Nagyon fontos! Hogy kell tanulni?!
Most érettségizem. Az írásbelik mind megvannak. 4 megvan 5 ös, egy pedig még felhozható 5-ösre... Viszont persze mindet el lehet rontani a szóbelivel...
Hogyan kell tanulni?? SOHA életemben nem tanultam még...a szóbeli feleléseket is megúsztam 1-2 esettől eltekintve...
Az írásbelik jók, mert gyakorlat és tudásom van, mert "rám ragadnak" a dolgok de a szóbelinek maxosnak kellene lennie...
Milyen tanulási módszerek vannak? Minden tétel le van írva...kivan fejtve...Szóval csak a fejembe kellene "tenni" de hogyan???!
Kérlek segítsetek
Na elmész a ...
Tudod ,hogy kit idegesítsél!
Sajnálom, nem idegesírés képpen írtam. Csak segítséget szeretnék... most a kérdés kiírásától olvastam a tételeket, volt hogy többet, volt, hogy kimondottan egyet, de nem tudom:( próbáltam már átmásolni az egészet, hogy szóról szóra leírom, hátha megmarad, de nem. Csináltam vázlatokat is,hogy mi mi után következik, de akkor se jut eszembe az egész segítség nélkül:(
Mit tegyek? hogyan lehetne még tanulni? ti milyen módszerrel csináljátok?
02:25
Mindennap legalább 1 órát tanulok ,hogy mindenből meg legyen az ötösöm.(egész évben)
Ismerős! Igen, ez nekem is így volt, a város egyik legjobb középiskolába jártam. Persze néha "tanultam", de ez abból állt hogy elolvastam egyszer amit írt a könyv. Másodszorra sose volt türelmem. Meg szünetekbe a TÉZÉ előtt mindig ment a nagy megbeszélés hogy hű mi lesz benne. Ott is sok minden rám ragadt. És így tovább, kb 1 napba beleférne amit itthon effektíve tanulással töltöttem 4 év alatt. Nem is voltak túl jó jegyeim, 3-as néha 4-es. De aztán jött az érettségi.
Az írásbelijeim mind 90% körüliek lettek.
A szóbelit csak irodalomból rontottam el, egyszerűen nem tanultam rá, húztam egy tételt és alig emlékeztem valamire.
Az egyetemen jöttem rá hogy vannak tanulási módszerek. Kinek mi jön be, nekem is mindig más. Például hangosan felolvasni, esetleg felvenni mp3-lejátszóval és azt hallgatni. Csak úgy megy ha ráállsz mint egy őrült, hallgasd meg ugyanazt 25x, olvasd föl magadnak 40x. 1-2 ilyen nap és 100%-os érettségid lesz :)
Az a baj, vagy nem baj, nem tudom, hogy én a semmiről is képes vagyok órákig beszélni:D Viszont az egy 4 esre elég csak, meg ez jó a magyarra, törire meg az angolra...
De a helyzet az, hogy emelt matekoztam és az az egy szóbeli, ahol nem lehet rizsázni, PONTOSAN kell minden:( És én olyat nem tudok...A verseket igen de a matek tétel meg a bizonyítás nem igen megy a fejembe:(
És az emeltnek minden egyes százaléka számít:(
Igazából én sem tudtam régen, hogy vannak tanulási módszerek, csak évekkel később tudtam meg, aztán rájöttem, hogy én mindig is így tanultam..Igazából vannak különböző típusok..
-Vizuális típus: neki az a jó, ha látja amit olvas, amit meg kell tanulnia, akkor rögzül neki a legjobban
- Verbális típus: hallania kell a dolgokat, hallás után jegyzi meg a legjobban az anyagot
-Muzikális típus: Akkor tud a legjobban tanulni, ha zene szól a háttrében halkan, dobolnak, zörögnek tanulás közben,ritmusban tanulnak
- Van a Body skill, azaz akinek járkálnia kell ahoz, hogy megragadjon neki a tudni való, mozognia kell mikörben tanul
Azt mondják akkor rögzül meg az emberben a legkönnyebben a tanulni kívánt anyag, ha közben minél több érzékszerv részt vesz a tanulásban...
EZÉRT: a nekem bevált módszer(a tagnapi szóbeli angol Big Test-emre is így vágtam be 5 óra alatt 10 tételt:
Fogtam a tételt, elkezdtem körbe, körbe járkálni a szobámba(mint amikor gondolkodik valaki, avgy várakozik valamire és hogy eltöltse az időt járkál,..észre se veszi de ez megnyugtatja, nem annyira érzékelteti vele az idő múlását)..szóval járkáltam, és hangosan olvasgattam a tételt..majd ha megvolt a negyede..elkezdtem hangosan fejből visszamondogatni, de közben még mindig járkáltam...
Hamar meg is lett 1 tétel..Amikor úgy éreztem, tudom az anyagot akkor a vizsgaszituációhoz hasonlóan leültem egy székre és egy adott pontra figyelve(mintha az a vizsgáztató szeme lenne) felmondtam a tételt...Erre azért van szükseég, mert bár belém rögzül gyorsabban az anyag járkálva, egy helyben állva kicsit más felmondani..
Egyik oszt. társam is mondta h ő is járkálva tanul és idegesíti, hogy vers felmondásánál is járkálhatnékja van..aztán mondtam neki hogy én hogy szoktam és kipróbálta és azt mondta h neki is bejött a dolog:)
Én mindig így tanulok, ha gondolod próbáld ki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!