Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek ez ellen? 19/L

Mit tegyek ez ellen? 19/L

Figyelt kérdés

Én alapból mindig egy nagyon szerény, csendes lány voltam, gyerekkoromban szinte soha nem veszekedtem senkivel, és ha igen, akkor is max akkor ha valaki belémkötött, mert én soha nem piszkáltam senkit, mert tudtam, hogy nekem milyen rosszul esik, ha valaki bánt. Amúgy nagyon érzékeny vagyok, meg lelkis, ha valakiről csak úgy érzem, hogy idegesítem, vagy rossz szemmel néz rám, máris rosszul érzem magam, és egész nap azon gondolkozok, hogy miért idegesítem, miért nézett úgy stb.

szóval sosem veszekedtem, inkább mindig a békítős típus voltam, meg mindenkinek segítettem. Nem voltam nagyszájú soha, de azért kiálltam magamért, ha kellett, és rákényszerítettek.

De mióta gimibe járok teljesen megváltoztam, már 4 éve járok ebbe a nyomorult osztályra, aminek minden egyes tagja az én szememben egy önző, egoista, és mindenki csak magára gondol, magára figyel, és másokat, a gyengébbeket eltapossa. És én ehhez annyira nem vagyok hozzászokva, engem sosem így neveltek, én igazából az olyan feladatokat is utálom a suliban, amikor magamról kell beszélni, arról h mit csinálok, miben vagyok jó, mert egyszerűen sosem gondolkoztam azon,hogy miben vagyok jó, mindent csak csináltam, mert jó volt csinálni. Nem azért csináltam, hogy ezért felnézzenek rám, vagy ilyenek. Tudom, hogy ez nem normális amúgy, ebben kicsit fura vagyok, mert manapság már az a lényeg, hogy minél jobban el tudd adni magad nem? Egyébként csak én vagyok ilyen, hogy engem ez irtóztat, és rettegek, mi lesz egy állásinterjún, és ilyesmi helyeken?

Na de a lényeg az, hogy én sosem bírtam az ilyen embereket, és minden nap ezekkel vagyok körülvéve, és elnyomnak, lenéznek, bunkók velem, mert én gyengének tűnök, nem vagyok nagyszájú, de nem bírom megvédeni magam, mert én egyszerűen NEM vagyok arra képes, hogy üvöltözzek valakivel, vagy megmondjam, hogy mekkora egy bunkó. Nem bírok bunkó lenni az emberekkel, pedig az szeretnék, de amikor pl beszól valaki, nem tudok reagálni, nem tudok mit visszaszólni, pedig annyira mérges vagyok, hogy legszívesebben felpofoznám az illetőt. Szóval úgy érzem ez felőről belül, hogy egész nap tombol bennem a düh az osztálytársaimmal szemben, ha ránézek a flegma, egoista arcukra, ahogy hallgatom a beszélgetéseiket, legszívesebben úgy érzem megverném őket, vagy legalábbis jól belerúgnék valamibe, vagy futnék pár kilométert, bármit, amitől lecsökken ez a düh feléjük. Dühít, hogy azt hiszik, én egy senki vagyok, akinek nincs véleménye. És tenni szeretnék ez ellen, de nem tudok. Valaki tudna valamit tanácsolni, hogy miért érzem így, vagy hogy lehetnék egy kicsit bunkóbb velük? Az alaptermészetem annyira nem ilyen! Én mindig kedves voltam, és megértő, komolyan, nem hiszem el, hogy létezik ilyen közösség, ahol ennyire kifordulok magamból. És ez az érzés tönkreteszi minden napomat.. segítsetek kérlek, bármi tanáccsal! köszi:) 19/L

2012. máj. 31. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Minden emberben ott lakozik az ördög, csak vannak olyanok, akik nem engedik felszínre törni. Te valószínűleg ilyen típus lehetsz, azonban a környezeted mégis kikényszeríti belőled az állatias ösztönöket, annak ellenére, hogy te nagyon küzdesz ellene.

Ha ennyire idegesítenek, de te, a magad bevallása szerint sem tudod magad megvédeni, akkor feleslegesen kezdenél hadjáratba ellenük, mert csak vesztenél és sírnál.

Egyszerű a képlet: ha nem bírod őket, hagyd el őket. Ergo válts iskolát.

Lehet, hogy nehéz lépésnek tűnik, de annak nem nagyon van értelme, hogy magadat kínzod és ilyesmiken agyalsz.

Mellesleg, ha 19 éves vagy, akkor nem kellett volna már elballagnod? Vagy csak ennyire el vagy maradva? Mert ha nem így lenne, akkor már új emberekkel kellett volna találkoznod az egyetemen vagy főiskolán.

Egy a lényeg, visszatérve az előbbire: ne hagyd magad legyőzni, és ne akarj lesüllyedni az ő szintjükre. Ahogy kiveszem a szavaidból, egyáltalán nem vagy való abba az osztályba, abba a közösségbe, és ez ellen nem nagyon tudsz más tenni, mint változtatni. Nem menekülés ez, nehogy azt hidd, ez csak az egészséged megőrzésére való törekedés, hiszen mindenki tudja, hogy a stressz árt az egészségnek és ezáltal a szépségnek is. :)

Sok sikert a továbbiakban!

2012. máj. 31. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Megláttam a hosszú szöveget, és inkább bele se kezdtem, szóval inkább csak annyit mondok: Csak ügyesen.
2012. máj. 31. 17:54
 3/7 A kérdező kommentje:

köszönöm:) 5 évfolyamosba járok, ezért még van egy évem..

az a baj, hogy nem akarok sulit váltani, erre az 1 évre, mert egy év alatt megint lehetetlen beilleszkedni, megszokni érettségi előtt az új tanárokat:( szóval marad, hogy szenvedek egy évig.. azért köszi a segítséget:)

2012. máj. 31. 17:57
 4/7 A kérdező kommentje:
bocsi, hogy ilyen hosszú lett:S de nem tudtam belesűríteni kevesebbe:(
2012. máj. 31. 17:58
 5/7 anonim ***** válasza:

Ugyanilyen vagyok, mint amit leírtál (am. én meg 20 évesen fogok ráadásul végezni, nem buktam, csak évvesztes vagyok és 5 évesre mentem ><..na mind1) Én is idén olyan osztályba csöppentem ahol megy az "oltogatás" meg a kussoltatás rendesen napi rendszerességgel...Szóval nekem ez új ..,de szerencsére van pár lány akivel elvagyok és énsem oltok vissza, csak van h halkan mondom amit gondolok és mi ,bnőim nevetünk egyet..De sosem mondom ki hangosan, mert nem akarom még őket sem megbántani, pedig ők ártanak..nem nekem, de másoknak igen..

Am. én is úgy vagyok vele, hogy mindíg csinálom amit, kell és ivel mindenbőll 5-ös vagyok nemtudom mihez értenék a legjobban...

Nézd azt, hogy mi érdekel, mihez lenne kedved..én Pl. szeretem a művészetet:rajzolok,zongorázok,gitározok..Valószínűleg egy grafikus szakmában fogok elhelyezkedni

És őket pedig le kéne szarnod..Egyik mostani bnőmet is elkezdték piszkálni,de ő leszarta ..nem szólt be(ill. egyszer de elég gázul sikerült úgyhogy mondtam neki h inkbb megse szólaljon mert csak ront a helyzetén)..engem szeretnek d zavart h őt piszkálják..Atán leszarta bnőm, SŐT amikor az a bizonyos csaj akimegbántotta hangosan kért pl: papírzepit a bnőm odaugrott és adott neki..és sok ilyen kis kedvsséget csinált neki, ami most hülyén hangzik de egy idő után azok is elkezdték magukat kényelmetlenül érezni h egy olyat minek piszkáljanak aki okos, és kedves is hozzájuk(meg amúgy szép is de mind1)...

Szóval csinálj úgy mintha nem érdekelne és akkor nem lesz min"szórakozniuk"...ezért az egy évért pedig tényleg felesleges lenne beszólogatni nekik...Tapasztalatból tudom, h ha meg olyan vagy akkor úgysem fog menni..hagyd..Én ilyenkor csak sajnálom őket és azt, hogy nincs annyi eszük, nem annyira érettek még, hogy rájöjjenek, egy közösségnek egy JÓ közösségnek össze kell tartania

Sok sikert!!:):)

16/L

(bocsi a "regényért:S, kiszaladtak a gondolataim:))

2012. jún. 7. 17:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem lesz egyszerű dolgotok az életben.

Attól, hogy valaki vegetáriánus, nem várhatja el azt, hogy ne tépje szét a tigris, ha összetalálkozik vele.

Próbáljatok meg ne olyan pasit találni, aki majd bántani fog titeket, mert sajnos erre komoly esélyetek van.

Ja, és ne legyél bunkó. A bunkóság és a határozottság nem ugyanaz. Próbálj meg nagyon apró lépésekben haladni, végezz helyzetgyakorlatokat, képzeld bele magad ilyen helyzetekbe, mint határozott nő. Várom a válaszod, van-e eredménye.

2012. jún. 7. 19:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Maradj önmagad... és ne vegyél fel rossz szokásokat azért, mert azt hiszed, hogy mások úgy tudnak érvényesülni.

Legyél határozott, öntudatos, tanulj meg annak lenni, mert az az életben is mindig kelleni fog az érvényesüléshez... de az nem bunkóság. Nem mindegy, hogy úgy érvényesíted magadat és az akaratodat, hogy tüskét hagysz az emberekben, vagy ügyes vagy, és nem erőszakosan, de erőteljesen tudsz fellépni magadért.

Tisztázz fogalmi és viselkedésbeli különbségeket, és ne tereld magad rossz irányba, suta befolyásolhatóságból! Hidd el, nem éri meg.

2012. jún. 7. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!