Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, hogy tudjak nemet...

Mit tegyek, hogy tudjak nemet mondani?

Figyelt kérdés

Állandóan bombáznak a barátaim és ismerőseim a feladatokkal és a kéréseikkel. Soha nem tudok nemet mondani, mert utána lelkiismeret furdalásom lesz, és kellemetlenül érzem magamat. Nekem az a jó, ha tudják, hogy rám mindig és bármiben lehet számítani... de nem korlátlanul. Mit tehetnék, hogy ne legyek bunkó és ne érezzem magam hülyén, de megtanuljak bizonyos kéréseket elutasítani?

Más is van ezzel így?

2009. júl. 1. 15:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem mielőtt rábólintanál valamire gondold végig.
2009. júl. 1. 15:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Kezet foghatnánk,én dettó.

Csak engem már a végtelenségig ki is használnak.De én vagyok hülye,mert nem akarok bunkó lenni,inkább feláldozom magam.

Nem adok tanácsot,mert az álszentség lenne,hisz egy cipőben járunk.

2009. júl. 1. 16:11
 3/6 A kérdező kommentje:
végig gondolom, ez természetes. de mégis inkább igent mondok...
2009. júl. 1. 16:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A "barátaid", akik erre kérnek, ők tesznek érted valamit? Kölcsönös ez a kapcsolat, vagy mindig te vagy az, aki mindent megtesz értük? Gondolj erre, ha éppen újra megkérnek valamire.
2009. júl. 1. 16:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem,hogy ezen valaha is tudok változtatni,szerintem mindig ilyen maradok.Gondoljatok bele!Ehhez a személyiségemet kellene megváltoztatni,szerintem ez nem menne.

Mi már csak ilyenek maradunk.Önfeláldozóak,kihasználhatóak.

2009. júl. 1. 16:20
 6/6 anonim válasza:
en is ilyen vagyok vmilyen szinten. a multkor mar a bnom is megemlitette h en mindent megigerek es jo h annak a felet tudom teljesiteni. de sztem ez vmi "betegseg" lehet, mert sztem megakarunk felelni mas elvarasanak es ezert szeretnenk mindenkinek segiteni, mindenkivel jot tenni. legalabbis en igy erzek.:-S
2009. júl. 4. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!