Mi tulajdonképpen a lelkünk?
Miképp lehetne meghatározni. Hogy nézhet ki, miből áll tulajdonképpen? pára, köd, energia?
Szeretném tudni hogy ti tudjátok-e, hisz vana ki azt állítja látja- és sok mindent állítanak róla. Ti mennyit tudtok róla?
valóban az ókorban is voltak hit-elméletek. De nem létezett a lélek fogalom meghatározása.
A lélek helyett utolsó szívdobbanás, kilehelt utolsó sóhaj-levegő, vagy épp maga az árnyék" szó volt az, ami a halállal eltávozott. Igaz a görög utolsó kisóhajtott levegő az a psziché volt. --ezt használta fel mint szót a pszichiátria.
De a lélek fogalmat már az ókori filozófia határozta meg úgy, hogy az életet adó erő, energia amely a halállal megszűnik.
Az a bajod szerintem, hogy misztifikációként értelmezed a lélek fogalmat, mint a vallásos dogmák-
Holott semmi köze a misztifikációhoz, csak egy mindennapos fogalom amit valamire alkalmaztak.
Jobb lenne ha elgondolkodnál jobban arról, hogy mitől vagy élő, mitől működik az a sejthalmaz ami a tested, és hol van a gondolat-- mert azt nem az agy állítja elő.
a "csí"re gondolsz? az akupunktúra valóban működő tudomány, de ez enm bizonyítja a lélek létezését
se az agyhullámok léte. :)
mi a bizonyíték arra hogy a lélek hozta létre az élő testet és nem fordítva?
hogy érted hogy valaki több mint egy növény?
meg aztán mégegyszer: mi a bizonyíték arra, hogy létezik test nélküli lélek, újjászületés?
Először is a kinai meridián szálak negatív töltésű elektromos töltések-- ezen születik érzelmi feszültséggel a gondolat--szálrendszer
Az agyhullámok az megint más elektromos hullámok-- az az idegrendszernek a kezdete majd folytatódik az idegszálakban-- ez pozitív töltésű szálrendszer az agy pedig a memória és vezérlőegység"
Ha bármelyik hiányzik az élet vegetál vagy meghal-- azt mint intenzív nővér nem csak érzékeltem" hanem tapasztaltam
"mi a bizonyíték arra hogy a lélek hozta létre az élő testet és nem fordítva?"
Nem a lelked állította elő a testedet hanem a tested nevelte fel a lelkedet s vele együtt önmagát is
"hogy érted hogy valaki több mint egy növény?" ---mert több primitív élet-- nem rendelkezik ezzel a két nagy energia rendszerrel + aggyal-- legfeljebb primitív állatok pl.giliszta csak idegdúccal
"meg aztán mégegyszer: mi a bizonyíték arra, hogy létezik test nélküli lélek, újjászületés?"
Itt a Földön nem igaz az újraszületés- sok ezer esztendőre (a Földünk haláláig) az isteni Tudat-energiának lesz része az életnek a lelke.
Miért létezhet test nélkül?
Először is ha valaki képes elhagyni a testét lélekként az 10 percig tarthat max 15. Ha tovább maradna távol akkor a test is elpusztulna és a lélek is, mert leheletnyi az emberi lélek energia feszültsége a valóságban jelen levő energiákhoz képes. A lélek akar élni és bárhol van a világban a testéhez visszatér, mert máskülönben a test legyengülne és nem tudná visszafogadni"
Ezért nem igaz a holt lelkek itt vannak körülöttünk vagy az, hogy megidézhetők. Mert a holtléleknek vissza kell jutnia a földi-isteni energiához (ha akar-ha nem akar a gravitáció ereje lehúzza és el kell indulnia) hogy ha belép a föld szívébe ott erőssé és halhatatlanná válhat-- alkalmassá egy új élet teremtésére.-- de nem itt a Földön!
ahogy az ember lelke kiszakad a holttá vált testből épp ugy fog kiszakadni a födi isteni mágneses energia is-- csak az több ezer év múlva lesz
A mágneses energia, csak legyengülni képes, vagy felerősödni v. részévé válni az anyagnak-- attól függően miképp élte valaki az életét és milyen lelket nevelt, erősített fel élete során.
A poklot meg kell járnunk ha nem is szó szerint hanem a föld belsejét és ott derül ki primitív anyag részévé válik csak vagy eljut az isteni energiához és belép a Magmába-- amiből egyszer valahol a kozmoszban új élet lesz alkotva-- ami már tökéletesebb lesz mint ami itt volt
"Először is a kinai meridián szálak negatív töltésű elektromos töltések-- ezen születik érzelmi feszültséggel a gondolat--szálrendszer "
ez szerintem nem értelmes mondat, próbáld meg másképp elmagyarázni
"Ha bármelyik hiányzik az élet vegetál vagy meghal-- azt mint intenzív nővér nem csak érzékeltem" hanem tapasztaltam "
intenzív nővér :) először félreértettem. persze, de ez még mindig nem bizonyítja a lélek létezését
"Nem a lelked állította elő a testedet hanem a tested nevelte fel a lelkedet s vele együtt önmagát is "
jó és erre mi a bizonyíték?
""hogy érted hogy valaki több mint egy növény?" ---mert több primitív élet-- nem rendelkezik ezzel a két nagy energia rendszerrel + aggyal-- legfeljebb primitív állatok pl.giliszta csak idegdúccal "
és? :) ez is egy tipikus tévhit. csak azért mert a növényeknek nincs agyuk, nem jelenti hogy nem "éreznek", nincsenek "gondolataik" és "primitívek".
de tételezzük fel hogy igaz. akkor mégis hogyan lehet hogy eeg méréseken a növények is produkálnak eredményt? :)
hogy a növények különböző zenékre különbözően reagálnak?
http://www.youtube.com/watch?v=CMiVNPXR5qw&feature=related hogy bizonyos növények képesek tanulni, ha zenét hallgatnak és ez általuk leadott eeg jelek zenévé alakíthatók?
http://www.youtube.com/watch?v=Og0KoeZzpGM&feature=related
szóval ki a primitív? :) sőt, a növények állítólag nem látnak (bár érzékelik a fényt) mert nincs szemük, nem hallanak mert nincs fülük, mégis képesek kommunikálni egymással. ha 2 növényt teszel egy szobába, rákapcsolod az eeg mérőt, és az egyiknek tépkedni kezded a levelét, nem csak a sértett, hanem a mellette lévő is reagál rá.
és ha a növényeknek nincsenek érzékeik, akkor hogyan lehet, hogy egyes növények képesek érintésre becsukni a leveleiket, vagy akár megfogni egy rovart és megemészteni?
"Itt a Földön nem igaz az újraszületés- sok ezer esztendőre (a Földünk haláláig) az isteni Tudat-energiának lesz része az életnek a lelke. "
szerintem itt befejeztem a magyarázást
"A poklot meg kell járnunk ha nem is szó szerint hanem a föld belsejét és ott derül ki primitív anyag részévé válik csak vagy eljut az isteni energiához és belép a Magmába-- amiből egyszer valahol a kozmoszban új élet lesz alkotva-- ami már tökéletesebb lesz mint ami itt volt"
először elszörnyedtem, de végül ezen jót nevettem :)
inkább haggyuk a témát...
tényleg felesleges itt szót váltanunk, ez nem olyan téma amit meglehet érteni egy-egy mondatból-- főleg akkor nem ha valakinek kevés a fizika elméleti ismerete.
azt kifogásoltad hosszan írtam egy fejezetet-- hát ezért, mert igyekeztem alkalmazkodni fogalmazásban a 8 általás végzettséghez is- hogy mindenki érthesse.
De te olyan dolgokat se értesz hogy miért nevezem primitív életnek a növényt... ha olvastad volna rendesen akkor most értetted volna.
A létezés és az élet fantasztikus-- de nem misztika, hanem fizikai törvények irányítják.Mi, az ember csak neveket igyekeztünk adni mindennek, de ahhoz hogy megértsd lépésről lépesre kell átgondolnod az atomoktól a töltésektől- mint energiától-- akkor esetleg megérted...üdv ennyi volt
A növények ennél fantasztikusabbak amit most betettél videót-- feláldozni képesek önmagukat az egész csoportért, de hasonló a patkány is, és sok állat.
Nem kell bemutatnod egyetlen életet se, mert ezzel telt el cirka 50 évem a megfigyelésekkel a kísérletekkel-- ha elolvastad volna az első blogot, abban szó van a növény és állatvilágról is-- bár már nem emlékszem melyikben írtam-- akkor azt is olvashattad volna miképp hasonlítottam egy-két politikusunkat a patkányhoz képest korcsnak.
Fogalmad sincs mit lehet érzékelni, meghallani és látni a világunkból a testen kívüli létezéskor.
csak ennyit akartam még ezzel vége a társalgásunknak.
őszinte leszek, nem arról van szó hogy nem értem, hanem hogy a magmaisten elektronmeridiánangyal embereket nem tudom értelmesnek tekinteni
még a növényekről is hülyeséget mondtál, érvelni nem tudsz, se bizonyítani, csak járod a magadét, ennek meg semmi értelme.
bár tény hogy azért az itteniek közül sokkal jobban törekedtél egy normális vita folyamára, és éreztem hogy valóban próbálod elmagyarázni, de ez nekem nem megy hogy egyenrangúnak tekintselek.
nem, nem a hosszúsággal van baj, nem is a "tudományos ismeretekkel" bár meg merem kockázztatni jóval nagyobb ismerettel rendelkezek tudományos téren, mint te. tény hogy a spirituálhiedelemvilágban nem vagyok jártas és olvasott, talán pont azért mert a tudományban ellenben igen.
"De te olyan dolgokat se értesz hogy miért nevezem primitív életnek a növényt..."
és nem, ez rohadtul nem értelem kérdése, legalább is nem az én oldalamról, főképp nem azután, hogy cáfoltam az állításod. a primitív csak egy szó amit bármire rá lehet aggatni
szóval ez csak tovább erősíti a tényt hogy veled nem érdemes beszélni
"A létezés és az élet fantasztikus-- de nem misztika, hanem fizikai törvények irányítják."
ezzel egyetértek, csak én pont az ellenkező következtetésre jutok ezért, mint te. ha valamit nem tudsz bizonyítani, az elmélet marad, és ne keverd a bizonyítékot a tudományos tényekkel, mert kell kapcsolat is köztük. mint ahogyan én tettem a példámban: kísérlet, eredmény, konklúzió. mondj egyetlen kísérletet, ami bizonyítja a lélek létezését. nem, számomra az nem meggyőző hogy jani fehér fényt látott halálközeli állapotban, mert én meg sárkányokkal küzdök álmomban, de ettől nem lesz sárkány.
"Mi, az ember csak neveket igyekeztünk adni mindennek, "
ha meg ezt tudod akkor miért esik nehezedre rájönni hogy a primitívet bármire rá lehet aggatni?
most bizonyára megsértődsz, de ti hívők mind egyformák vagytok. ha valaki cáfolja az elképzeléseiteket akkor félrebeszéltek, hogy mi nem értünk titeket, holott ti alapvető filozófiaii/fizikai törvényeket sem vesztek figyelembe.
ezek után te elvárnád hogy komolyan vegyelek?
"A növények ennél fantasztikusabbak amit most betettél videót-- feláldozni képesek önmagukat az egész csoportért, de hasonló a patkány is, és sok állat."
nem ez a lényeg, ne tereld a szót. a lényeg az hogy tévedtél, és ezt úgy látszik nehéz mindenkinek beismernie.
a növények nem primitív lények, mert csupán azért hogy nincs agyuk meg szemük, nem jelenti azt hogy nem élnek érzelmi vagy mentális életet a maguk módján. erre csak felhoztam példákat, nem kell versenyezni hogy milyen csodálatosak, főképp azért sem mert ezzel megint csak magad cáfolod
"Nem kell bemutatnod egyetlen életet se, mert ezzel telt el cirka 50 évem a megfigyelésekkel a kísérletekkel-- ha elolvastad volna az első blogot, abban szó van a növény és állatvilágról is-- bár már nem emlékszem melyikben írtam-- akkor azt is olvashattad volna miképp hasonlítottam egy-két politikusunkat a patkányhoz képest korcsnak. "
akkor meg minek hordasz itt össze hülyeségeket ha te magad is jól tudod hogy a növények nem primitív életformák?
és hogy jönnek ide a politikusok? :D
te képtelen vagy összefüggő beszélgetésre, mondjuk ez is jellemző sok emberre, de akkor az emberek felére rá lehet aggatni hogy figyelemzavaros
lehet hogy nincs fogalmam dolgokról ,de arról épp elég fogalmam és tapasztalatom van hogy hülyeségeket hordasz össze. ez a kérdés az ezotéria témába való. se neked se más hobbiboszorkányoknak nem fogok elhinni semmit, amíg nem tudja bizonyítani. nem, az eeg nem bizonyíték a lélekre, az az agy elektromágneses jeleire bizonyíték.
részemről is befejezhetjük, csak próbáltam pár tanácsot adni hátha a jövőben beszélgetni akarsz értelmes emberekkel. senki se fog addig komolyan venni amíg ezekre képtelen vagy, akár igazad van, akár nincs
"magmaisten elektronmeridiánangyal embereket"
Soha ilyet nem irtam-- az hogy mit irnak az EZO-sok az-az ő dolguk.
Amikor a világ emberiségének nagy hányada szédeleg a vallásos marhaságoktól annyira teledumálták a fejüket, akkor a vallásos Hitet nem lehet eltörölni csak úgy.
Tisztázzunk valamit-- a megfogalmazásaim olyanok, hogy a vallási hülyeségeket szerettem volna egy kicsit a materialista gondolkodás felé terelni.- Hogy nincs mennyország, nincsenek szellemek, nincsen se angyal se ördög se reinkarnáció se pedig feltámadás-- mind mese illúzió amibe görcsöse, kapaszkodnak az emberek.
Tehát csak felhasználtam a lélek az isten fogalmakat--
Ha rajtam múlt volna csak, akkor nem szerepelt volna más mint töltések. Amely egy zárt rendszerben információt hordozó tudattá, vagy törvénnyé válhatnak válhatnak.
S Te a tudományra esküszöl-- melyikre az ami igaz vagy arra ami sóder, üzlet a felső hatalmak érdekei, vagy épp egy bigott tudósnak a képtelensége.
Pár évvel ezelőtt írtam egy geológus prof.-nak, hogy miben tévednek a Földünkkel kapcsolatban. Hogy nem folyamatosan izzó láva majd izzó vas (magma) a belseje. Hanem a magma fal szilárd a belsejében pedig higany vagy ólom van az közösködik a mágneses energiával.Hogy a magma körül van egy üres Tér ami bizonyítja a kifelé-haladó felmelegedését a bolygónak.
Hogy a Földünk kérge nem kihűlt, hanem belülről kifelé haladva forrósodik át és az élet egy pár ezer év múlva elpusztulhat e miatt.Nem szerepelt a levelemben isten fogalom még véletlenül se.
A válasz; "Nem kell aggódnia asszonyom, Isten majd megsegíti az emberiséget"--
Egész életemben hallgattam, mert őszintén, nem kultiválom az emberiséget s főleg utálom a politikát.
Csak e miatt a prof. szöveg miatt és mivel van két csodálatos unokám kezdtem el írni a blogot. Hogy igen is tudjon róla minden ember, hogy itt a Földön veszélyben van az élet és ne higgyen el minden maszlagot
-- mert ha ott lesz az idő egy pár rabszolgának valót bezsuppolna a felső 2% és szépen lelépne egy élhető bolygóra az emberiség zöme itt maradna majd, egy izzó platnin.
Hát ezért írtam csak.
szerintem meg ez nem hangzott túl tudományosan:
"A poklot meg kell járnunk ha nem is szó szerint hanem a föld belsejét és ott derül ki primitív anyag részévé válik csak vagy eljut az isteni energiához és belép a Magmába-- amiből egyszer valahol a kozmoszban új élet lesz alkotva-- ami már tökéletesebb lesz mint ami itt volt"
materialista se vagyok
ha meg olyan foglamakat használsz amiben nem hiszel akkor legalább idézőjelbe tedd. bár ennyi erővel groklüxöket is mondhattál volna vagy pupurnyákot
"Ha rajtam múlt volna csak, akkor nem szerepelt volna más mint töltések. Amely egy zárt rendszerben információt hordozó tudattá, vagy törvénnyé válhatnak válhatnak."
akkor jobb lett volna ezt mondani
"S Te a tudományra esküszöl"
sehol nem állítottam ilyet. én a tapasztalatra és a logikára esküszök
ez is csak elmélet, de ha linkelsz magyarázatot, talán elolvasom. az istenkedő "tudósok"ról is meg van a véleményem. mellesleg ha igaz, ha nem, akkor is annak a 2%nak van esélye bármire, míg a többi 98% szolga marad, mint ahogyan volt és az jelenleg is.
ha elpusztul a föld legalább meghalunk mi is mielőtt az egész galaxist tönkrevágnánk...
ha meg van újjászüetés úgyis értelmetlen a haláltól félni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!