Jövőre kollégiumba megyek.5-en leszünk 1 szobában. Nem tudok tanulni ha vannak körülöttem, de fontos mert érettségire megyek. Van valami jó ötletetek?
Sok éves kollégiumi tapasztalatom alapján mondhatom, hogy aki akarja, meg tudja oldani! (diákként és tanárként is élvezhettem.)
Az biztos, hogy fejleszteni kell némiképp a tolerancia szintedet is, ami főleg az elején nem könnyű, mert olyan sok egyszerre a változás.
Nem tudom, melyik koleszba mész, de a legtöbb helyen tanári felügyelet van tanulókörön, ami némiképp biztosítja a csendet. Persze a szuszogás, köhécselés, izgés-mozgás is zavaró lehet. Tanulóköri időn kívül viszont a rossz tanulók rendszerint messze elkerülik ezeket a helyiségeket, így szabad a pálya azok előtt, akik tanulnának.
A fülhallgatós ötlet nem olyan rossz, nem feltétlenül heavy metalt kell hallgatni, de valami olyan zene, ami nem énekeltet meg, de nem is idegesít a kezdetekkor segíteni tud abban, hogy a kinti neszek ne zavarjanak Nekem ilyenkor azok a zenék jöttek be, amiket igazán nem ismertem még, nem vonták el a figyelmemet, nem voltak túl vadak, de álmosítóak sem. Ez lehet akár valami komolyzene is -ha szereted-, vagy valami olyan dinamikus zene, aminek a nyelvét nem érted. Hozzátenném még, hogy ez csak a fix tanulóidőn kívülre vonatkozik, amikor már nem zavarja a "cincogás" a többieket.
Általában a wc-n kívül is vannak olyan helyiségek, ahol az ember nyugiban lehet. Ilyen pl. a könyvtár is, de a legjobb az, ha a szobatársaiddal közösen állapodtok meg abban, hogy a társadalmi életeteket nem a szobában, hanem azon kívül élitek, hogy egymást ne zavarjátok a pihenésben, tanulásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!