Tulajdonképpen mi a szépség?
Jó az a wiki oldal. Adok egy saját definíciót:
Valaminek/valakinek a szépsége azt jelenti hogy szeretjük.
Azaz a szépség az a megfigyelő szeretetének a visszatükröződése a megfigyeltről.
Na jó vagyok? Tudom hogy igen :)
Ez mindig az adott korszak közizlésétől függ. Manapság akkor szép valaki, ha hasonlít a top modellekhez. Valamikor a pirospozsgás, erős, jó munkabírást feltételező külső volt a szép. Máskor meg a halovány, vérszegény előkelőség.
Nemrég viszont azt olvastam, hogy az arc szépsége az arckifejezéstől függ leginkább. Tehát ha jóindulatú godnolatokat tartasz az agyadban, arcod ezt kifejezi, és az emberek szépnek látnak.
A szem csillogása is sokat jelent. Ez is a ogndolatoktól függ. Ha lehangolt vagy, ez nem vonzó látvány,habár valaki éppen emiatt megsajnál, és esetleg meg akar vígasztalni. Lehet, hogy szépnek talál. PL: Csokonai verse Lillához (haj de friss rózsáim elhervadtanak) lehangoló, mégis szépnek tartják. Vannak akiknek pont a szomorúság tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!