3 éve játszom akusztikus gitáron szeretnék megtanulni basszusgitározni sok új dolgot kéne megtanulnom? Egyáltalán fontos manapság kottát is tanulni hozzá?
Vagy keress neten oktató videókat. Lick Library videók nagyon jók csak nem tudom mennyi videót csináltak meg basszusra.
Nincs olyan rengeteg különbség a két gitártípus között amúgy. Persze tényleg más játékstílus kell hozzá, de azért még is mind a kettőnél hangokat kell lefogni a fogólapon még ha a pengetési technika teljesen más. Ezzel azt akarom mondani, hogy sokkal könnyebben fogsz ráérezni és gyorsabban fogod megtanulni a dolgokat mint pl. egy olyan aki abszolút nem játszik semmilyen gitáron és úgy akarna nekiállni. Én is szóló mellett basszerozom és elektromoson kezdtem el először, de gyorsan belejöttem a bassz gitárba is.
Ha zenesuliba akarsz tanulni, akkor fontos a kotta, de amúgy nem igazán. Legalább is gitárnál nem mivel ott a tab, amin ugyan úgy tökéletesen le lehet írni/olvasni egy számot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!