincs nyugalmam.

Kicsit hosszú lett bocsánat.

2012. jún. 7. 14:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen viszonyt ápolsz a nagyszüleiddel, de esetleg megpróbálhatnál velük beszélni a problémádról, talán ez egy megfelelő kerülőút lehetne. Bár nem ismerem a körülményeidet, én azt csinálnám, hogy édesanyád szüleit édesapád ellen, faterod őseit pedig muterod ellen próbálnám hangolni némi mártirkodással, tehát a szokásos anyós/após-vő/meny ellentétet kísérelném meg kiélezni, aminek a középpontjába saját magamat állítanám. Szerintem az a fő gond, hogy túl nagy az egyetértés a családban (vagy legalábbis a szüleid között) a te cseszegetésedben, ezért én megpróbálnék valamiféle olyan megosztásra törekedni, amiből hasznom származhat.

Amúgy nem kell feltétlenül mindenben őszintének lenni az ősökkel, elsősorban olyan dolgokra kell terelni, amikről te nem tehetsz, így aztán nem vonhatnak felelősségre. Pl. arra a pár kiló súlyfeleslegre kitalálnék valami magyarázatot, hogy az iskolaorvos/sportorvos a vérkép alapján megállapította, hogy a pajzsmiriggyel, a hormonháztartás átmeneti "felborulásával" van összefüggésben. A 4-es osztályzatot pl. azzal magyaráznám, hogy az adott szaktanár szándékosan rontja az osztályátlagot, hogy a saját osztálya legyen az évfolyamelső (tök mindegy, hogy valóban osztályfőnök e az illető). Sajnos én már nem emlékszem, milyen dolgokat hordtam össze, de mindig sikerült jól megkevernem a sz@rt. :-) A szakmunkásképzőbe mindig késve jártam be, általában hátul a gazdasági bejáraton. Amikor gyakorlati napok voltak, a szüleim azt hitték, az iskola tanműhelyében vagyok, az iskolában pedig úgy tudták, hogy egy cégnél töltöm a szakmai gyakorlatot, közben a munkanaplót mindig egy haverom írta alá a nemlétező főnököm helyett, így lett belőlem autószerelő. :D A katonaság alól is ügyesen kibújtam, büszke is vagyok magamra. Tehát a lényeg az, hogy folyamatosan hárítani kell, csupa olyan jól hangzó magyarázattal előállni, ami akár még igaz is lehetne és hihetően kell előadni...

2012. jún. 21. 15:01
 12/13 anonim válasza:
Nálam is ez van :/ha valamit jól csinálok megdicsérnek,de aztán ha nem segítek vagy valami akkor egyből egy naplopó vagyok. sosem értem meg őket
2012. júl. 7. 01:30
 13/13 anonim ***** válasza:
Ne legyél mindenben őszinte, mert az nem kifizetődő a nyugalom biztosítása szempontjából. Megkérdik, megfürödtél e, megmondod, hogy "Igen, megfürödtem!", legfeljebb magadra spriccelsz egy kis kölnit, hogy ne legyél büdös, oszt jónapot. Megkérdezik hány kiló vagy, letagadod a felesleget azt annyi. Amúgy szerintem igyekezz minél kevesebb időt otthon tölteni, addig sem piszkálnak, meglátod egy idő után a háziállatot kezdik el helyetted abajgatni meg a szomszéddal lesz problémájuk.
2012. júl. 7. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!